” Trenduri alimentare la SIAL 2016 “

0

Intodeauna scanteietor, cu fantastice si frumoase inovatii expuse la standuri, SIAL nu dezamaseste niciodata. Este, de asemenea, locul unde se pot observa nasterea unor noi tendinte si accelerarea altora.

sialNumarul de consumatori care fac trecerea catre hrana vegana pare a fi crescut cu  400%, intre 2011 si 2016 si acest an nu este o exceptie, declara Rudolf Wild, specialist in  ingrediente. Ca urmare, aici am putut afla despre cererea tot mai mare de bauturi din fructe si legume (50/50), cum ar fi mixul de banane, castravete, spanac si menta.

Geografia afecteaza, de asemenea, cererea: oameni care traiesc in Africa, prefera alimente si bauturi cu un alt profil gustativ – si anume produsele alimentare care sunt mai dulci, cu arome mai intense.

sialIaurtul se bucura de asemenea, de revigorare a cererii, dar si a ofertei, care, in prezent s-a diversificat spre inglobarea de noi ingrediente, precum graul antic, marul, chia, kiwi, semintele de in si alunele.

Alimentele pentru copii au cunoscut o completa remodelare, cu ambalaje fabuloase si formule naturale – precum Comme des Papas in cani de sticla, continand fructe si legume de sezon.

In categoria bauturilor, la Sial au fost prezentate numeroase bauturi presate la rece, sucuri – precum Blissimo din Brazilia, imbuteliat in sticle.

sial4In categoria ceaiurilor, Chalo a captat starea de spirit a momentului cu  chai latte – o “imbratisare intr-o cana” – cu variantele masala, lemongrass si cardamom.

Au fost acolo si specialistii in ingrediente picante -specializate- pentru gin de la Pipa Botanicals, si care ajung in cele multe saloane de servire a bauturilor.

sial5Romania a fost fost reprezentata anul acesta la Sial, de companii precum: Aaylex Prod, Agrisol International RO,  Albraw Prod, All Nuts, Annabella – Fabrica de Conserve Raureni, Artesans Del Sucre, Avicarvil Food & Distribution, Avicola Buzau, Avicola Gaesti, Avicola Lumina, Avii-Gis, Boromir Ind, Caroli Foods Group, Dachim, Europrod SA, Germino SA, Grande Dolceria, Industrializarea Carnii Kosarom, Inorogul Impex, Kalpo, Man RO, Maria Trading, MGC International Investments, Natural, Orlando Import Export, Prefera Foods, Quality Natural, Romaqua Group SA, Salamandra Plus, Sam Mills, Scandia Food, Tano Prod Impex, Tip Top Food Industry, Tracian Beef, Traditii Ineuane, Tual Fast Chance ’98, Ugatti.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[vc_gallery interval=”3″ images=”6741,6747,6745,6744,6743,6742,6739,6733″ img_size=”medium” title=”RO.aliment – Sial 2016″]