Produse romanesti din sectorul agricol si agroalimentar expuse la Targul AGRITEQ 2019 de la Doha

0
101

La Doha (Qatar) se desfasoara, timp de patru zile, expozitia de agricultura, irigatii, mediu, piscicultura, echipamente agricole modern si tehnologie, in organizarea Ministerului Municipalitatii si Mediului din Statul Qatar AGRITEQ 2019. Romania va fi prezenta la eveniment cu un numar de 14 companii din sectorul agricol si agroalimentar.

Expozitia, aflata la a 7-a editie, incearce evidentierea inovatiei in domenii precum agricultura, irigatiile, piscicultura, mediul, abordand totodata identificarea parcursului catre dezvoltarea durabila si securitatea alimentara.

Evenimentul este organizat pe sectiuni: Vetaq (biotehnologie, medicamente veterinare, pesticide, incubatoare, vaccinuri, laboratoare s.a.), Foodteq (echipamente pentru conservare, ambalare, produse din carne, produse lactate, ambalaje alimentare, produse organice, aditivi alimentari, produse piscicole) si Enviroteq (chimicale tratate cu apa, deseuri organice, pompe, puturi s.a).

Targul AGRITEQ se va desfasura pe o suprafata mai mare cu 33%, comparativ cu editia de anul trecut, numarul expozantilor fiind de 41, fata de cei 38, din 2018.

roşii1Tara noastra se prezinta la Doha cu 14 operatori economici din sectorul agricol si agroalimentar, care vor expune produse agroalimentare romanesti. Carne si produse din carne de oaie, curcan, pui, produse lactate, gris, malai, fructe proaspete si congelate, conserve de legume si fructe, sucuri, zacusca, sosuri, dulceata, compoturi, ceaiuri, tincturi, suplimente alimentare, apa minerala. Romania are alocati 225 mp, in regim de gratuitate, de catre organizator.

Va fi prezent, la aceasta editie AGRITEQ, ministrul Agriculturii, Petre Daea, insotit de directorul general al Directiei Generale Politici in Industria Alimentara si Comert, Amelia Elena Rus, si directorul general adjunct al Directiei Generale Politici Agricole, Mihai Neacsu.

Qatar este parte a Consiliului de Cooperare al Golfului, organizatie regionala care mai integreaza: Regatul Arabiei Saudite, Kuveit, Emiratele Arabe Unite, Regatul Bahrain si Sultanatul Oman. Intre primii 50 de investitori in societati cu participare straina la capitalul social se afla Emiratele Arabe Unite, cu un capital subscris de 36,194 milioane de dolari.