facebook
Saturday, June 3, 2023
Marketing60% dintre britanici nu vor carne cultivată în laborator

60% dintre britanici nu vor carne cultivată în laborator

-

FSA investighează cât de mult știu consumatorii despre noile tehnologii alimentare și dacă sunt dispuși să le încerce. Un sondaj realizat în Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord își propune să afle răspuns la întrebări precum: sunt consumatorii dispuși să încerce carne pe bază de celule?; au auzit de modificarea genetică?; reduc ei consumul de carne roșie? Ce cantitate de carne de pasăre și de pește ajunge în farfuriile lor?

Anul acesta, Agenția pentru Standarde Alimentare (FSA) a stabilit o strategie și o viziune pe cinci ani pentru un sistem alimentar în care „hrana este mai sănătoasă și mai durabilă”.

„Sistemul alimentar evoluează, iar strategia noastră de a îndeplini această misiune trebuie să reflecte și să anticipeze schimbarea”, potrivit departamentului guvernamental neministerial.

Într-adevăr, sistemul alimentar evoluează rapid. Acolo unde odată aproape toată producția alimentară depindea de agricultură sau de acvacultură, inovațiile tehnologice alimentare deschid ușile către ingrediente alternative – dintre care unele sunt cultivate într-un laborator.

Cât de mult știu consumatorii despre aceste inovații alimentare și, mai important, dacă sunt dispuși să le încerce, este cheia succesului lor. Sondajul emblematic al FSA, Food and You 2, investighează tocmai asta.

Realizat de Ipsos, care a executat munca de teren între octombrie 2021 și ianuarie 2022, sondajul a fost completat de 5.796 de adulți din 4.026 de gospodării din Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Rezultatele oferă un „instantaneu detaliat” al percepțiilor și comportamentelor oamenilor cu privire la problemele legate de alimente, inclusiv durabilitatea, securitatea alimentară și dieta lor, potrivit Emily Miles, director executiv la FSA.

„Perspectiva face parte din dovezile pe care le oferim [guvernelor], astfel încât perspectivele consumatorilor cu privire la alimentele pe care le consumă să fie auzite. ”

60% consumatori nu vor carne cultivată

Carnea pe bază de celule – care este cultivată într-un laborator, din celulele sau țesuturile unui animal viu, cum ar fi o vacă, fără a fi nevoie să omoare animalul – nu este încă în meniurile britanice.

De fapt, doar un produs din carne cultivat în laborator a primit aprobarea de reglementare pentru comercializare: ingredientul Eat Just de pui din Singapore.

Procesul de aprobare a comercializării pe piața din Europa este mai strict. Acum, că Regatul Unit s-a retras din Uniunea Europeană, s-a sugerat că ar putea fi conceput un proces de reglementare mai agil pentru a comercializa produse noi pe pământ propriu.

Dar, în cazul în care carnea cultivată în laborator ar fi autorizată pentru comercializare în Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord, consumatorii ar fi dispuși să o mănânce?

Conform constatărilor FSA, mai puțin de o treime (28%) dintre respondenți au declarat că ar dori să încerce carne cultivată în laborator. Acest procent este format din cei 9% care au spus că ar dori cu siguranță să o încerce și cei 18% care au spus că probabil ar încerca.

Pe de altă parte, aproximativ șase din 10 respondenți (59%) au spus că nu ar fi dispuși să o încerce. Mai exact, 21% au spus că probabil nu le-ar plăcea să o încerce, iar 38% au spus că nu le-ar plăcea să o încerce, cu siguranță.

Unii, totuși, erau indeciși: 14% dintre respondenți au raportat că nu știu dacă ar dori să încerce să includă carne cultivată în laborator în dieta lor.

Mâncare modificată genetic… ce ?

Alimentele modificate genetic reprezintă un alt domeniu de pe radarul Regatului Unit de la părăsirea pieței unice.

Într-adevăr, proiectul de lege privind tehnologia genetică (creșterea prin fermentație de precizie) a fost deja prezentat în Parlament. Dacă ar fi adoptat, ar permite ca o serie de culturi modificate genetic să fie dezvoltate și cultivate în Marea Britanie pentru comercializare.

