Parabel SUA a dezvoltat un hidrolizat pe baza de linte de apa

Parabel SUA a lansat un ingredient proteic neutru din punct de vedere al culorii, obtinut din linte de apa (water lentils), conceput pentru a oferi un substitut fara alergeni pentru orice proteina vegetala.

Hidrolizatul proteic, obtinut din linte de apa, contine 65-70% proteine hidrolizate extrem de digerabile, precum si un profil complet de aminoacizi, ceea ce inseamna ca este potrivit ca ingredient atat pentru industria proteinelor pentru sportivi, cat si pentru inlocuitorii carnii. Este lipsit de alergeni alimentari si este certificat Non-OMG.

Cu un randament ridicat de proteine datorat recoltelor zilnice, lintea de apa este o alegere durabila pentru producatorii care cauta optiuni bazate pe plante si tin cont ingrijorarile cu privire la impactul sistemului alimentar asupra climei. Procesarea dureaza 30 de minute de la „ferma” pana la locul de consum si nu sunt utilizate substante chimice in timpul procesarii.

Cererea de alimente vegetale a crescut dramatic in ultimul an.
CEO-ul Parabel, Anthony Tiarks, a declarat:

Hidrolizatul cu linte de apa are o functionalitate superba, in special in comparatie cu alte ingrediente procesate minim. In combinatie cu profilul sau complet de aminoacizi si digestibilitatea ridicata, aceasta va fi o solutie convenabila pentru toate produsele pe baza plante – de la burgeri si carnati, la alimente pentru o nutritie echilibrata si la bauturi pentru sportivi.

In august anul trecut, Parabel a primit un aviz GRAS (aliment in general recunoscut ca sigur) de la Administratia SUA pentru Alimente si Medicamente pentru Lentein. Totodata Parabel si a asigurat distributia prin colaborari cu Stauber USA si CK Ingredients.

Linia de produse Lentein de la Parabel include un hidrolizat de proteine, lapte vegetal, superalimente si faina. Producatorul de ingrediente proteice vegetale isi finalizeaza a doua ferma din Vero Beach, Florida. aducand capacitatea de producere a proteinei vegetale Lentein la 3500 megatone pe an.

Noul ingredient este programat pentru productie comerciala pana la sfarsitul anului.