9.1 C
Bucharest
Saturday, April 17, 2021
Evenimente Indagra 2018, cel mai mare targ agroalimentar din Romania,...

Indagra 2018, cel mai mare targ agroalimentar din Romania, a inceput miercuri la Romexpo

-

Peste 550 de companii din 25 de tari, dintre care mai mult de 380 din Romania, participa la editia din acest an a Targului international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei – INDAGRA 2018, cea mai importanta manifestare cu profil agricol organizata anual in Romania.

INDAGRA 2018 se desfasoara in perioada 31 octombrie – 4 noiembrie 2018 si este organizat de Romexpo, impreuna cu Camerele de Comert si Industrie din Romania (CCIR) sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei. Organizatorii estimeaza ca peste 65.000 de vizitatori vor calca pragul expozitiei care, in acest an, se intinde pe 64.000 metri patrati.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a participat miercuri la deschiderea oficiala a targului, iar ulterior a efectuat un tur al expozantilor care prezinta cele mai noi utilaje si tehnologii din domeniu, solutii agricole, autovehicule si accesorii destinate transportului de animale, masini si componente auto agroindustriale, dar si alte produse si servicii din domeniile horticol, agricol si zootehnic.

Tot miercuri, dupa deschidere, a fost organizata conferinta “Centenarul produselor romanesti”, unde alaturi de seful MADR vor participa principalii jucatori din industria agroalimentara romaneasca precum Radu Timis – presedintele Asociatiei Romane a Carnii, Laurentiu Baciu – presedinte LAPAR, Nicusor Serban – presedinte Holstein.RO, Julia Leferman – directorul general Berarii Romaniei, Victor Ciuperca – vicepresedinte APEV, Radu Lazaroiu – presedinte APEMIN.

In cadrul expozitiei, autoritatile aflate in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) organizeaza o serie de conferinte ce au ca principale teme: dezvoltarea rurala, schimbarea generatiilor in agricultura, dezvoltarea mediului rural si a agriculturii din Romania prin PAC post 2020, sprijinul financiar acordat fermierilor de catre APIA prin masurile din PNDR gestionate, precum si sprijinul financiar acordat prin PNDR pentru dezvoltarea tinerilor fermieri, cresterea productiei de peste pentru consumatorii romani.

Astfel, in data de 1 noiembrie 2018, Autoritatea de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime organizeaza conferinta de promovare a POPAM 2014-2020. Cresterea productiei autohtone de peste pentru consumatorii din Romania, stadiul implementarii POPAM, prezentarea unor proiecte de succes finantate din POPAM sunt printre subiectele puse pe agenda discutiilor.

In data de 2 noiembrie 2018, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale va organiza conferinta ‘Dezvoltarea rurala – element fundamental al competitivitatii economice si al coeziunii la nivelul Uniunii Europene”. In cadrul evenimentului vor fi dezbatute teme de interes pentru sectorul agricol si de dezvoltare rurala precum: schimbarea generatiilor in agricultura, perspectivele dezvoltarii mediului rural si a agriculturii din Romania prin PAC post 2020, finantarile nerambursabile acordate fermierilor, procesatorilor, antreprenorilor si autoritatilor publice din Romania.

De asemenea, cu ocazia targului, o echipa a FIDA – Fondul International pentru Dezvoltare Agricola – va vizita Romania.

Organizatorii anunta ca, la 15 ani de la disparitia productiei de tractoare din Romania, in cadrul INDAGRA este prezentat oficial primul tractor agricol romanesc, un concept 100% autohton si in a carui fabricare, inginerii romani au integrat piese romanesti in proportie de 80%.

Gradul de internationalizare a targului Indagra este de 31%, in crestere fata de editia de anul trecut cu 11%. Printre tarile cu traditie in domeniul agricol, exportul si importul de produse si echipamente performante, prezente la targ se numara Austria, Belgia, Bulgaria, China, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Romania, Serbia, Slovenia, Spania, Turcia, Ucraina, Ungaria, Belarus, Cehia, Finlanda, Republica Moldova, Rusia, Coreea de Sud. Indagra 2018 beneficiaza de participarea oficiala internationala a unor tari precum: Turcia, Finlanda, Belarus, Grecia, Ungaria si Spania si de participari de grup din partea: Frantei si Poloniei.

