Alfredo Seafood: Pestele ultra-proaspat reprezinta la ora actuala 25% din piata de peste proaspat din Romania

0
475

Un sfert din piata autohtona de peste proaspat este reprezentat de segmentul de peste ultra-fresh (6,25% din întreaga piata de produse de peste), conform estimarilor Romfood Trading, unul dintre principalii importatori si distribuitori de produse de peste si fructe de mare din Romania si dezvoltator al brandului Alfredo Seafood.

Romfood Trading studiaza acest segment al pietei de patru ani. În aceasta perioada a fost gandit si implementat un sistem de achizitionare si transport extern si intern, pe rute terestre si aeriene, menit sa aduca în Romania o categorie de produse de cel mai înalt nivel calitativ. Astfel ca cel mai proaspat peste de captura si acvacultura din Marea Mediterana, Marea Nordului, Oceanul Atlantic si Marea Baltica ajunge, sub marca “Alfredo Seafood”, si pe piata autohtona.

• Pestele ultra-proaspat, comercializat sub denumirea “ultra-fresh”, este pestele extrem de proaspat, abia capturat, care ajunge la raft într-un interval cuprins între 10 si 60 de ore de cand a fost prins;
• Conceptul cuprinde un element cheie: viteza livrarii spre piata romaneasca, ceea ce necesita un sistem logistic de transport foarte performant;
• 25% din piata de profil din Romania este reprezentata de segmentul de peste proaspat, iar 75% din produse congelate si conserve;
• Doar o patrime din piata autohtona de peste proaspat este cu adevarat ultra-fresh.

Pestele ultra-fresh este peste foarte proaspat, preponderent salbatic, care este transportat cu maxima rapiditate, în cele mai bune conditii si ajunge într-un interval de timp cuprins între 10 si 60 de ore la consumatorul roman. Acesta îl poate cumpara de la vanzatorii en-detail sau din lanturile HoReCa. Produsele au fost lansate si testate si sunt extrem de bucuros sa anunt ca proiectul pestele ultra-proaspat marca Alfredo functioneaza perfect! De acum încolo vom putea sa aducem cantitati din ce în ce mai mari ale acestei game ce face deliciul celor mai exigenti consumatori, casnici sau profesionisti”, a declarat Mihai Cristian Darmanescu, Director General Romfood Trading.

Pestele ultra-proaspat poate fi gasit la raft atat tinut la gheata, cat si ambalat în ATM (atmosfera modificata cu rol de protectie). El poate fi recunoscut prin mai multe caracteristici: ochii sunt limpezi, musculatura ferma la atingere, branhiile de culoare roz, iar solzii nu au tendinta de desprindere. Printre soiurile care se preteaza cel mai bine includerii în gama ultra-proaspat, se regasesc: codul alb si negru, pestii plati (în special calcanul), dorada, sardinele si heringii, dar, în principiu, orice tip de peste care respecta conditiile de propetime si transport extrem de rapid, poate intra în aceasta categorie. În cazul în care nu este achizitionat, pestele ultra-proaspat se arunca dupa trei zile. Majoritatea pestilor ultra-proaspeti sunt salbatici, carnea acestora fiind de cea mai buna calitate, superioara chiar si carnii pestilor crescuti în conditii bio.

AlfredoPestele ultra-proaspat – 25% din cifra de afaceri Romfood Trading. În prezent, segmentul de produse ultra-proaspete semnifica 25% din cifra de afaceri a companiei, dar se asteapta ca, în cinci ani, aceasta cifra sa creasca la 50%. Cresterea este previzionata pe fondul constentizarii beneficiilor aduse de consumul de peste cat mai proaspat, a carui carne pastreaza nutrientii, inclusiv acizii Omega 3, în cea mai curata si nealterata stare.

Actualmente, pe piata romaneasca exista companii de nisa care aduc peste proaspat de la distante mai mici, dar Romfood Trading este singura care a dezvoltat mecanismele logistice necesare pentru a aduce peste ultra-proaspat din cele mai importante porturi europene.

Tendinta actuala, pe care am observat-o în randul consumatorilor, este de orientare spre produsele cat mai proaspete. Pestele salbatic, abia prins, este din punctul meu de vedere cea mai buna sursa de proteina animala, de vitamine si oligoelemente. Calitatea acestuia a fost atestata si de studiile medicale care enumera consumul regulat de peste printre motivele ce stau la baza longevitatii populatiilor din zonele mediteraneene. Pestele ultra-fresh este, cu siguranta, adevaratul peste proaspat, iar cum dezideratul Alfredo este acela de a oferi consumatorilor produse de cea mai buna calitate, procesate cat mai putin posibil, nu puteam sa nu aducem si aceasta gama în portofoliul nostru!”, a adaugat Mihai Cristian Darmanescu.

Romfood Trading este unul dintre principalii importatori si distribuitori de produse din peste si fructe de mare din Romania. Comercializarea produselor se face prin brandul Alfredo Seafood (www.alfredoseafood.ro), brand creat de Mihai Cristian Darmanescu si Daniel Florin Nistor si lansat în anul 2013. Datorita experientei si relatiilor internationale cu marii producatori de peste din lume, dar si al celor trei linii de procesare si ambalare automatizate si de înalta productivitate din cele doua fabrici din Constanta si Bucuresti, produsele cu marca Alfredo Seafood sunt distribuite atat în cele mai importate lanturi de hypermarketuri si supermaketuri din tara, precum Kaufland, Carrefour, Mega Image, Metro, Billa, Cora, Penny etc., cat si în peste 300 de magazine de comert traditional.