DSM a anuntat ca Accelerzyme CPG, o enzima al carui patent este detinut de companie, utilizata pentru maturarea accelerata a branzei, nu mai contine benzoat.

Prin aceasta imbunatatire, portofoliul de baza, de enzime folosite la fabricarea branzeturilor, al DSM – inclusiv Maxiren XDS si Fromase – este complet lipsit de benzoat, compania urmarind sa permita producatorilor de branzeturi sa raspunda cresterii cererii consumatorilor de produse lactate cu o eticheta curata.

DSM a declarat ca foloseste o “tehnologie inovatoare de productie” pentru a-si imbunatati intregul portofoliu de enzime pentru branza si pentru a schimba reteta acestor produse.

Evandro Oliveira de Souza, seful departamentului pentru afaceri globale, pentru branzeturi la DSM Food Specialties, a declarat:

“Producatorii de branzeturi se confrunta in ziua de azi cu multiple provocari – cresterea in mod constant a calitatii branzeturilor, optimizarea valorificarii zerului si realizarea produselor lactate intr-un mod eficient si durabil. In acest context, ingredientele de inalta calitate, de inalta puritate sunt esentiale. La DSM, dorim sa ne imbunatatim continuu portofoliul pentru a tine pasul cu schimbarea preferintelor consumatorilor si a cererii clientilor pentru alimente mai bune, mai sanatoase si produse intr-un mod sustenabil”.

DSM a declarat ca Accelerzyme CPG accelereaza formarea echilibrata a aromelor intr-o varietate de tipuri de branzeturi. Aceasta face ca peptidele mici si aminoacizii din lapte sa se elibereze mai repede in timpul procesului de maturare, transformandu-le in componente de aroma prin culturile adaugate pentru maturarea branzei. Acest lucru are drept rezultat un timp de maturare mai scurt si o amprenta de mediu mai redusa.

Maxiren XDS este un cheag care permite producatorilor sa obtina mai mult din lapte “crescand productia anuala cu aproximativ 1%“. Fromase este un preparat de coagulare microbiana (endopeptidaza).