facebook
Wednesday, November 30, 2022
SigurantaInterviu cu Giorgiana Jelescu, NSF România >>> Perspective privind...

Interviu cu Giorgiana Jelescu, NSF România >>> Perspective privind siguranța alimentară în noua noastră normalitate

-

Industria alimentară din România continuă să resimtă efectele pandemiei de coronavirus. Despre provocările întâlnite am discutat cu Giorgiana Jelescu, Managing Director NSF International România, lider global în siguranța alimentară.

RO.aliment: În primul rând, ne puteți spune ce face NSF pentru industria alimentară?

Giorgiana Jelescu: NSF lucrează cu toată industria alimentară, from Farm to Fork, permițând celor mai mici producători și până la cele mai mari lanțuri globale să funcționeze, prin respectarea și asigurarea standardelor de siguranță alimentară. Aceasta include agricultura, bunăstarea animalelor și sustenabilitatea până la software-ul de management al calității și comerțului alimentar cu amănuntul și restaurantele. De asemenea, lucrăm cu producători și producătorii de echipamente, verificăm și certificăm etichetarea produselor și oferim consultanță și instruiri de specialitate, inclusiv servicii privind prevenirea fraudei alimentare. Lucrăm cu unele dintre cele mai mari nume din industrie, care deservesc 100 de milioane de clienți în fiecare zi.

RO.aliment: Industria alimentară a fost puternic afectată de pandemie. Care au fost cele mai semnificative provocări cu care s-a confruntat industria alimentară din cauza Covid-19, din perspectiva NSF?

Giorgiana Jelescu: NSF a fost un partener de încredere pentru industria alimentară pe tot parcursul pandemiei. Prin serviciile noastre, am susținut companiile să continue să opereze în siguranță și să navigheze într-o serie de noi provocări.

Continuăm să observăm că toate segmentele lanțului de aprovizionare cu alimente se schimbă pentru a face față acestor provocări. Dacă ne uităm la industria restaurantelor cu livrare rapidă (QSR), NSF a realizat recent un sondaj global privind operațiunile acestei industrii. Noile reglementări și proceduri, instruirea personalului și menținerea activității au devenit principalele domenii de îngrijorare.

Pe măsură ce continuăm să învățăm să trăim cu pandemia, multe tendințe, cum ar fi serviciile de livrare la domiciliu, se mențin. Studiul a arătat ca mai mult de o treime dintre companiile QSR au raportat presiunea suplimentară pentru creșterea vitezei de pregătire a alimentelor și mai mult de unul din cinci, consideră că livrarea la domiciliu a crescut riscurile alimentare în general.

Lipsa de personal și menținerea personalului continuă să reprezinte un risc. Pe măsură ce rata de rotație a personalului crește, pregătirea practică este esențială pentru siguranța alimentelor. Din păcate, doar unul din cinci lucrători QSR consideră că pregătirea lor este foarte eficientă.

În afara industriei QSR, presiunile asupra lanțului de aprovizionare cu alimente au crescut și sunt agravate de evenimentele tragice din Ucraina. Mai multe înlocuiri de ingrediente și frauda alimentară cresc riscul ca alergeni neetichetați să intre în lanțul de aprovizionare cu alimente. Producătorii de alimente și restaurantele trebuie să fie extrem de vigilenți în săptămânile și lunile următoare și să ia măsuri suplimentare pentru a se asigura că mențin consumatorii în siguranță.

RO.aliment: Sustenabilitatea este o tendință uriașă și necesară în industria alimentară; ce poate face industria alimentară pentru a fi mai sustenabilă și pentru a-și demonstra angajamentul?

Giorgiana Jelescu: Reducerea risipei alimentare devine din ce în ce mai importantă atunci când există presiuni asupra lanțului de aprovizionare. Standardele sustenabilității sunt, de asemenea, în curs de dezvoltare și sunt o măsură fiabilă de măsurare a performanței companiei. Industria alimentară a făcut pași mari în direcția dezvoltării unei activități mai sustenabile (aprovizionare și reproiectarea ambalajelor pentru a minimiza utilizarea plasticului prin trecerea la alternative naturale sau biodegradabile).

NSF a certificat recent mai multe organizații de top din întreaga lume conform standardului său global pentru sănătatea animalelor. GAWS este primul standard de acest gen în industria agriculturii alimentare care stabilește o abordare universală a sănătății și bunăstării animalelor. Pentru prima dată, GAWS oferă producătorilor și cumpărătorilor din industrie o soluție bazată pe rezultate, care se adresează întregului ciclu de viață al tuturor speciilor cheie. Acesta stabilește cele mai bune practici pentru modul în care animalele sunt ținute, crescute și gestionate în mod responsabil și, cel mai important, abordează sistemele de management al animalelor.

NSF lucrează cu companii pentru a le ajuta să-și dezvolte încrederea în lanțul lor de aprovizionare, permițându-le să-și demonstreze angajamentul față de practicile de bunăstare a animalelor prin audit, certificare, trasabilitate sau verificare. Mulți dintre clienții noștri combină serviciile de bunăstare a animalelor cu alte certificări de siguranță alimentară, cum ar fi schemele GFSI.

Despre NSF

NSF este o organizație independentă, globală, care facilitează dezvoltarea standardelor pentru a minimiza efectele negative asupra sănătății și pentru a proteja mediul. Cu operațiuni în 180 de țări, NSF testează și certifică produse pentru industria alimentară, a apei și a bunurilor de larg consum. Fondată în 1944, NSF se angajează să protejeze sănătatea și siguranța oamenilor în întreaga lume. NSF este o organizație pan-americană a sănătății și un centru colaborator al Organizației Mondiale a Sănătății pentru siguranța alimentelor, calitatea apei și siguranța dispozitivelor medicale.

