facebook
Wednesday, June 7, 2023

Kaufland a redus amprenta de carbon cu 3.000 de tone în 2020

Recomandări

Kaufland România, cel mai mare retailer din România, a primit certificatul care atestă reducerea amprentei de carbon din partea Euro Pool System.

În 2020, compania a reușit să genereze cu 3.389 mai puține tone de CO2, datorită utilizării lăzilor pliabile EPS pentru transportul de legume și fructe, în locul ambalajelor de unică folosință din carton. Pentru acest certificat, au fost luate în calcul cele 10.031.149 de rotații ale lăzilor EPS, pe parcursul anului 2020.

Ce alte companii implicate în industria alimentară din România contribuie la protejarea mediului înconjurător? În ce mod minimizează impactul asupra mediului? Cum îi motivează pe angajați să se alăture inițiativelor CSR și să contribuie și ei la protejarea mediului? Aflăm împreună pe 7 și 8 iulie 2021, la RO.aliment Jobs, un eveniment unicat în România. Aici veți putea găsi angajatorul ideal pentru următorul pas în cariera dumneavoastră.

Înscrierile se fac gratuit aici

Astfel, cele peste 3.000 de tone de CO2 reduse echivalează cu plantarea unei păduri de 564 de copaci, care ar genera oxigen suficient pentru aproximativ 2.000 de oameni.

Instrumentul de calcul a fost dezvoltat de fundația Stiftung Initiative Mehrweg (SIM) din Germania, aprobat anterior de institutul Fraunhofer IBP din Stuttgart. Obiectivul principal al studiului a fost acela de a cuantifica emisiile de gaze cu efect de seră ale recipientelor din plastic pliabile reutilizabile și ale ambalajelor de carton de unică folosință și de a le compara ulterior. Pentru a atinge acest obiectiv au fost luate în considerare procesele implicate de-a lungul întregului lanț valoric al ambelor sisteme, pe baza performanței lor reale de transport.

Euro Pool System este principalul furnizor de logistică în domeniul ambalajelor reutilizabile în lanțul de aprovizionare european cu produse proaspete. Lăzile reutilizabile din plastic au o durată medie de viață de peste șapte ani și reprezintă o alternativă sustenabilă pentru ambalajele de unică folosință.

Kaufland se implică în acțiuni de protejare a mediului înconjurător și și-a asumat să susțină și să contribuie la atingerea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD-uri) lansate de Organizația Națiunilor Unite (ONU), printre care se numără Viața terestră, Acțiune climatică și Consumul și Producția Responsabile.

SoursaCSR Media

Din aceeasi categorie

Este timpul să ne concentrăm pe alimentele și băuturile pentru consumatorii în vârstă

Există o mare oportunitate pentru industria alimentară și a băuturilor de a lansa produse și ingrediente care ajută la...

ANPC în război cu Magiunul de Topoloveni

Bibiana Stanciulov, cea care a readus la viață Magiunul de Topoloveni, îl anunță pe șeful ANPC, Horia Constantinescu, că...

Noua Zeelandă pierde o bătălie de opt ani pentru mierea de manuka

O cerere de înregistrare a mierii de manuka, ca brand certificat, a fost refuzată de Oficiul de Proprietate Intelectuală...