Potrivit organizatorilor, in aceeasi perioada se va desfasura si Indagra Food, cel mai mare eveniment dedicat industriei alimentare din Romania, unde peste 200 sunt companii din industria alimentara si din domeniile conexe isi vor expune produsele pe 11.000 mp.

Vor fi prezentate publicului sute de produse si tehnologii inovative si vor avea loc sesiuni informative cu privire la performantele si progresul din domeniul alimentatiei.

Totodata, au loc Conferintele Centenarul Produselor Romanesti, in cadrul carora isi dau intalnire specialisti din industria agroalimentara care vor aduce in discutie dezvoltarea si promovarea produselor realizate in Romania. Cele patru conferinte vor reprezenta un moment propice pentru a cunoaste oamenii din spatele brandurilor si pentru a afla cum au reusit sa dezvolte constant produse noi, pe placul romanilor.

Conferinta AgroFood – ” Industria carnii – evolutii, tendinte, provocari” se va desfasura pe 1 noiembrie, iar printre invitati se numara Dana Tanase, director executiv ARC, Mary Pana – presedinte ACEBOP si Carmen Gavrilescu – presedinte APSS. In ziua urmatoare se va desfasura Conferinta AgroFood – “Provocarile industriei de morarit si panificatie” avand in prim plan pe Aurel Popescu – presedinte ROMPAN, Teodora Juravle – Director Marketing Velpitar, Cezar Popescu – director de vanzari Boromir si Alexandru Tachianu – secretar de stat MADR. Ultima conferinta AgroFood – “Inovatia in agricultura romaneasca”, din data de 3 noiembrie, are ca invitati pe Daniel Botanoiu – secretar de stat in MADR, Valeriu Tabara – presedinte ASAS, Monika Puiu – presedinte APIMAR.

Nu in ultimul rand, vizitatorii vor putea face si o incursiune in lumea rafinata a bauturilor in cadrul Expo Drink, cea de-a treia expozitie organizata pe parcusul Indagra 2018.

Evenimentul va reuni producatori traditionali si internationali de vinuri si bauturi alcoolice, distribuitori din domeniu si producatori de echipamente folosite in procesul de vinificatie. Expo Drink nu inseamna doar vinuri si bauturi alcoolice. De o atentie deosebita se bucura si producatorii si distribuitorii de sucuri naturale sau carbogazoase, de concentrate din fructe, de bauturi energizante, organice, cafea si ceaiuri.

Cei care vor trece pragul targului, in Pavilionul C2, vor putea participa la degustari de vinuri, sucuri naturale, cafea organica si ceai, dar si de vinuri produse in Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara in cadrul Statiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Pietroasa.

La Expo Drink se vor organiza si demonstratii de cafea cu alcool, latte art, cafea preparata la ibric, sesiuni de cupping, seminarii pentru doritori si prezentari de metode alternative de brewing.


Programul de vizitare este intre 31 octombrie si 3 noiembrie, intre orele 10:00 si 18:00, iar duminica, 4 noiembrie, intre orele 10:00 si 16:00.

Potrivit organizatorilor, biletul de intrare costa 30 de lei. Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilitati si persoanele institutionalizate beneficiaza de intrare gratuita. Biletele pot fi achizitionate si online, accesand platforma de vanzare bilete, cu link-ul: http://romexpo.ro/bilete/ro/home.

DIN ACTUALITATE

A fost lansată definiția globală oficială a ceea ce constituie „un aliment cu cereale integrale”

Grupul internațional de lucru pentru elaborarea definiției cerealelor întregi a lansat definiția oficială a ceea ce constituie „un aliment cu cereale integrale” pentru a...

