Lidl continua sa investeasca in calitatea produselor marca proprie intr-un mod responsabil si imbunatateste retetele mezelurilor, eliminand din lista de ingrediente 6 aditivi: soia, amidon, MDM, monoglutamat, gluten si coloranti sintetici. Mezelurile din noua selectie cu retete imbunatatite din marcile proprii Camara Noastra si Pikok sunt marcate direct pe ambalaj cu „Reteta Curata”.

Dupa ce in 2018, Lidl Romania a eliminat ouale provenite de la gaini crescute in baterii nu doar din sortimentul sau, ci si din retetele produselor achizitionate de la furnizori romani, compania face o noua investitie in calitatea produselor sale, eliminand din retetele mezelurilor marca proprie soia, amidonul, MDM-ul (carne separata mecanic), monoglutamatul, glutenul si colorantii sintetici.

Din sortimentul de mezeluri cu „Reteta Curata” vor face parte o selectie de produse marca Pikok si produse din gama dezvoltata cu furnizori locali, Camara Noastra.

Demersurile fac parte din strategia de dezvoltare durabila a companiei, prin care sunt luate constant noi masuri pentru a imbunatati calitatea produselor comercializate in magazinele Lidl.

Despre aditivii eliminati
Lidl a eliminat din retetele mezelurilor marca proprie semnalizate pe ambalaje cu „Reteta Curata” soia, o sursa de proteina vegetala, care insa poate fi alergena, MDM, un ingredient obtinut prin dezosarea mecanica a carnii, dar si amidonul, un agent de ingrosare si stabilizare, care retine apa din compozitia produsului.

Un alt aditiv eliminat este glutenul, un alergen care se gaseste in diverse cereale, care nu este tolerat de anumiti consumatori alergici. Acum, insa, selectia de mezeluri marca proprie Lidl cu „Reteta curata” poate fi consumata si de persoanele alergice la gluten.

Mai mult, mezelurile marca proprie Lidl cu „Reteta Curata” nu vor avea coloranti sintetici, care sunt obtinuti prin procese chimice sau monoglutamat (E621), un potentiator de gust. Utilizarea monoglutamatului este, insa, confirmata si autorizata de catre organisme stiintifice si autoritati de reglementare din intreaga lume, inclusiv de European Food Safety Authority.Despre Lidl
Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central in Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piata de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent in 30 de tari din intreaga lume si in prezent opereaza aproximativ 10.500 de magazine si peste 150 de centre logistice in 29 de tari la nivel mondial.

In prezent, Lidl are aproximativ 260.000 de angajati, dintre care peste 6.000 in Romania, unde retailer-ul german are deschise peste 240 de magazine si 4 centre logistice. Dinamismul din activitatile de zi cu zi, rezultatele durabile si corectitudinea in cooperarea profesionala construiesc mediul de lucru pentru Lidl ca angajator, peste tot pe Glob.