De înțeles, FSA a vrut să afle cât de mult știu consumatorii despre alimentele modificate genetic și cele obținute prin fermentație de precizie. Întrebați dacă au auzit vreodată despre astfel de alimente sau despre vreo astfel de tehnologie, respondenții au raportat o mai mare conștientizare și cunoaștere a alimentelor modificate genetic decât în caazul alimentelor obținute prin fermentație de precizie. De exemplu, 42% dintre respondenți nu auziseră niciodată de alimente obținute prin fermentație de precizie și 9% dintre respondenți nu auziseră niciodată de alimente MG.

De ce consumatorii mănâncă mai puțină carne

Tendința flexitariană continuă să crească, deoarece consumatorii schimbă carnea și peștele cu alternative pe bază de plante.

Interesați să afle exact cum se schimbă obiceiurile de consum în Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord, participanții au fost întrebați dacă au mâncat mai puțină carne roșie, carne de pasăre și pește în ultimele 12 luni.

O proporție semnificativă dintre respondenți (86%) au consumat mai puțină carne roșie în ultimul an. Șaptezeci și doi la sută au mâncat mai puțină carne procesată – de exemplu nuggets de pui, șuncă sau slănină – în aceeași perioadă.

Mai mult de o treime (36% au declarat că au mâncat mai puțină carne de pasăre și 18% au spus că mănâncă sau au mâncat mai puțin pește.

Dintre cei care au consumat mai puțină carne, precum și lactate și ouă, majoritatea au făcut acest lucru din motive de sănătate, de exemplu pentru a fi mai sănătoși sau pentru a pierde în greutate.

Cel mai frecvent motiv pentru a fi consumat mai puțin pește sau carne de pasăre a fost din motive de mediu sau de durabilitate, cum ar fi impactul lor asupra schimbărilor climatice.

40% dintre consumatori nu au mâncat niciodată carne

Pe piețele dezvoltate, piața alternativelor la carne, pe bază de plante a crescut considerabil în ultimii ani.

În 2019, piața alternativă a cărnii din Marea Britanie era evaluată la 489,2 milioane de dolari, societatea vegană prezicând că va ajunge la 726,8 milioane de dolari până anul viitor, în creștere cu un CAGR estimat de 6,8%.

Întrebându-i pe consumatorii din Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord dacă au mâncat vreodată alternative de carne, FSA a constatat că doar o treime (32%) au mâncat. Douăzeci și unu la sută au raportat că obișnuiau să mănânce alternative de carne, dar nu o mai fac. Și, un surprinzător de mare procent, 39% dintre respondenți, a fost obținut la această întrebare de răspunsul celor care au spus că nu au încercat niciodată o alternativă la carne, cum ar fi produsele Quorn, Linda McCartney sau Beyond Meat.

Cei care consumă în prezent alternative de carne o fac în mare parte din motive de mediu sau de durabilitate (41%), din motive de bunăstare a animalelor (35%) și din motive de sănătate (35%).

DIN ACTUALITATE

Dioxidul de titan: gura, prima cale de intrare în sânge

Cercetătorii INRAE, în colaborare cu LNE (Laboratorul Național de Metrologie și Testare), au demonstrat că nanoparticulele care alcătuiesc aditivul E171 pot trece direct prin...

Știrile ultimelor zile

Este timpul să ne concentrăm pe alimentele și băuturile pentru consumatorii în vârstă

Există o mare oportunitate pentru industria alimentară și a băuturilor de a lansa produse și ingrediente care ajută la...

Dioxidul de titan: gura, prima cale de intrare în sânge

Cercetătorii INRAE, în colaborare cu LNE (Laboratorul Național de Metrologie și Testare), au demonstrat că nanoparticulele care alcătuiesc aditivul...

MNNS 2023: Două zile de „delicii” intelectuale, bucurie, relaxare și conectare

E diția a 5-a a Conferinței Internaționale Maratonul NNS – Nutriție. Nutrienți. Sănătate, desfășurată în perioada 21-23 mai, la Hotel...

