Coca-Cola își transformă etichetele în brățări de acces la festivaluri

0
186

Coca-Cola Polonia a transformat milioane de etichete de pe sticlele de 33 de cl în brățări de acces la festivaluri, potrivit Process Alimentaire.

De fapt, doar o porțiune a etichetei devine brățară de acces, detașându-se de restul etichetei. Al doilea pas pe care trebui să-l facă un consumator este acela de a verifica pe o aplicație a Coca-Cola, care a fost creată special pentru această ocazie, dacă brățara respectivă este câștigătoare. Dacă este așa, ea oferă acces gratuit la eveniment și într-adevăr servește, la intrare, ca bilet de acces. Au fost create opt modele diferite de astfel de brățări.

băuturi140% dintre adolescenții români nu consumă Coca-Cola. Cu toate acestea, cei mai mulți, participă la festivaluri de muzică și colectează brățări de acces la fiecare festival. Nici una, nici două, această situație a inspirat o operațiune de marketing a unei echipe Coca-Cola Romania, iar succesul înregistrat a determinat multiplicarea acțiunii și în alte țări unde Coca-Cola este prezentă.

Echipele de cercetare & dezvoltare de la Coca-Cola au lucrat timp de câțiva ani pentru a concepte brățări de acces la festivaluri, pornind de la etichetele de Coca-cola, dar ideea s-a materializat într-adevăr, atunci când Marco Beggiora, manager pentru ambalare la Coca-Cola Europa Centrală și de Est, a cerut dezvoltarea unui instrument care să realizeze și promovarea festivalurilor.

„Inițial, ideea a fost de a încorpora o curea din țesătură pe etichetă, dar acest lucru s-a dovedit a lua mult timp și a fi constisitor și dificil de realizat”, spune Gregory Bentley, inginer de ambalare în laboratorul de cercetare & dezvoltare de la Coca-Cola din Bruxelles.

„Am început să dezvoltăm această brățară direct cu casa de discuri și a fost folosit un adeziv topit la cald. Această soluție pare evidentă acum, dar acest lucru nu a mai fost făcut înainte, și a trebuit să se ia în considerare mai multe alternative înainte de a ne decide cu privire la cele mai viabile. “

Într-o întreită colaborare între ingineri, echipele operaționale ale îmbuteliatorului local CCHBC România și furnizorul de etichete, RODATA, echipa a validat o metodă de imprimare și de conversie, inspirându-se din proiectul Bow Label de la Coca-Cola (o etichetă lansată de Crăciun, în Belgia, care se transformă în  fundă de cadou, atunci când tragi de un capăt.

„Când i-am făcut prima încercare de control al calității, la Festivalul Sticlei, cureaua a stat încheietura mea pentru mai mult de trei săptămâni, chiar dacă am fugit în această perioadă echivalentul a două maratoane și am călătorit în Japonia”, a declarat Grégory Bentley.

Care a fost rezultatul? La Festivalul Sticlelor s-au înregistrat 117.700 de accesări unice în prima lună.  Iar promovarea celor de la McCann a înregistrat un succes fulminant, atrăgând atenția presei internaționale. Confruntați cu un astfel de succes, fără îndoială că kit-ul pregătit de români se va dovedi util și în alte țări în care festivalurile de muzică sunt la moda. În Franța, de exemplu…