“Creator de trend in hrana gata de consum”

pulsatile, campurile electrice, trend

Ocado a finalizat o prima transa de investitii in start-up-ul de robotica, Karakuri, pe care CEO-ul Ocado, Tim Steiner, il descrie ca pe “un potential creator de trend in domeniul alimentelor gata de consum”.

Karakuri combina robotica, inteligenta artificiala, optica si senzorii pentru a automatiza liniile de productie a alimentelor gata de consum in sectoare precum fast-food, casual sau food-to-go.

Tehnologia poate fi utilizata in in orice linie de producere a alimentelor ”la cutie”. Ea utilizeaza un design modular configurabil, care poate fi usor instalat in magazine sau in mici “bucatarii intunecate”. Echipamentul poate agrega pana la 48 de produse alimentare pentru a crea o gama larga de optiuni food-to-go.

Barney Wragg, director executiv al companiei Karakuri, a declarat ca firma dezvolta “noi modalitati inteligente” pentru a crea si a pregati “mese proaspete personalizate” care sa raspunda asteptarilor in evolutie ale consumatorilor.

Robotii lui Karakuri permit producatorilor de alimente sa personalizeze mesele pentru consumatori in urma unor planuri dietetice specifice sau care implica intolerante alimentare, a dezvaluit start-up-ul londonez.

“Imaginati-va ca intrati intr-un magazin sau intr-un restaurant si aveti mancaruri ale comerciantului cu amanuntul care corespund cerintelor dvs. exacte – de la numarul nuci, la cantitatea de pui pe care le doriti.”

“Obiceiurile alimentare ale consumatorilor in si in afara casei se schimba rapid, pe masura ce cererea creste pentru optiuni mai sanatoase care sa corespunda cerintelor dietetice specifice”, a remarcat Wragg.

O alternativa la hrana produsa in masa?
Cererea de personalizare pune “presiuni uriase” asupra restaurantelor, cafenelelor si a altor retaileri de servicii alimentare, a sugerat Wragg.

Modelele traditionale s-au bazat pe “hrana obtinuta in mod identic” pentru a mentine marjele de profit. Cu toate acestea, tehnologia oferita de Karakuri poate punel dispozitie un traseu alternativ, explica directorul executiv al firmei:

“Prin utilizarea roboticii si invatarii automate, echipamentele produse de Karakuri ofera micro-productie localizata intr-un restaurant existent, intr-un magazin sau intr-o bucatarie comerciala. Sistemele noastre pregatesc mese personalizate la fata locului in timp real si la cerintele exacte ale fiecarui client.”

Cheltuielile de exploatare – si durabilitatea in lantul de aprovizionare – pot obtine un impuls suplimentar de la utilizarea automatizarii si a roboticii:

“Tehnologia noastra are scopul de a minimiza deseurile alimentare, costurile de ambalare si distributie si toate impacturile legate de mediu”.

Inceputul unei frumoase prietenii?
Transa de fonduri, in valoare de 7 milioane de lire sterline, a fost oferita de comerciant cu amanuntul high-tech, Ocado, cunoscut pentru utilizarea roboticii in depozitele sale de distributie. Alti investitori includ Hoxton Ventures, firsminute capital si Taylor Brothers.

Finantarea va fi utilizata pentru a dezvolta in continuare tehnologia lui Karakuri, pentru a-si consolida baza si pentru a-si extinde echipa pentru cresterea globala.