Alimente expirate, retrase de la vanzare intr-un mall din Bucuresti

0
14
ANPC

Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au dispus retragerea a 500 de kg de alimente in urma controalelor efectuate la unitatile de alimentatie publica din centrul comercial Sun Plaza, relateaza Ziare.com.

Valoarea alimentelor retrase depaseste 15.500 de lei.
Totodata, au fost date 17 amenzi contraventionale in cuantum de 170.000 de lei si un avertisment, pentru nerespectarea conditiilor sanitare in spatiile in care era pregatita mancarea, dar si pentru identificarea unor produse expirate.

Folosirea de produse alimentare expirate, lipsa etichetelor care sa ateste provenienta materiilor prime, nerespectarea temperaturii de pastrare/depozitare stabilita de producator si schimbarea starii termice a produselor se afla printre neregulile constatate.

In spatiile de pregatire a preparatelor culinare au fost identificate mai multe nerespectari ale standardelor de igiena: paviment depreciat, pereti cu urme de grasime, hote cu urme de grasime arsa.

Ca urmare, inspectorii au dispus oprirea temporara a prestarii de servicii pentru 7 operatori pana la remedierea abaterilor constatate. Vineri noapte, 6 dintre acesti operatori au remediat abaterile si au primit aprobarea de a-si relua activitatea.