Interpretarea gresita a unor rapoarte emise de autoritatile de profil la nivel mondial au produs spaima in randul consumatorului roman. Despre cancerul pe care il punem pe gratar si pe care il consumam in cantitati ce ne omoara s-a tot scris in presa din Romania. Dar si acest subiect face parte din seria de stiri false, pe care ne-am dorit sa le explicam pe intelesul tuturor prin intermediul campaniei „Sa intelegem mai bine alimentele”.

Dana Tanase, Directorul Executiv al Asociatiei Romane a Carnii: „In ceea ce priveste consumul de carne rosie si produse din carne, tendinta de a inculpa aceste doua alimente esentiale pentru dezvoltarea noastra normala nu este doar in Romania, ci si pe plan european. Asta si datorita faptului ca exista o tendinta accentuata si in randul tinerilor de a consuma produse mai multe vegetariene sau vegane. Este vorba de echilibru in toate. Este vorba de a avea o dieta echilibrata, o dieta care sa fie asociata cu un stil de viata sanatos, cu ceva mai multa miscare.

Trebuie spus faptul ca atat carnea rosie, cat si produsele din carne sunt o sursa de incredere de proteine, de aminoacizi esentiali, de aminoacizi esentiali pe care organismul uman nu poate sa si-i produca. Sunt o sursa de vitamine, daca este ne referim la carnea de porc. Aceasta este o sursa principala de etil amina, care are un rol in prevenirea afectiunilor cardiovasculare, deci de vitamina B1. De asemenea, de zinc, de microelemente, de seleniu. Chiar si de crom, care este asociat cu o scadere a nivelului de glucozei in sange, dar toate acestea trebuie sa fie facute in mod echilibrat.

Sigur, nu mananc o saptamana intreaga numai ceafa de porc sau numai salate si am rezolvat problema. Deci pondere si echilibru in toate cele, pentru ca ele sunt importante in dezvoltarea noastra sanatoasa, atat a copiilor, cat si a adultilor.”

Dorin Cojocaru, Presedintele Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui – APRIL:

„Este foarte important ce metabolism ai, ce stil de viata ai. Si conexiunile nervoase iti pot influenta arderile. Cand esti stresat, ai un examen, ai tendinta sa mananci foarte mult, cand esti suparat. De aceea este bine sa fim bucurosi cand mancam. In Israel se spune chiar sa nu mananci singur la masa, tocmai pentru a avea o stare psihica buna. Iar aceasta iti influenteaza organismul. Supararea, stresul si poluarea sunt cei mai importanti factori in bolile canceroase.”

Gabriela Mohan, Inginer Cercetare Centru Informare Tehnologica IBA si secretar Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie – ASMP:

„Este important sa comunicam adevarul, dar este foarte important si cum comunicam adevarul. Din pacate, noi ca specialisti nu suntem specialisti si in comunicare. De aceea trebuie cumva sa schimbam abordarea. In primul rand la diferentierea intre consumatori si specialisti. Cumva sa daramam aceasta bariera. Consumatorii trebuie sa ne vada altfel, nu ca suntem undeva sus, cercetatori, specialisti in legislatie samd. Ar trebui sa spunem ca si noi mancam paine, si noi consumam cozonac. Nu doar de pofta mancam branza. Trebuie sa ne vada ca atunci cand proiectam sau dezvoltam un produs il facem si pentru ca si noi suntem consumatori.”

Declaratiile au fost facute in cadrul campaniei „Sa intelegem mai bine alimentele”, organizata pe 7 si 8 iunie in Mall Promenada din Bucuresti. Pentru detalii despre urmatoarea intalnire cu specialistii, urmariti stirile RO.aliment.


Urmand obiectivele propuse in cadrul campaniei “Sa intelegem mai bine alimentele”, in zilele de 19 si 20 iulie vom fi prezenti in gradina Mall Palas Iasi!

Va invitam sa ne fiti alaturi pentru ca timp de 6 luni sa incercam sa schimbam perceptia consumatorului prin informare si educare!

Va invitam sa va alaturati campaniei participand cu stand de sampling sau/si vanzare pentru a va face conoscute produsele in zona Iasiului cat si pentru a va consolida imaginea in calitate de sustinatori activi ai unei campanii unice de informare educare si constientizare, care are ca scop:
– Clarificarea ideilor gresite despre continutul alimentelor.
– Consolidarea imaginii companiilor producatoare de alimente.
– Demontarea stirilor false despre alimente.

ATUURILE LOCATIEI MALL PALAS IASI – http://palasiasi.ro/gradina/

– Ansamblul PALAS este pozitionat in centrul Iasiului, zona care beneficiaza de un important vad comercial si turistic. (in perioada verii se intorc acasa multi din cei ce lucreaza in afara granitelor)
– Accesul facil in orasul Iasi este realizat prin intermediul retelei de mijloace de transport in comun si prin arterele rutiere (E58, E583, E85) si pietonale moderne.
– Aeroportul International Iasi, situat la 10 minute de centrul orasului, face legatura cu principalele localitati din Romania, dar si cu marile capitale europene.

FORMULAR DE INSCRIERE CAMPANIE

AICI puteti vizualiza poze reprezentative din zilele de 7 si 8 iunie, din Mall Promenada, acolo unde a avut loc prima activare a campaniei care se desfasoara pe o durata de 6 luni.