Despre NSF Food Safety

NSF oferă expertiză și servicii alimentare acreditate în toate sectoarele lanțului de aprovizionare, inclusiv agricultură, hrana animalelor și bunăstarea animalelor, producție, procesare, distribuție, produse lactate, fructe de mare, software de management al calității, comerț cu amănuntul și restaurante. Serviciile includ Inițiativa Globală pentru Siguranța Alimentară (GFSI), certificarea echipamentelor pentru servicii alimentare și a compușilor nealimentare, validarea și inspecția HACCP, verificarea și certificarea declarațiilor de pe etichetă, testarea ADN și a ambalajelor alimentare, dezvoltarea produselor și a proceselor și certificarea organică și de tranziție certificată prin Quality Assurance International (QAI). Separat, oferim consultanță și instruire de specialitate.

DIN ACTUALITATE

Știrile ultimelor zile

Meda participă la Gustul Ales, ediția a 7-a cu patru dintre produsele sale

Compania Meda Prod 89 S.A. a înscris în competiția celor mai bune produse alimentare românești "Ora de bun gust" -...

Cerințe noi privind lipidele și magneziul pentru înlocuitorii unei diete totale pentru controlul greutății

A fost adoptat REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2022/2182 AL COMISIEI din 30 august 2022, de modificare a Regulamentului delegat (UE)...

Gust, textura, sănătate pentru consumator, dar și costuri mai mici pentru producător. Cum le putem avea pe toate?

Oamenii doresc ca produsele lor de panificație și patiserie să aibă un gust și o textură grozave, fiind în...

Studiu MKOR: Consumatorul Etic din România în 2022 vs. 2021

Pentru a reliefa relația dintre modul în care consumatorul etic ia decizii în actul de cumpărare și informațiile care...

Avertisment ANSVSA: Botulismul – o boală extrem de rară – a făcut deja două victime în Olt

Autoritățile sanitare avertizează consumatorii asupra modului în care prepară conservele, dar și cum sunt păstrate alimentele în gospodărie, în...

Ce opțiuni au cramele pentru a-și diversifica portofoliul? Vermut, cocktail-uri și brandy cu distilat din vin

Producția de vin din România a atins anul trecut o valoare de 4.451,1 mii de hl, nivel în creștere...

ANSVSA: Controale în comerțul cu produse lactate și bulion

În cinci cazuri, la produsele lactate s-a constatat substituirea laptelui de capră cu lapte de vacă sau adaos de...

Ambalaj comestibil setat pentru a rezolva dintr-un foc problema deșeurilor alimentare și a plasticului

Bio2Coat din Spania speră să rezolve problema dublă a deșeurilor alimentare și a celor de plastic care provin de...

Știrile ultimelor 7 zile

Cerințe noi privind lipidele și magneziul pentru înlocuitorii unei diete totale pentru controlul greutății

A fost adoptat REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2022/2182 AL COMISIEI...

Studiu MKOR: Consumatorul Etic din România în 2022 vs. 2021

Pentru a reliefa relația dintre modul în care consumatorul...

Avertisment ANSVSA: Botulismul – o boală extrem de rară – a făcut deja două victime în Olt

Autoritățile sanitare avertizează consumatorii asupra modului în care prepară...

Ce opțiuni au cramele pentru a-și diversifica portofoliul? Vermut, cocktail-uri și brandy cu distilat din vin

Producția de vin din România a atins anul trecut o valoare de 4.451,1 mii de hl, nivel în creștere...

ANSVSA: Controale în comerțul cu produse lactate și bulion

În cinci cazuri, la produsele lactate s-a constatat substituirea laptelui de capră cu lapte de vacă sau adaos de...

Ambalaj comestibil setat pentru a rezolva dintr-un foc problema deșeurilor alimentare și a plasticului

Bio2Coat din Spania speră să rezolve problema dublă a deșeurilor alimentare și a celor de plastic care provin de...

Secretul Bunicii s-a înscris la Gustul Ales 2022 cu „Șprițați – digestivi cu merișoare”

Produsul „Șprițați - digestivi cu merișoare” comercializat de firma Tual Fast Chance sub marca Secretul Bunicii - Bunătăți ca odinioară...

Toneli s-a înscris în Concursul „Ora de Bun Gust 2022” cu Ovital Omega 3

Peste🔔40 de produse înscrise deja în concursul „Ora de Bun Gust”- Gustul Ales 2022, competiția celor mai gustoase produse...

Teste de compostabilitate certificate de DIN CERTCO și TÜV AUSTRIA – WESSLING GreenLab

WESSLING GreenLab este primul laborator al grupului international WESSLING care a obținut certificarea DIN CERTCO pentru testarea compostabilității în...

Energie verde -din paie- ignorată. România este singura țară din lume care are tehnologia pentru ea

Inventatorul Horneț: „Anual, se pot produce peste 300 de milioane de megawați din biomasă”. Acesta își exprimă speranța că...

Metode de reducere a costurilor folosind tehnologii de măsurare portabile și staționare

Echipamentele Testo combinate cu un software specific vă pot oferi informații relevante despre procesele proprii, precum și pentru realizarea...

Inovație SIAL Paris 2022- Tartinabile realizate din alge albastre-verzi

Motivul pentru care spirulina uscată este cel mai comun format este că în formă proaspătă ea este dificil de...

Premixurile potrivite pentru o dietă sănătoasă

Una din cinci persoane va dezvolta o afecțiune cardiacă gravă în timpul vieții. Aflați despre ingredientele cu potențialul de...

Alte știri din aceeași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă