Concluziile controlului derulat la abatorul unde este sacrificat “Puiul Fericit”

0
105

Urmare a unei sesizari facute de o consumatoare, cu privire la starea neconforma a “Puiului Fericit” livrat magazinelor de catre Agricola S.A, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau si Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Bacau s-au autosesizat organizand o actiune de control la abatorul din Prajesti, judetul Botosani, spatiu unde este sacrificat “Puiul Fericit”.

Este de reamintit ca imaginea “Puiului Fericit”, sacrificat de la Agricola S.A, a fost postata pe o retea de socializare de cumparatoarea care a constatat ca produsul achizitionat cu 40 de lei s-a decolorat, dupa doua ore de stat in saramura.

Ulterior controalelor oficiale, Agricola S.A. a prezentat rezultatele oficiale ale acestora:

“Rezultatele confirma ca, pentru culoarea produselor Pui Fericit si Puiul Fermierului sunt respectate toate reglementarile existente, nefiind utilizata nicio forma artificiala de colorare sau amplificare a culorii, nici exterior prin stropire, nici intern prin injectare sau hrana artificiala”, a mentionat compania.

“Culoarea galbena a acestui pui provine atat de la rasa, cat si de la hrana. Puii de rasa Hubbard provin din parinti (gaina si cocos) adusi din Franta, sunt cu crestere lenta si sunt hraniti cu aceleasi ingrediente pe care le folosesc fermierii francezi si cei din celelalte tari europene, de peste 50 de ani, ingrediente din reteta prezentata (nr. 268/25.03.2019). La crestere, se aplica ghidul furnizorului de rasa cu asigurarea si respectarea normelor sanitar veterinare si bunastare, reglementate la nivel european. Stratul superficial de la suprafata tegumentului (epiderma), in contact cu mediu acid, mediu salin sau chiar cu apa peste o anumita temperature (la oparire, de exemplu) sufera transformari”, se arata in procesul verbal intocmit de Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Bacau.

In aceeasi nota, DSVSA Bacau a constatat ca “(…) Nu s-au constatat neconformitati cu privire la respectarea prevederilor Reg 853/2004, Reg 854/2004, Reg 2073/2005, Reg 178/2002. Unitatea respecta cerintele prevazute de legislatia specifica pentru care a fost autorizata sanitar veterinar”.