Un nou sistem de prăjire a cafelei pentru restaurante și cafenele… și nu numai

Doncafe1, cafea

Nestlé a lansat o soluție compactă de prăjire a cafelei, care permite bariștilor să ofere sute de amestecuri de cafea personalizate.

Sistemul Roastelier este echipat cu un cititor de cod QR care recunoaște tipul de cafea și oferă o gamă de profiluri de prăjire definite de Nestlé și programate în baza sa de date. Printr-o interfață de utilizator, bariștii pot personaliza prăjirea boabelor de cafea și pot accesa mai multe profiluri senzoriale din tipurile de boabe selectate pentru a-și crea amestecurile proprii.

Roastelier este, de asemenea, o platformă de servicii care oferă instrumente și îndrumări proprietarilor de magazine pentru a-și diferenția și extinde ofertele, de exemplu prin vânzarea propriilor boabe de cafea prăjită.

Potrivit Nestlé, soluția Roastelier îndepărtează obstacolele cu care se confruntă baristerii atunci când încearcă să pună la dispoziție un prăjitor în magazin: aprovizionarea cu boabe de cafea neprăjită, erorile atunci când programează profilele de prăjire, gestionarea emisiilor de fum și reducerea risipei de cafea.

„Am dezvoltat Roastelier în mai puțin de 12 luni, valorificând expertiza noastră în domeniul cercetării și dezvoltării în tehnologiile sistemului de băuturi calde”, a declarat Reinhold Jakobi, șeful unității strategice profesionale de afaceri a Nestlé. „Cu această soluție de prăjire artizanală la fața locului, bariștii pot oferi acum cafea proaspătă fără griji, cu sute de amestecuri personalizate la îndemână, pentru a răspunde diversității crescânde a gusturilor și dorințelor consumatorilor. Acest lucru îmbunătățește semnificativ atât autenticitatea, cât și „faima”la magazinele și cafenelele lor. Noua soluție va ajuta bariștii pasionați să devină prăjitori profesioniști ai boabelor de cafea.”

El a adăugat: „Scopul nostru este să punem baristas în centrul acțiunii, deschizând noi căi creative pentru a încânta clienții și a capta mai multă valoare din afacerile lor.”

Roastelier este lansat în Grecia și Scandinavia și va fi lansat în toată Europa și America Latină în 2020.

Sursa: https://www.foodbev.com/news/nestle-introduces-roastelier-on-site-coffee-roasting-solution/