Controale ANSVSA in perioada Sarbatorilor Pascale, pana la 1 Mai

0
5

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a inceput o campanie de controale specifice, desfasurata pe parcursul lunii aprilie, campanie ce se incheie in data de 1 mai.

Vor fi urmarite indeosebi elementele ce tin de respectarea conditiilor de siguranta alimentara, in piete, unitati de sacrificare-transare, procesare si comercializare a produselor alimentare. De asemenea, actiunea de control va avea ca obiectiv monitorizarea unitatilor de alimentatie publica.

Potrivit unui comunicat ANSVSA, directiile sanitar veterinare judetene au inceput Campania de control si o vor desfasura pe intregul intervalul lunii aprilie, asigurandu-se totodata un serviciu de permananta, la nivelul acestor directii, inclusiv in zilele de sambata si duminica.

carne_de_oaie1Vor fi afisate programele de lucru, la sediul acestora, numele medicului veterinar de serviciu si numarul de telefon la care consumatorii au posibilitatea sa sesizeze probleme ce tin de siguranta alimentara.

In acelasi timp, reprezentantii ANSVSA informeaza ca este permanent monitorizata circulatia, pe teritoriul tarii, a ovinelor si caprinelor destinate sacrificarii pentru Sarbatorile Pascale, fiind urmarite de la ferma sau exploatatie de origine, la abatorul autorizat sanitar-veterinar. Conform comunicatului institutiei, sacrificarea mieilor, in intervalul 15 – 28 aprilie 2019, poate fi facuta intre orele 7,00 si 17,00.

In ce priveste carnea de miel, inspectorii sanitar veterinari atrag atentia ca loturile ce contin acest produs trebuie sa fie insotite, la livrarea din abatoare, insotite de certificatul sanitar veterinar specific. Din spatiile de sacrificare amenajate temporar, carnea de miel poate fi vanduta exclusiv la cererea clientilor si doar dupa efectuarea examenului ante si post mortem. Din aceste spatii, livrarea carnii catre alte unitati, pentru a fi comercializata, este interzisa.