O data cu cresterea consumului de produse din faina integrala a aparut un alt fenomen: romanii au descoperit ca au apetit pentru produsele fara gluten.

Fie din dorinta de a avea o alimentatie „curata” (cum scriu anumite publicatii media), fie ca a devenit o moda sa consumam produse fara gluten, rafturile hipermarketurilor au inceput sa aiba o variatie cat mai mare de sortimente din acest tip, consumatorii neintelegend ca ele sunt produse adresate doar unor categorii de consumatori.

„Fara gluten trebuie sa manance oamenii care au probleme in a digera glutenul. Daca ar fi sanatos sa consumam DOAR produse fara gluten ar insemna ca nu ar mai trebui sa mancam deloc paste, pentru ca pastele au cel mai mare continut de gluten. Nu se pot face paste in mod traditional daca faina nu are gluten mult. Glutenul are o fractiune alergenica, intr-adevar, dar foarte multe produse cu continut mare de proteina sunt alergenice: alunele, ouale, pestele, soia samd. Doar persoanele care au un motiv medical nu ar trebui sa consume produse cu gluten”, a afirmat Nastasia Belc, Director General Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA Bucuresti.

Desigur, afirmatia de mai sus nu exclude existenta pastelor fara gluten, invitata noastra facand referire la forma traditionala de producere a pastelor.

Ne dorim sa informam consumatorul corect in sensul in care FARA GLUTEN inseamna un produs specific adresat celor cu intoleranta sau celor cu boala celiaca si care nu face rau oricarui alt tip de consumator, dar nici nu aduce beneficii, asa cum reiese din presa generala.

Declaratia a fost data in cadrul workshopului „Sa intelegem mai bine alimentele”, ce face parte din campania de informare corecta cu acelasi nume, organizata de revista de specialitate RO.aliment.


Urmand obiectivele propuse in cadrul campaniei “Sa intelegem mai bine alimentele”, in zilele de 19 si 20 iulie vom fi prezenti in gradina Mall Palas Iasi!

Va invitam sa ne fiti alaturi pentru ca timp de 6 luni sa incercam sa schimbam perceptia consumatorului prin informare si educare!

Va invitam sa va alaturati campaniei participand cu stand de sampling sau/si vanzare pentru a va face conoscute produsele in zona Iasiului cat si pentru a va consolida imaginea in calitate de sustinatori activi ai unei campanii unice de informare educare si constientizare, care are ca scop:
– Clarificarea ideilor gresite despre continutul alimentelor;
– Consolidarea imaginii companiilor producatoare de alimente;
– Demontarea stirilor false despre alimente.

ATUURILE LOCATIEI MALL PALAS IASI – http://palasiasi.ro/gradina/

– Ansamblul PALAS este pozitionat in centrul Iasiului, zona care beneficiaza de un important vad comercial si turistic. (in perioada verii se intorc acasa multi din cei ce lucreaza in afara granitelor).
– Accesul facil in orasul Iasi este realizat prin intermediul retelei de mijloace de transport in comun si prin arterele rutiere (E58, E583, E85) si pietonale moderne.
– Aeroportul International Iasi, situat la 10 minute de centrul orasului, face legatura cu principalele localitati din Romania, dar si cu marile capitale europene.

FORMULAR DE INSCRIERE CAMPANIE

AICI puteti vizualiza poze reprezentative din zilele de 7 si 8 iunie, din Mall Promenada, acolo unde a avut loc prima activare a campaniei care se desfasoara pe o durata de 6 luni.