Instanța a decis suspendarea aplicării sancțiunilor date Grupului Lactalis de Consiliul Concurenței

Curtea de Apel București a hotărât să suspende punerea în aplicare a amenzilor date de Consiliul Concurenței firmelor Albalact,...

ANPC în război cu Magiunul de Topoloveni

Bibiana Stanciulov, cea care a readus la viață Magiunul de Topoloveni, îl anunță pe șeful ANPC, Horia Constantinescu, că...

România se alătură EFSA în campania europeană de stopare a pestei porcine africane (#StopASF)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) colaborează cu Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și în...

Noua Zeelandă pierde o bătălie de opt ani pentru mierea de manuka

O cerere de înregistrare a mierii de manuka, ca brand certificat, a fost refuzată de Oficiul de Proprietate Intelectuală...

Bel, câștigătoarea premiului Energ’IAA 2023

Premiul Energ'IAA, care recompensează o companie agroalimentară exemplară în ceea ce privește „sobrietatea” energetică și decarbonizarea, a fost acordat...

Știrile ultimelor 7 zile

Dioxidul de titan: gura, prima cale de intrare în sânge

Cercetătorii INRAE, în colaborare cu LNE (Laboratorul Național de...

MNNS 2023: Două zile de „delicii” intelectuale, bucurie, relaxare și conectare

E diția a 5-a a Conferinței Internaționale Maratonul NNS –...

Instanța a decis suspendarea aplicării sancțiunilor date Grupului Lactalis de Consiliul Concurenței

Curtea de Apel București a hotărât să suspende punerea...

ANPC în război cu Magiunul de Topoloveni

Bibiana Stanciulov, cea care a readus la viață Magiunul...

România se alătură EFSA în campania europeană de stopare a pestei porcine africane (#StopASF)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) colaborează cu Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și în...

Noua Zeelandă pierde o bătălie de opt ani pentru mierea de manuka

O cerere de înregistrare a mierii de manuka, ca brand certificat, a fost refuzată de Oficiul de Proprietate Intelectuală...

Bel, câștigătoarea premiului Energ’IAA 2023

Premiul Energ'IAA, care recompensează o companie agroalimentară exemplară în ceea ce privește „sobrietatea” energetică și decarbonizarea, a fost acordat...

În ghidul recent lansat, OMS sfătuiește să nu folosească îndulcitori fără zahăr pentru controlul greutății

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat un nou ghid privind îndulcitorii fără zahăr (NSS), care face recomandări împotriva...

Cea mai importantă inovație pe segmentul capacelor borcanelor din ultimii 75 de ani

Industria alimentară germană devine prima din Europa care a îmbrățișat această inovație. Compania americană din spatele EEASY Lid -...

Colagenul – următoare „tendință” în alimente și băuturi funcționale după CBD?

Tendința fortificării alimentelor cu colagen a crescut în ultimii ani și Romain Quillot, co-fondatorul brandului de alimente și băuturi...

Suplimentele alimentare pentru imunitate, anti-ageing și sănătate

Știi care este efectul stresului oxidativ asupra organismului tău? Vino la Maratonul Nutriție. Nutrienți. Sănătate 2023 și vei obține...

MNNS 2023: Vizită și degustare de licori la Podgoriile Murfatlar

Pentru cea de doua parte a zilei de 23 mai, organizatorii Maratonului de Nutriție.Nutrienți.Sănătate 2023 vă propun ca împreună...

Progen: Program de slăbire care utilizează principiile cetozei

Progen se alătură în calitate de partener Maratonului Nutrienți. Nutriție. Sănătate 2023. Dacă îți dorești să descoperi tratamentul de...

Spectrul violet, „dificil de obținut”, ar putea fi produs prin fermentație microbiană la scară

Producătorul danez de ingrediente bio, Octarine Bio și compania americană de programare celulară Ginkgo Bioworks s-au asociat pentru a...

Alte știri din aceeași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă