facebook
Sunday, September 25, 2022
spot_imgspot_imgspot_img
Marketing60% dintre britanici nu vor carne cultivată în laborator

60% dintre britanici nu vor carne cultivată în laborator

-

FSA investighează cât de mult știu consumatorii despre noile tehnologii alimentare și dacă sunt dispuși să le încerce. Un sondaj realizat în Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord își propune să afle răspuns la întrebări precum: sunt consumatorii dispuși să încerce carne pe bază de celule?; au auzit de modificarea genetică?; reduc ei consumul de carne roșie? Ce cantitate de carne de pasăre și de pește ajunge în farfuriile lor?

Anul acesta, Agenția pentru Standarde Alimentare (FSA) a stabilit o strategie și o viziune pe cinci ani pentru un sistem alimentar în care „hrana este mai sănătoasă și mai durabilă”.

„Sistemul alimentar evoluează, iar strategia noastră de a îndeplini această misiune trebuie să reflecte și să anticipeze schimbarea”, potrivit departamentului guvernamental neministerial.

Într-adevăr, sistemul alimentar evoluează rapid. Acolo unde odată aproape toată producția alimentară depindea de agricultură sau de acvacultură, inovațiile tehnologice alimentare deschid ușile către ingrediente alternative – dintre care unele sunt cultivate într-un laborator.

Cât de mult știu consumatorii despre aceste inovații alimentare și, mai important, dacă sunt dispuși să le încerce, este cheia succesului lor. Sondajul emblematic al FSA, Food and You 2, investighează tocmai asta.

Realizat de Ipsos, care a executat munca de teren între octombrie 2021 și ianuarie 2022, sondajul a fost completat de 5.796 de adulți din 4.026 de gospodării din Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Rezultatele oferă un „instantaneu detaliat” al percepțiilor și comportamentelor oamenilor cu privire la problemele legate de alimente, inclusiv durabilitatea, securitatea alimentară și dieta lor, potrivit Emily Miles, director executiv la FSA.

„Perspectiva face parte din dovezile pe care le oferim [guvernelor], astfel încât perspectivele consumatorilor cu privire la alimentele pe care le consumă să fie auzite. ”

60% consumatori nu vor carne cultivată

Carnea pe bază de celule – care este cultivată într-un laborator, din celulele sau țesuturile unui animal viu, cum ar fi o vacă, fără a fi nevoie să omoare animalul – nu este încă în meniurile britanice.

De fapt, doar un produs din carne cultivat în laborator a primit aprobarea de reglementare pentru comercializare: ingredientul Eat Just de pui din Singapore.

Procesul de aprobare a comercializării pe piața din Europa este mai strict. Acum, că Regatul Unit s-a retras din Uniunea Europeană, s-a sugerat că ar putea fi conceput un proces de reglementare mai agil pentru a comercializa produse noi pe pământ propriu.

Dar, în cazul în care carnea cultivată în laborator ar fi autorizată pentru comercializare în Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord, consumatorii ar fi dispuși să o mănânce?

Conform constatărilor FSA, mai puțin de o treime (28%) dintre respondenți au declarat că ar dori să încerce carne cultivată în laborator. Acest procent este format din cei 9% care au spus că ar dori cu siguranță să o încerce și cei 18% care au spus că probabil ar încerca.

Pe de altă parte, aproximativ șase din 10 respondenți (59%) au spus că nu ar fi dispuși să o încerce. Mai exact, 21% au spus că probabil nu le-ar plăcea să o încerce, iar 38% au spus că nu le-ar plăcea să o încerce, cu siguranță.

Unii, totuși, erau indeciși: 14% dintre respondenți au raportat că nu știu dacă ar dori să încerce să includă carne cultivată în laborator în dieta lor.

Mâncare modificată genetic… ce ?

Alimentele modificate genetic reprezintă un alt domeniu de pe radarul Regatului Unit de la părăsirea pieței unice.

Într-adevăr, proiectul de lege privind tehnologia genetică (creșterea prin fermentație de precizie) a fost deja prezentat în Parlament. Dacă ar fi adoptat, ar permite ca o serie de culturi modificate genetic să fie dezvoltate și cultivate în Marea Britanie pentru comercializare.

De înțeles, FSA a vrut să afle cât de mult știu consumatorii despre alimentele modificate genetic și cele obținute prin fermentație de precizie. Întrebați dacă au auzit vreodată despre astfel de alimente sau despre vreo astfel de tehnologie, respondenții au raportat o mai mare conștientizare și cunoaștere a alimentelor modificate genetic decât în caazul alimentelor obținute prin fermentație de precizie. De exemplu, 42% dintre respondenți nu auziseră niciodată de alimente obținute prin fermentație de precizie și 9% dintre respondenți nu auziseră niciodată de alimente MG.

De ce consumatorii mănâncă mai puțină carne

Tendința flexitariană continuă să crească, deoarece consumatorii schimbă carnea și peștele cu alternative pe bază de plante.

Interesați să afle exact cum se schimbă obiceiurile de consum în Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord, participanții au fost întrebați dacă au mâncat mai puțină carne roșie, carne de pasăre și pește în ultimele 12 luni.

O proporție semnificativă dintre respondenți (86%) au consumat mai puțină carne roșie în ultimul an. Șaptezeci și doi la sută au mâncat mai puțină carne procesată – de exemplu nuggets de pui, șuncă sau slănină – în aceeași perioadă.

Mai mult de o treime (36% au declarat că au mâncat mai puțină carne de pasăre și 18% au spus că mănâncă sau au mâncat mai puțin pește.

Dintre cei care au consumat mai puțină carne, precum și lactate și ouă, majoritatea au făcut acest lucru din motive de sănătate, de exemplu pentru a fi mai sănătoși sau pentru a pierde în greutate.

Cel mai frecvent motiv pentru a fi consumat mai puțin pește sau carne de pasăre a fost din motive de mediu sau de durabilitate, cum ar fi impactul lor asupra schimbărilor climatice.

40% dintre consumatori nu au mâncat niciodată carne

Pe piețele dezvoltate, piața alternativelor la carne, pe bază de plante a crescut considerabil în ultimii ani.

În 2019, piața alternativă a cărnii din Marea Britanie era evaluată la 489,2 milioane de dolari, societatea vegană prezicând că va ajunge la 726,8 milioane de dolari până anul viitor, în creștere cu un CAGR estimat de 6,8%.

Întrebându-i pe consumatorii din Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord dacă au mâncat vreodată alternative de carne, FSA a constatat că doar o treime (32%) au mâncat. Douăzeci și unu la sută au raportat că obișnuiau să mănânce alternative de carne, dar nu o mai fac. Și, un surprinzător de mare procent, 39% dintre respondenți, a fost obținut la această întrebare de răspunsul celor care au spus că nu au încercat niciodată o alternativă la carne, cum ar fi produsele Quorn, Linda McCartney sau Beyond Meat.

Cei care consumă în prezent alternative de carne o fac în mare parte din motive de mediu sau de durabilitate (41%), din motive de bunăstare a animalelor (35%) și din motive de sănătate (35%).

DIN ACTUALITATE

Tehnologia organoidă poate furniza țesut 3D în agricultura celulară

Forsea Foods a dezvoltat pește de cultură celulară utilizând tehnologia sa patentată organoide. FoodNavigator a aflat cum această abordare nouă simplifică procesul de creștere...

Proiect de lege ciudat: AUR cere interzicerea consumului de insecte

AUR revitalizează o tradiție mai veche a proiectelor de lege cu prevederi ciudate, demers bătătorit în mandatele precedente și de aleși ai altor partide,...

Din aceeași categorie

Ai nevoie de certificare? INAQ Consulting continuă și în semestrul al II-lea cursurile IFS

Așa cum v-a obișnuit, INAQ Consulting continuă și în semestrul al II-lea cursurile IFS. Ai nevoie de certificare? Atunci înscrie-te...

Tehnologia organoidă poate furniza țesut 3D în agricultura celulară

Forsea Foods a dezvoltat pește de cultură celulară utilizând tehnologia sa patentată organoide. FoodNavigator a aflat cum această abordare...

Gume gellan, hidrocoloizi și pectine pentru a duce alternativele de brânză pe bază de plante „la următorul nivel”

Există o oportunitate semnificativă pentru mărci de a valorifica impulsul din spațiul bazat pe plante pentru a crea alternative...

Proiect de lege ciudat: AUR cere interzicerea consumului de insecte

AUR revitalizează o tradiție mai veche a proiectelor de lege cu prevederi ciudate, demers bătătorit în mandatele precedente și...

Mediul de afaceri își dorește un parteneriat cu ANPC și reguli mai puțin birocratice

Rezolvarea unei situații durează uneori atât de mult, încât se ajunge la depășirea termenului de valabilitate în cazul unor...

Dorin Cojocaru: SOS industria laptelui

În următoarele luni, industria laptelui se va confrunta cu probeleme serioase, deoarece urmează o perioadă cu costuri imprevizibile. Până în...

Fermentarea microbiană a fibrelor alimentare în intestin previne reacțiile alergice, spun cercetătorii

Fermentarea fibrelor alimentare în intestin stimulează producția de acizi grași cu lanț scurt (SCFA), în special butirat, pentru a...

Brutarii furioși sunt „consternați” de lipsa de acțiune asupra imitațiilor de aluat

Brutarii artizani din Marea Britanie se plâng că supermarketurile continuă să vândă pâine etichetată incorect. Potrivit Real Bread Campaign, pâinea...

Știrile ultimelor 7 zile

Tehnologia organoidă poate furniza țesut 3D în agricultura celulară

Forsea Foods a dezvoltat pește de cultură celulară utilizând...

Gume gellan, hidrocoloizi și pectine pentru a duce alternativele de brânză pe bază de plante „la următorul nivel”

Există o oportunitate semnificativă pentru mărci de a valorifica...

Proiect de lege ciudat: AUR cere interzicerea consumului de insecte

AUR revitalizează o tradiție mai veche a proiectelor de...

Mediul de afaceri își dorește un parteneriat cu ANPC și reguli mai puțin birocratice

Rezolvarea unei situații durează uneori atât de mult, încât...

Dorin Cojocaru: SOS industria laptelui

În următoarele luni, industria laptelui se va confrunta cu probeleme serioase, deoarece urmează o perioadă cu costuri imprevizibile. Până în...

Fermentarea microbiană a fibrelor alimentare în intestin previne reacțiile alergice, spun cercetătorii

Fermentarea fibrelor alimentare în intestin stimulează producția de acizi grași cu lanț scurt (SCFA), în special butirat, pentru a...

Brutarii furioși sunt „consternați” de lipsa de acțiune asupra imitațiilor de aluat

Brutarii artizani din Marea Britanie se plâng că supermarketurile continuă să vândă pâine etichetată incorect. Potrivit Real Bread Campaign, pâinea...

Ioan Oleleu: “La nivel național numărul toxinfecțiilor alimentare a scăzut foarte mult”

Nu același lucru se poate spune despre alertele alimentare, unde, pentru a se ajunge la scăderea numărului acestora va...

ANSVSA: Produse rechemate

Lanțul de magazine Proxi a anunțat rechemarea produsului Proxi Ketchup dulce, fabricat de SC Sitemari SRL, gramaj 500g, cu...

Studiul care leagă decesele de consumul de carne roșie „pare neplauzibil” și „lipsit de transparență”

După doi ani de când a fost publicat GBD 2019, cercetătorii pun sub semnul întrebării concluziile studiului. World Cancer...

Noua generație de senzori de distanță

Producătorul de senzori, SICK , a lansat un senzor de distanță de ultimă generație, OD2000, care combină fiabilitatea de...

Mărcile de produse din plante acuzate că au creat „un eșec de categorie”

Există o mulțime de discuții despre inovația bazată pe plante. Dar, potrivit lui Julian Mellentin, de la compania de...

Cooking SHOW surpriză la RO.aliment SHOW 2022, powered by Alpro & Italprod! 

👩‍🍳 Cornelia GHIȘOI - Lady CHEF România, va încânta participanții RO.aliment SHOW 2022 cu cele mai savuroase preparate ovo-vegetariene în a...

Fortificare, stevia și probiotice prin partenerii KUK Romania

La RO.aliment SHOW, între 12 și 14 septembrie la Hotel Clermont Covasna, KUK va trimite o echipă de experți...

Alte știri din aceeași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă