facebook
Home Evenimente Evenimente companii Conferinta la Nivel Inalt privind Cooperarea Consolidata pentru Pescuit si Acvacultura la...

Conferinta la Nivel Inalt privind Cooperarea Consolidata pentru Pescuit si Acvacultura la Marea Neagra

0
571
cote, acvatice, pescuit, delta dunarii, agricultura ecologica, AgriFish

website builder

In perioada 24-25 octombrie 2016, la Bucuresti, va avea loc Conferinta la Nivel Inalt privind Cooperarea Consolidata pentru Pescuit si Acvacultura la Marea Neagra, organizata de Comisia Generala pentru Pescuit in Marea Mediterana a Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura (GFCM FAO) impreuna cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Evenimentul se va desfasura la Hotel Athenee Palace Hilton.

Conferinta va reuni statele riverane la Marea Neagra, statele membre si reprezentanti ai Organizatiei pentru Cooperare Economica la Marea Neagra (OCEMN), reprezentanti ai Comisiei Europene, GFCM, FAO si Eurofish.

Conferinta la nivel inalt va avea loc pe 25 octombrie 2016 si va fi prezidata de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu. In ziua precedenta, 24 octombrie 2016, se va tine sesiunea de experti, in aceeasi locatie. Sesiunea de experti din tarile riverane Marii Negre, din tarile membre ale OCEMN si de la organizatiile relevante va aborda aspecte tehnice legate de cele mai importante provocari in domeniul pescuitului si acvaculturii in regiune.

„Obiectivul prioritar al Conferintei este de a incuraja cooperarea consolidata care sta la baza schimburilor de cunostinte cu privire la aspectele principale care afecteaza gestionarea pescuitului, acordarea de consultanta stiintifica cu privire la aspectele biologice si ecologice, impactul socio-economic si impactul asupra mediului, masuri de gestionare si acvacultura durabila”, a declarat ministrul Achim Irimescu.

pescuit2Conform ultimelor studii stiintifice, starea stocurilor din Marea Neagra este ingrijoratoare, prin urmare sunt necesare actiuni concertate in scopul protejarii eco-sistemelor marine si a reducerii impactului negativ al pescuitului asupra mediului, inclusiv prin alinierea la obiectivele de dezvoltare durabila ale Natiunilor Unite.