Cercetare Oamenii de știință japonezi au descoperit o bacterie...

Oamenii de știință japonezi au descoperit o bacterie ”mâncătoare” de PET-uri

-

ambalaje_19Un nou studiu publicat în revista Science povestește despre modul în care o echipă de oameni de știință din Japonia au izolat o bacterie capabilă să utilizeze PET-urile ca sursă majoră de energie și carbon.

Conform revistei Science, o echipă de cercetători japonezi de la Institutul de Tehnologie de la Kyoto și de la Universitatea Keio a descoperit o specie de bacterie care poate descompune și metaboliza plasticul din componența sticlelor PET.

“Prin urmărirea evoluției comunităților microbiene naturale expuse la PET-uri în mediul natural, am izolat o nouă bacterie, Ideonella sakaiensis 201-F6, care este capabilă să utilizeze materialul ce intră în compoziția sticlelor PET ca sursă majoră de energie și carbon,” se arată în rezumatul studiului.

“Atunci când ajunge pe suprafața PET-urilor, această tulpină bacteriană produce două enzime capabile de hidrolizarea PET-urilor și o reacție intermediară din care rezultă mono (2-hidroxietil) acid tereftalic. Ambele enzime sunt necesare pentru a transforma eficient, din punct de vedere enzimatic PET-ul în doi monomeri prietenoși cu mediul, acidul tereftalic și etilen glicol.”

Conform revistei Science, autorii studiului, Yoshida și colab., cred că biodegradarea maselor plastice de către bacterii specializate, ar putea fi o strategie viabilă de bioremediere pentru “eliberarea de nenumăratele tone de materiale plastice din mediul înconjurător.”

Din aceiasi categorie

Stiai ca.. 1 aprilie (nu este pacaleala) este data la care intra in vigoare limita de acizi grasi trans-nesaturati din alimente?

Uniunea Europeană a stabilit ca nivelul de acizi grași trans, alții decât acizii grași trans prezenți în mod natural...

Etichetarea originii amestecurilor de miere, pe agenda președinției slovene a UE

Slovenia, care va prelua președinția Consiliului UE, în a doua parte a acestui an, și-a propus să facă mai...

EFSA consideră viermi de făină siguri pentru consumul uman

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) consideră viermii de făină siguri pentru consumul uman, deschizând calea pentru ca produsele...

Cum putem face economii prin alegeri inteligente: 3 întrebări esențiale pentru alegerea mănușilor adecvate

Alegerea mănușilor potrivite, care să fie conforme normelor de siguranță în muncă și siguranță alimentară, poate duce la economisirea...
- Advertisement -

Producția de cartofi a scăzut cu 21% în 2020

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că producția de cartofi obținută în 2020 a fost cu aproape...

Save the date – evenimentele RO.aliment în 2021 | 15% discount pentru early booking din luna ianuarie –

🟢 24-25 MARTIE 2021: Maratonul de Nutriție, Nutrienți, Sănătate și Imunitate | ediția 3 | ONLINE | vezi program...

Stirile ultimelor 7 zile

Producția de cartofi a scăzut cu 21% în 2020

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că...
Zona rezervata bannerelor publicitare

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar