ANSVSA a demarat controalele specifice sezonului estival

0
20

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (A.N.S.V.S.A.) a lansat „Comandamentul Sezon Estival 2019”, prin care isi propune sa contribuie la protejarea sanatatii publice si implicit, a intereselor turistilor aflati in vacanta pe litoralul romanesc, se arata in comunicatul de presa transmis pe adresa redactiei.

Astfel, in perioada 24 iunie – 30 august 2019, echipe de inspectori sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor din cadrul ANSVSA vor verifica modul in care sunt respectate conditiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul si comercializarea produselor alimentare.

In aceste activitati, vor fi implicati 59 de inspectori din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranta Alimentelor, Circumscriptiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Oficiale, atat din cadrul D.S.V.S.A. Constanta, cat si delegati ai altor D.S.V.S.A. judetene, organizati in serii de cate doua saptamani.

Campania se va desfasura in sapte zone cu interes ridicat turistic: Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia – Vama Veche.

biotehnologieInspectorii vor verifica mai multe tipuri de unitati, printre care si cantinele taberelor scolare, unitatile de tip supermarket si hipermaket, magazinele alimentare, pensiunile turistice, laboratoarele de cofetarie si patiserie, beach-baruri, restaurantele si alte unitati de alimentatie publica, in care se prepara si se servesc alimente.

ANSVSA reaminteste, cu aceasta ocazie, numarul de telefon al Comandamentului, pe care consumatorii il pot utiliza pentru a semnala nereguli: 0786.577.007. Acest numar va functiona in paralel cu numarul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice retea de telefonie.