Macroul, somonul si pastravul au fost cele mai consumate soiuri de peste in vara lui 2018

1
162
de peste, cancer

• Macroul, somonul si pastravul domina clasamentul preferintelor romanilor in materie de peste, in vara lui 2018, potrivit estimarilor Alfredo Seafood;

• Macroul si somonul cumuleaza 50% din vanzarile inregistrate in ultimele trei luni, urmati de pastrav, merluciu si dorada, cu circa 20%;

• Cea mai noua tendinta pe segmentul carnii de peste este intrarea pe piata a unor produse de top: diferite fileuri, somon sashimi etc.

Vanzarile de peste au inregistrat o crestere usoara, de aproximativ 10%, in vara lui 2018 comparativ cu aceeasi perioada a anului 2017, cu un top al consumului dominat de macrou si somon, cu 50% din totalul vanzarilor.

Pe urmatoarele locuri se claseaza pastravul, dorada si merluciul, cu aproximativ 20% din vanzari, din punct de vedere valoric. Raportat la cantitatile vandute, topul difera doar in ceea ce priveste locul secund, ocupat de pastrav.

“In perioada verii am observat o crestere a consumului de peste, datorata mai multor factori. Un motiv care sta la baza acestei tendinte este temperatura ridicata care a avantajat dietele mai usoare, in care tipurile de carne mai grasa, de regula rosie, sunt inlocuite cu peste si pui. Nu in ultimul rand, diversificarea gamelor de peste Gata de Gatit a favorizat majorarea consumului prin eliminarea unei bariere importante: perceptia romanilor ca pestele este dificil de pregatit. De asemenea, vacantele in tari unde predomina bucataria mediteraneeana, care are multe preparate pe baza de peste si fructe de mare, deschide apetitul romanilor pentru a incerca diferite retete odata reintorsi acasa”, a declarat Mihai Cristian Darmanescu, fondator Alfredo Seafood.

In ceea ce priveste consumul de peste in perioadele caniculare, acesta este recomandat si de medici, deoarece este mai usor de digerat decat carnea de pui, porc sau vita. De asemenea, carnea de peste are in compozitie numerosi nutrienti, printre care: acizii grasi esentiali Omega-3 si Omega-6, vitaminele A, B12, D si E, minerale ca potasiul, fierul, iodul, fosforul si seleniul, precum si foarte multe proteine. Toate acestea ajuta organismul sa faca fata perioadelor cu temperaturi extreme.

Potrivit reprezentantilor Alfredo Seafood, macroul, somonul si pastravul au devenit soiurile de peste campioane in preferintele romanilor din considerente ce tin atat de cresterea preocuparii pentru o alimentatie sanatoasa, cat si de usurinta cu care se pot pregati produsele din gama Gata de Gatit, fie ca sunt intregi sau gata filetate.

O alta tendinta actuala la nivelul pietei este si majorarea vanzarilor pentru gamele Gata de Gatit, precum si intrarea in marile lanturi de retail a unor produse de calitate superioara, cum este fileul de somon superior sashimi cut, folosit la preparatele traditionale asiatice, printre care se numara sushi, sashimi, maki etc. Aceste produse se adreseaza cunoscatorilor si, cu precadere, consumatorilor care prefera bucataria asiatica si anumite feluri de mancare specifice acesteia.

Somonul superior sashimi cut este un produs de calitate foarte buna, atat datorita ambalarii in vid care ii pastreza prospetimea, textura si savoarea, cat si a carnii, fileul din somon salar superior. Specificul sau consta in indepartarea oaselor si a pielii, precum si in taierea carnii din partea centrala a fileului, care este cea mai valoroasa din punct de vedere nutritiv, dar si cea mai gustoasa. Alfredo Seafood a introdus acest produs in portofoliu din luna august, comercializandu-l in reteaua Mega Image Concept Stores, sub denumirea de File Somon Superior Sashimi Cut.


Alfredo Seafood este una dintre cele mai importante marci din Romania, sub a carei denumire sunt importate si distribuite produse din peste si fructe de mare. Brandul a fost creat de Mihai Cristian Darmanescu si lansat in anul 2013.

Succesul Alfredo Seafood se datoreaza experientei si relatiilor internationale cu marii producatori de peste din lume, a celor trei linii de procesare si ambalare automatizate si de inalta productivitate din fabrica din Bucuresti si a unui sistem logistic de transport optimizat.

Produsele cu marca Alfredo Seafood sunt distribuite in cele mai importate lanturi de hypermarketuri si supermaketuri din tara. Printre acestea se numara: Kaufland, Carrefour, Mega Image, Metro, Cora, Profi, Auchan etc. si in peste 3.000 de magazine din comertul traditional, precum si in reteaua HoReCa.

Produsele sunt transportate, procesate, ambalate si distribuite in conditii adecvate de pastrare a aromei si texturii carnii, de la recoltarea din fermele piscicole internationale sau capturare.