Premiera in Romania: Kaufland aduce prima masina electrica intr-un campionat national de raliu

0
102

Bucuresti, 12 aprilie 2018 – Kaufland Romania trimite o masina electrica sa concureze intr-un campionat national de raliu, pentru prima data in istorie, din dorinta de a sustine mobilitatea cu zero emisii si de a promova grija fata de mediul inconjurator.

Masina electrica sustinuta de Kaufland Romania va concura la Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop 2018, organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS).

Calendarul competitional demareaza cu prima etapa ce se va desfasura pe 21 si 22 aprilie la Rasnov si se incheie pe 14 octombrie 2018.

Modelul VW Golf GTI va fi condus de catre pilotul Sorin Ghisoi – campion national multiplu de raliu. Pentru a se incadra in normele tehnice impuse de competitia patronata de catre FRAS, autovehiculul va trece printr-un proces de transformare. Omologarea acestuia va fi obtinuta pana la finalul lunii mai, pentru a putea concura in etapa ce se va disputa in zilele de 9-10 iunie 2018, la Poiana Brasov.

Inainte de aceasta etapa, masina electrica va fi ,,deschizator de drum” la etapa de raliu ce va avea loc pe 21-22 aprilie la Rasnov.

Cu acest prilej, Kaufland Romania lanseaza un concurs ce ofera sansa de a ocupa locul din dreapta pilotului Sorin Ghisoi la etapa din 21-22 aprilie, in care masina electrica va participa ca ,,deschizator de drum”.

Concursul se va desfasura pe pagina de Facebook Kaufland Romania incepand de sambata, 14.04.2018, ora 10:00 si pana duminica, 15.04.2018, ora 23:59 si este deschis tuturor celor care iubesc viteza, spectacolul si adrenalina si vor sa incerce o experienta unica.

Concursul va desemna patru castigatori prin tragere la sorti, ce vor fi anuntati in data de 16 aprilie 2018, si care vor ocupa, pe rand, un loc in masina pilotata de campionul multiplu de raliu in timpul demonstratiei de ,,deschizator de drum” de la Rasnov.

Timp de 8 ore, castigatorii se vor bucura de spectacol si vor avea ocazia de a parcurge traseul foarte dificil de aproximativ 5 km, unde pilotii profesionisti ating in mod normal viteze de pana la 230 km/h.

De asemenea, urmarind canalul de YouTube Kaufland Romania, puteti viziona in exclusivitate imagini video din timpul sesiunii de antrenamente, curselor si de making-of al procesului de transformare al masinii electrice intr-una de curse, decolantare si colantare masina, pregatirea tehnica, verificarea tehnica, precum si procesul de imbunatatire a performantelor masinii.

De-a lungul competitiei, Kaufland Romania va organiza diferite evenimente pentru publicul larg care va dori sa incurajeze echipa Kaufland e-Rally Team.

,,Ne-am propus sa inovam si sa sustinem proiecte inovatoare in toate actiunile noastre. Suntem alaturi de Kaufland e-Rally Team din dorinta de a promova utilizarea masinilor electrice, ca modalitate de deplasare eco. Nu este prima noastra initiativa in acest sens. Am lansat in anul 2016 prima retea publica de statii de incarcare rapida a masinilor electrice din Romania, pe care am pus-o la dispozitia tuturor in mod gratuit. In 2018, am ajuns la peste 20 de statii amplasate in parcarile noastre, oferind astfel o autonomie si mai mare in deplasare. Credem ca prin toate aceste eforturi, vom inspira tot mai multi oameni sa fie eco. Responsabilitatea fata de mediu a fost si va fi intotdeauna pe agenda noastra, ca parte integranta a modului de a face business”, declara Valer Hancas, Director Comunicare si Corporate Affairs Kaufland Romania.

Fanii echipei pot afla mai multe informatii si pot urmari rezultatele Kaufland e-Rally Team in Campionat pe www.kaufland.ro/e-rallyteam.


Despre masina electrica a echipei Kaufland e-Rally Team
Masina VW GOLF GTI CUP va trece printr-o serie de modificari si va fi omologata de Federatia internationala de automobilism (FIA). Printre modificarile ce vor fi efectuate se numara:

• schimbarea motorului termic cu unul electric performant;
• inlocuirea sistemului de alimentare cu combustibil cu un sistem de alimentare electrica a motorului;
• upgrade al suspensiei si al sistemului de franare;
• dotarea masinii cu jante si anvelope specifice regimului de curse;
• upgrade al sistemului de siguranta;
• dotarea cu sistem de comunicatii performant si cu sistem de camere video in interior si exterior.

Masina nu polueaza deloc chimic si aproape deloc fonic, este eficienta din punct de vedere tehnic, usor de manevrat, avand o reactie de raspuns extrem de rapida la comenzi, un demaraj demn de filmele de actiune. Componenta ecologica nu este nici ea de neglijat, ca sursa de alimentare putandu-se folosi curent electric obtinut din resurse alternative de energie, precum cea eoliana, solara sau hidroenergie.

Despre pilotul Sorin Ghisoi
Multiplu campion national in Campionatul National de Viteza in Coasta, Sorin Ghisoi este un pilot cu 20 de ani de experienta in domeniul sporturilor extreme. Detine 5 titluri de campion si doua titluri de vicecampion national, insa a urcat pe podiumul medaliatilor de peste 50 de ori.

Inginer mecanic, absolvent al facultatii „Autovehicule rutiere” din cadrul Universitatii „Transilvania” din Brasov, Sorin Ghisoi si-a transformat pasiunea pentru masini, care s-a manifestat inca din copilarie, pe vremea cand conducea, pe furis, masina tatalui sau, intr-o adevarata meserie. Acum simte ca a venit momentul unei noi etape in viata lui, aceea de a-si aduce contributia la schimbarea in bine a lumii in care traim, macar in domeniul pe care il stapaneste atat de bine, acela auto-moto. Asa ca se implica activ, alaturi de echipa Kaufland e-Rally Team, la transformarea unei masini de raliu cu motor termic intr-o masina de raliu cu motor electric.

„Acum simt ca a venit vremea sa contribui la o lume mai buna, mai ales ca am un baietel la al carui viitor incep sa ma gandesc serios. De aceea ideea unei masini care nu polueaza si care este ieftin de intretinut mi-a parut a fi urmatorul pas pe care trebuie sa il fac” marturiseste pilotul Sorin Ghisoi.

Kaufland Romania incurajeaza tranzitia catre un mod de transport sustenabil care protejeaza, totodata, mediul inconjurator. De asemenea, incepand cu 19 martie 2018, Kaufland Romania pune la dispozitia clientilor sai carduri de incarcare a masinilor electrice, care asigura gratuitatea alimentarii si sunt utilizabile exclusiv la cele 20 de statii de alimentare din parcarile magazinelor sale.

Despre Kaufland Romania
Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.250 de magazine in 7 tari si o retea de 119 magazine in Romania. Programele de responsabilitate sociala reprezinta o componenta cheie in strategia companiei. Asumarea responsabilitatii ecologice si sociale este un aspect esential al politicii corporative Kaufland.

Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfasurate in parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale. Pe langa educatie, sprijinim proiectele dedicate protectiei mediului inconjurator si pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viata sanatos prin intermediul activitatilor sportive si adoptarea unei nutritii echilibrate.