KFC inchide masinariile de gheata din toate restaurantele, dupa depistarea de bacterii coliforme si enterococi intestinali in bauturi

0
25

Reteaua de fast-food KFC a decis oprirea tuturor masinilor de gheata din toate restaurantele lantului din tara, dupa ce Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a descoperit, in urma unor controale in restaurantele KFC, bacterii coliforme si enterococi intestinali in gheata cu care erau preparate bauturile racoritoare, anunta Hotnews.

“Dorim sa precizam inca de la inceput ca avem proceduri stricte de management si gestionare a ghetii, incluzand inspectii zilnice, saptamanale si curatari periodice ale masinilor de gheata. In plus, realizam teste independente frecvente ale ghetii in toate restaurantele noastre”, spun cei de la KFC.

“In cadrul restaurantelor KFC exista deja proceduri de buna practica bazate pe principiile HACCP ce presupun un sistem riguros de analiza a riscurilor in punctele critice de control pe toate etapele lantului alimentar. Avem un sistem de evaluare periodica la nivel de produse, furnizori si procese pentru a ne asigura ca toate standardele de calitate impuse prin lege sunt respectate”, explica compania.

Paul Anghel, Directorul General al ANPC, a precizat ca initial controlul efectuat in retelele fast food viza verificarea cantitatii de gheata pusa in pahar, mai mare decat cea prevazuta in normative, consumatorul primind o bautura diluata.

“Am vrut sa limitam raspandirea acestei gheti cu probleme, respectiva masina de gheata a fost sigilata, operatorului economic KFC i-a fost adus la cunostinta ca aceste analize au fost facute si ca au fost depistate si enterococi intestinali. Analizele au fost repetate in 5 dintre cele 7 unitati verificate unde s-au gasit in continuare aceste probleme, bacterii coliforme, enterococi, Clostridium, lucruri care sunt de neacceptat, motiv pentru care se vor incheia documente prin care li se vor opri acele masini de gheata”, a spus Paul Anghel.

Directorul general ANPC spune ca va fi alertat si Ministerul Sanatatii. Inspectorii ANPC au descins si la restaurantele McDonald’s, dar nu au fost descoperite nereguli.