Salamul de Sibiu IGP pune România pe harta europeană culinară

București – 7 aprilie 2021: Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu a promovat celebrul produs din carne apreciat la nivel european, prin mai multe activități...

Alimentele „procesate” nu sunt în mod inerent nesănătoase: „Aceste concepte trebuie disociate”

Sistemele actuale de clasificare a alimentelor sunt confuze și pot induce în eroare în cazul alimentelor „procesate”, susține un nou studiu. „Este prea simplist...

Din aceiasi categorie

A fost lansată definiția globală oficială a ceea ce constituie „un aliment cu cereale integrale”

Grupul internațional de lucru pentru elaborarea definiției cerealelor întregi a lansat definiția oficială a ceea ce constituie „un aliment...

Lidl și Colruyt adoptă etichetarea amprentei de mediu?

Eco-Score este un sistem de etichetare pentru partea din față a ambalajului dezvoltat în Franța pentru a comunica amprenta...

18 martie 2021: Anexa III la Regulamentul (CE) nr. 1925/2006 privind speciile botanice care conțin derivați se modifică de hidroxiantracen

A fost adoptat REGULAMENTUL (UE) 2021/468 AL COMISIEI din 18 martie 2021 de modificare a  al Parlamentului European și...

Alimentele „procesate” nu sunt în mod inerent nesănătoase: „Aceste concepte trebuie disociate”

Sistemele actuale de clasificare a alimentelor sunt confuze și pot induce în eroare în cazul alimentelor „procesate”, susține un...
- Advertisement -

Stirile ultimelor 7 zile

A fost lansată definiția globală oficială a ceea ce constituie „un aliment cu cereale integrale”

Grupul internațional de lucru pentru elaborarea definiției cerealelor întregi...

Salamul de Sibiu IGP pune România pe harta europeană culinară

București – 7 aprilie 2021: Asociația Producătorilor de Salam de...

291 de sancțiuni contravenționale aplicate de ANSVSA în martie

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au aplicat...

Conferinte si Webinarii RO.aliment

Nutriția oncologică pas cu pas

Evoluția rapidă a tehnologiei în ultimii ani a schimbat dinamica conversațiilor dintre pacienții oncologici și medici. Amedeo Grigorean, medic...

48% dintre consumatori consideră că ar putea avea un sistem imunitar mai bun

Un studiu efectuat de FMCG GURUS a relevat că 48% dintre consumatori sunt de părere că ar putea avea...

Maratonului de Nutriție, Nutrienți și Sănătate 2021 o editie de succes!

Cea de-a treia ediție a Maratonului de Nutriție, Nutrienți și Sănătate s-a desfășurat online, anul acesta, în perioada 24...

Reminder:🔔Pe 30 martie 2021 aflați de la Dr. Trif Dorin cum vă puteți proteja muncitorii!

Ansell vă invită în data de 30 Martie 2021, la webinarul cu tema ''Este ergonomia o temă actuală în...

Prinde discuțiile avizate despre nutriție, nutrienți și sănătate | Ultimele ore de înscrieri

În doar o zi începe Maratonul de Nutriție, Nutrienți și Sănătate, 12 ore de discuții avizate, moderate de specialiști...

AMR 2 zile | Recunoașterea reciprocă a suplimentelor alimentare & noul regulament de siguranță pentru producția de suplimente

Tatiana Onisei, CS II Șef SNPMAPS, în cadrul Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA București, va...

Probioticele > importanța pentru sănătate, provocări tehnologice și legislative în punerea lor pe piață

Pe 24 martie 2021, Bianca Tihăuan, cercetător științific Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA București, va...

Ivermectina > de la antiparazitar la antiviral!? Explicații de la prof. dr. Dumitru Militaru

Prof. dr. Dumitru Militaru va prezenta informații corecte, relevante și clarificatoare despre ivermectină - un medicament ce a ținut...
Zona rezervata bannerelor publicitare

Alte stiri din aceiasi categorieNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar