Home Actualitate Chr. Hansen poziționează platformele microbiene în centrul noii strategii pentru 2025

Chr. Hansen poziționează platformele microbiene în centrul noii strategii pentru 2025

0

Ca parte a strategiei sale pentru 2025, Chr. Hansen a anunțat că își propune să își consolideze și să își concentreze activitatea în domeniul cercetării microbiene, pentru a îmbunătăți alimentele, precum și sănătatea consumatorilor, pentru un viitor sustenabil.

În ultimii 30 de ani, Chr. Hansen și-a extins tot mai mult activitatea în sfera cercetării microbiene destinată hranei pentru animale, suplimentelor alimentare și formulelor pentru sugari. Firma de ingrediente declară că va continua să investească și în viitor în platformele sale tehnologice din domeniul cercetării microbiene și fermentării, poziționând culturile microbiene și enzimele sale alimentare și diviziile de sănătate și nutriție în centrul noii sale strategii.

În perioada 2021-2025, Chr. Hansen intenționează să își consolideze și mai mult domeniile de activitate, printre care se numără culturile microbiene și probioticele, enzimele lactate și
fermentarea, prin achiziții și prin extinderea rețelei sale de parteneri în cercetare și dezvoltare.

Achiziționarea companiilor HSO Health Care și UAS Laboratories a lărgit portofoliul Chr. Hansen, oferind oportunități de armonizare a activităților de cercetare și dezvoltare.

Compania, cu sediul central din Danemarca, va continua să-și dezvolte proiectele existente – bioprotecție, sănătatea plantelor și cercetarea în domeniul bacteriilor – însă, se va concentra, de asemenea, de acum încolo și pe produsele fermentate pe bază de plante, o piață în continuă creștere.

Noul proiect va avea în centru soluții de fermentare pentru alternative la iaurtul lactat și pentru băuturi fermentate și vine după ce firma s-a alăturat Mista, o inițiativă axată pe dezvoltarea de alimente inovatoare sustenabile, menită să găsească soluții pentru produsele fermentate pe bază de plante.

Ca parte a strategiei sale pentru 2025, Chr. Hansen inițiază, de asemenea, o revizuire strategică a activelor sale non-microbiene, începând cu divizia sa de coloranți naturali.

CEO-ul Chr. Hansen, Mauricio Graber, a declarat: „Odată cu lansarea strategiei noastre pentru 2025, ne intensificăm activitatea pentru a crea plus valoare prin transformarea Chr. Hansen într-un jucător important în domeniul bioștiinței la nivel global, specializat în fermentare și soluții microbiene. La Chr. Hansen, vom continua să fim pionieri în domeniul cercetării microbiene, scopul nostru fiind acela de a îmbunătăți alimentele și sănătatea, pentru un viitor mai sustenabil. Peste 80% din veniturile noastre contribuie astăzi la obiectivele de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite și vom continua să valorificăm, și în viitor, puterea bacteriilor bune.”

 

Skip to toolbar