Gh. Mencinicopschi: Alimentele grase sunt cardioprotectoare

0
188

Daca fenomenul de reducere a consumului de alimente grase a luat amploare, nu este neaparat si adevarat. Numeroase publicatii ne indruma sa eliminam alimentele de acest tip din dieta, insa sfatul Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi este cu totul altul, conform declaratiilor date in timpul workshopului „Demontam stirile false despre alimente”, ce s-a desfasurat pe 9 august la galeria Auchan Titan.

„Majoritatea medicilor spun sa nu mancam alimente grase, mai ales cele cu grasimi de origine animala pentru ca acestea contin acizi grasi saturati si va veti imbolnavi de boala cardio vasculara sau cerebro vasculara. Este fals! Este o teorie care nu a fost niciodata verificata, inceputa de prin anii 1950. Cercetarile moderne au aratat contrariul: va imbolnavesc zaharurile, carbohidratii rafinati, si nu grasimile de origine animala saturate, cum este grasimea din lapte, untul, branzeturile, grasimile de origine animala din slanina, din carnea grasa de orice fel. Toate acestea s-au dovedit a fi cardioprotectoare si protejeaza de asemenea impotriva aparitiei bolilor de degenerescenta, asa cum sunt Alzheimer, Parkinson etc. “, a sustinut dr. Mencinicopschi

“Dintre grasimile vegetale sunt insa recomandate uleiurile de masline extravirgin, dar neaparat presat la rece. Trebuie sa aveti grija ce alegeti, pentru ca uleiul de masline este cel mai falsificat ulei din lume. Uleiul de cocos, pe de alta parte, are niste acizi grasi cu lant mediu si care permit chiar suferindului de bila sa il consume pentru ca metabolizarea acestor grasimi din cocos nu are nevoie de bila”, a afirmat dr. Mencinicopschi.

Un alt mit demontat de dr. Mencinicopschi este cel care ne interzice sa consumam oua.

„La micul dejun este bine sa consumam oua, care de asemenea pana acum erau cazute in dizgratie. Chiar si acum sunt foarte multi care va vor spune sa nu consumati mai mult de un ou sau doua pe saptamana. Mancati si 5 oua in fiecare zi, intr-adevar, in prima parte a zilei si pregatite adecvat: daca le vreti prajite, nu le prajiti in ulei de floarea soarelui. Prajiti in untura de porc. Puteti sa prajiti si in unt, dar trebuie sa gasiti un unt cu 99,7% grasime”, a adaugat Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi.


Campania “Sa intelegem mai bine alimentele” a debutat in 7 iunie 2019 si se intinde pe o perioada de 6 luni, acoperind evenimente in Bucuresti, Iasi si Cluj, in zone cu trafic mare – mall-uri / centre comerciale. Venim in consolidarea mesajului campaniei cu zone de sampling, workshop-uri, “scoala pentru presa” si ampla campanie de promovare. 

Va invitam sa va alaturati in calitate de partener sau sustinator al campaniei rezervandu-va un stand de sampling sau/si vanzare sau asociindu-va brand-ul cu vizualurile campaniei.

PENTRU REZERVAREA SPATIILOR PENTRU STANDURI VA RUGAM SA NE CONTACTAȚI LA OFFICE@ROALIMENT.RO

Prima acțiune a avut loc in zilele de 7 si 8 iunie, in Mall Promenada, acolo unde am facut cunoscute calitatile produselor dumneavoastra prin standuri de degustare sau/si vanzare si printr-un workshop pe tema „Demontam stirile false despre alimente!” la care au fost invitati sa participe reprezentanti ai presei, consumatori, reprezentanti ai procesatorilor, nutritionisti, cercetatori.

A doua activare s-a desfasurat in zilele de 19 si 20 iulie in gradina Pallas Iasi, urmata de cea de-a treia pe 9 si 10 august  in Auchan Titan Bucuresti.

Incheiem intalnirile cu consumatorii in Cluj, in gradina Iulius Mall, pe 20 si 21 septembrie.

Despre Iulius Mall Cluj
Iulius Mall Cluj este cel de-al treilea mall al retelei nationale IULIUS, aflat mereu in stransa legatura cu trendurile internationale, prin portofoliul de branduri si optiunile de recreere. Include peste 230 magazine, un hypermarket Auchan, cinematograf multiplex Cinema City cu 10 sali, food court, o parcare subterana si supraterana cu o capacitate de peste 2.000 de locuri si alte destinatii de relaxare. Iar Iulius Parc, din apropiere, este coltul de natura preferat de clujeni.

Iulius Mall Cluj atrage zilnic peste 30.000 de vizitatori unici , in timpul weekend-urilor numarul acestora crescand semnificativ.

Iulus Mall Cluj este definit de un spirit vibrant si energic, in ton cu o Capitala Europeana a Tineretului, titlu detinut in 2015 de Cluj-Napoca.

Parcul se intinde pe o suprafata de 3 hectare, cuprinzand 10.000 mp de gazon, pista pentru ciclism, pista pentru alergare, pietonal suspendat deasupra lacului, spatii verzi pentru relaxare, banci, numeroase alei si o fantana arteziana impresionanta amenajata in incinta lacului din parc.

VEZI GALERIE FOTO 7-8 IUNIE MALL PROMENADA

VEZI GALERIE FOTO 19-10 IULIE PALAS MALL

VEZI GALERIE FOTO 9-10 AUGUST AUCHAN TITAN