Ambalaje Dopul futurist HologramCap, un mare succes la consumatori

Dopul futurist HologramCap, un mare succes la consumatori

-

KISICO a incheiat un parteneriat cu Morphotonix pentru a dezvolta o holograma atasata dopului recipientului, numita HologramCap.

Design-ul hologramei este integrat in procesul de productie a dopului, fara a fi nevoie de aditivi, cerneluri sau etichete si poate fi personalizat in functie de dorintele clientului.

Protectie prin nanotehnologie

Futuristic-HologramCapTehnologia poate fi aplicata oricarui tip de dop sau capac si include si o protectie impotriva contrafacerii precum si un inel care arata ca sticla/recipientul a fost desigilat.
Clemens Börner, directorul tehnic de vanzari, la KISICO, a declarat pentru BeverageDaily, ca dezvoltarea este acum completa si pot fi furnizate aceste dopuri/capace clientilor existenti sau altora noi, peste tot in lume.

“I-am intalnit pe cei de la Morphontonix in luna februarie anul trecut si primele mostre au fost produse opt luni mai tarziu, “, a declarat acesta. “Morpohtonix detine cunostintele necesare pentru a trata suprafata matritelor de injectie, cunostinte care de altfel sunt protejate si de un patent, iar produsul final (dopul/capacul) este foarte greu de copiat de falsificatori.”Noi suntem siguri ca aceasta tehnica va fi folosita in urmatorii cativa ani, in special pentru ambalarea de produse cu pret ridicat, pentru a descuraja falsificatorii. “HologramCap foloseste tehnologia de securitate dezvoltata de Morphotonix, o companie axata pe protectia marcilor, aleasa recent ca fiind una dintre primele 50 de start-up-uri elvetiene de catre revista Bilan, care analizeaza economia Elvetiei.”

Veronica Savu si Vaida Auzelyte

Fondata de catre CEO-ul dr. Veronica Savu si de CTO dr. Vaida Auzelyte compania integreaza elemente holografice difractive personalizate pe matrite cu baza metalica folosite in turnarea plasticului prin injectie, compresie-turnare, formare prin suflare si termo-formare.
Elementele de difractie sunt compuse din micro/nano-modele complexe. Articolele din plastic rigid reproduc elementele de difractie de la matrita, capatand ele insele calitati holografice. Efectul holografic asemanator este incorporat apoi direct in produs (capac) fara aditivi, in timpul etapei de turnare.

In conformitate cu Cartea alba a lui KISICO intitulata ”Tehnologie revolutionara pentru a combate in mod eficient falsurile”, numarul tot mai mare de produse contrafacute ii forteaza pe proprietarii marcilor sa ia masuri. “Una dintre cele mai mari provocari pentru falsificatori este de realiza ambalaje asemanatoare cu originalul, astfel incât consumatorii sa creada ca ei cumpara marca originala. Produsele contrafacute ameninta afacerile si oportunitatile firmelor vizate de contrafaceri prin redirectionarea vanzarilor catre produsele falsifiatorilor. In plus, astfel de situatii prezinta un risc ridicat pentru o companie si din punctul de vedere al deteriorarii drastice a imaginii lor pe piata.

HologramCap_4Atrasi de castiguri monetare mari si de riscuri judiciare mici, falsificatorii se concentreaza asupra aspectului ambalajului pentru a vinde produse inferioare consumatorilor creduli. Inainte ca produsul contrafacut sa fie descoperit ca fiind un fals, falsificatorul câstiga sume mari de bani, in timp ce proprietarul adevaratei marci sufera pierderi mari in ceea ce priveste vânzarile. Riscurile legale de a fi prins raman foarte scazute pentru cei care au fraudat, prin urmare, consecintele potentiale nu sunt un factor de descurajare. incercarile falsificatorului de a reproduce produsul in sine si nu doar ambalajul sunt neglijabile; acesta se concentreaza asupra inselarii consumatorului exclusiv prin imitarea ambalajul.

Astfel de produse sunt, in cel mai bun caz, complet ineficiente, daca nu, in cel mai rau caz, afecteaza in mod grav sanatatea consumatorului: acest lucru este valabil mai ales pentru produsele farmaceutice. Aceste consecinte sunt daunatoare pentru imaginea proprietarului autentic de brand si conduce la pierderi de profit inevitabile”.

“Hologramele, care au fost mult timp utilizate pe ambalaje in mod secundar ca un mijloc de verificare, pot acum, datorita tehnologiei Morphotonix, sa fie integrate in capacul de plastic al sticlei, ceea ce face ca holograma sa devina un element constitutiv integrat ambalajului primar”, a adaugat Börner.

Din aceiasi categorie

Focar de gripă aviară la cel mai mare producător de ouă din Suedia

Consiliul suedez pentru agricultură a anunțat că urmează sacrificarea a 1,3 milioane de pui, din cauza unui focar de...

Campania Salamului de Sibiu a intrat în istorie

Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS) a prezentat în premieră pentru România prima campanie a unui produs încadrat...

Misiune de audit a Comisiei Europene la ANSVSA

Comisia Europeană va desfășura o misiune de audit în cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA)...

Oamenii de știință creează o definiție internațională pentru alimentele fermentate

O echipă de oameni de știință organizată de ISAPP a creat prima definiție de consens internațional pentru alimentele fermentate. Lucrarea,...
- Advertisement -

STUDIU: Interesul sporit pentru suplimente prin analiza căutărilor Google din întreaga lume

Utilizarea globală a suplimentelor a crescut în timpul pandemiei COVID-19, însă mulți consumatori recunosc că și-au lăsat să „deraieze”...

Chef Sorin Bontea devine ambasador pentru electrocasnicele Bosch în România

Bosch, unul dintre cele mai apreciate branduri de electrocasnice, are de acum un nou partener, Chef Sorin Bontea, ca...

Stirile ultimelor 7 zile

Etichetarea originii amestecurilor de miere, pe agenda președinției slovene a UE

Slovenia, care va prelua președinția Consiliului UE, în a...

EFSA consideră viermi de făină siguri pentru consumul uman

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) consideră viermii de...
Zona rezervata bannerelor publicitare

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar