Piața muncii în industria alimentară este dictată de candidați, și nu de angajatori

0
105

 

Piața muncii în industria alimentară este una „fierbinte”, a punctat Ana Ber, expert în recrutare, la prima ediție a conferinței INGREDIENTS SHOW, ce a avut loc pe 6 și 7 septembrie, la Sovata.

În cadrul ședinței plenare, Ana Ber a vorbit despre caracteristicile și tendințele pieței de gen.

„Este o piață fierbinte. Este o piață a candidaților, și nu a angajatorilor. E bine pe o astfel de piață să vindem compania, brandul, echipa, dar nu trebuie să facem o supravânzare”, arăta Ana Ber, expert în recrutare pentru industria alimentară, vorbind despre cererea și oferta de specialiști de pe piața muncii din industria alimentară.

Ana Ber, Managing Partner Dr. Pendl & Dr. Piswanger Romania

Expertul în recrutare recomanda companiilor să fie transparente încă de la început cu candidații pe care doresc să îi atragă să lucreze în firmă. Doar astfel, vor putea în viitor să mențină sub control migrarea specialiștilor spre alte companii, pe o piață unde concurența pentru atragerea specialiștilor este foarte mare.

În procesul de recrutare, cei mai buni oameni de resurse umane se ghidează după regula „30 de minute”. Întrucât primele impresii se bazează pe emoții, preconcepții, „chimie”, personalitate și stereotipuri, amânarea deciziei în urma interviului poate elimina 50% dintre greșelile de recrutare des întâlnite indiferent dacă ne place sau nu candidatul, a explicat Ana Ber.

Ana Ber este cea care deține frâiele companiei de Executive Search și Consultanță HR Dr. Pendl & Dr. Piswanger, companie care se poziționează în top 5 firme de Executive Search la nivel local și colaborează de peste 15 ani cu firme din sectorul alimentar.

INGREDIENTS SHOW reprezintă un eveniment special conceput pentru a facilita schimbul de informații între furnizorii de ingrediente și procesatorii din industria alimentară. Astfel, Sovata a devenit punctul de întâlnire al industriei alimentare dedicate ingredientelor. La prima ediție a conferinței au fost prezentate inovații, tendințe de consum și evoluții comerciale ce influențează astăzi industria prelucrătoare a produselor alimentare.

Vă așteptăm în 2018 la o nouă ediție INGREDIENTS SHOW!