Doar painea din faina integrala este sanatoasa. FALS!

0
212

Consumul de produse din faina integrala a crescut substantial in ultimii ani in Romania, iar ritmul pare sa fie sustinut si in urmatorii ani. Impulsionati de rezultatele a tot mai multor studii, ce coreleaza consumul de astfel de produse cu reducerea riscurilor de boli cronice, romanii prefera sa migreze de la painea alba la cea din faina integrala.

„Asistam la o tendinta in crestere, referitoare la consumul de faina integrala, cereale integrale, in diferite forme: ca este vorba de paine, cereale de mic dejun sau biscuiti. Sigur, sunt foarte multe avantaje daca optam pentru o astfel de alimentatie. Faina integrala, in general, ne ofera un continut mai mare de fibre, de vitamine, de elemente minerale, dar ce nu se spune este ca nu este atat de bine sa hranim preponderent copiii  cu produse ce au la baza faina integrala. Este nevoie de moderatie si la persoanele in varsta, nu numai la copii”, a afirmat Gabriela Mohan, Inginer Cercetare Centru Informare Tehnologica IBA si secretar Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie – ASMP in cadrul workshopului „Sa intelegem mai bine alimentele”..

O explicatie tehnica, menita sa aduca lamuriri, a fost oferita de Nastasia Belc, Director General Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA Bucuresti.

„Faina integrala are o substanta, acidul fitic, care elimina din organism calciul si fierul, asadar demineralizeaza organismul. Doar daca painea din faina integrala este realizata cu maia, atunci nu mai este nicio problema, pentru ca astfel este hidrolizat acidul fitic”, a declarat sefa institutului.

Pentru a afla unde vor avea loc urmatoarele intalniri cu specialistii, urmariti stirile RO.aliment.


Urmand obiectivele propuse in cadrul campaniei “Sa intelegem mai bine alimentele”, in zilele de 19 si 20 iulie vom fi prezenti in gradina Mall Palas Iasi!

Va invitam sa ne fiti alaturi pentru ca timp de 6 luni sa incercam sa schimbam perceptia consumatorului prin informare si educare!

Va invitam sa va alaturati campaniei participand cu stand de sampling sau/si vanzare pentru a va face conoscute produsele in zona Iasiului cat si pentru a va consolida imaginea in calitate de sustinatori activi ai unei campanii unice de informare educare si constientizare, care are ca scop:
– Clarificarea ideilor gresite despre continutul alimentelor.
– Consolidarea imaginii companiilor producatoare de alimente.
– Demontarea stirilor false despre alimente.

ATUURILE LOCATIEI MALL PALAS IASI – http://palasiasi.ro/gradina/

– Ansamblul PALAS este pozitionat in centrul Iasiului, zona care beneficiaza de un important vad comercial si turistic. (in perioada verii se intorc acasa multi din cei ce lucreaza in afara granitelor)
– Accesul facil in orasul Iasi este realizat prin intermediul retelei de mijloace de transport in comun si prin arterele rutiere (E58, E583, E85) si pietonale moderne.
– Aeroportul International Iasi, situat la 10 minute de centrul orasului, face legatura cu principalele localitati din Romania, dar si cu marile capitale europene.

FORMULAR DE INSCRIERE CAMPANIE

AICI puteti vizualiza poze reprezentative din zilele de 7 si 8 iunie, din Mall Promenada, acolo unde a avut loc prima activare a campaniei care se desfasoara pe o durata de 6 luni.