facebook
Saturday, December 9, 2023
spot_imgspot_imgspot_img

Maratonul de Nutriție Nutrienți Sănătate

24-25 MARTIE 2021

CONFERINȚĂ ONLINE

Conferință internațională privind nutriția și sănătatea umană care reunește oameni de știință, cercetători de renume, specialiști din domeniul sănătății, din industria alimentară cât și consumatorii pentru a face schimb de experiență dar și în scop informativ acoperind aspectele nutriției, nutrienților și sănătății umane.

PROGRAMUL SI TEMATICA PROVIZORIE

ZIUA 1 | 24 martie – Tehnologie, alimentatie, sanatate – Soluții nutriționale pentru o viață în permanentă schimbare 

MODERATORI: Liviu PANTA, Gabriela MOHAN

 1. Samanta Maci, Senior Technical Manager EMEA, Kemin Human Nutrition and HealthBetaVia™ Complete – Innovative algae-sourced ingredient for immune support
 2. Dr. Amedeo GRIGOREANNutritia oncologica pas cu pas
 3. Health Coach – Antrenorul tău de sănătate
 4. Daniel SIMEANU USAMV IasiNUTRISCORE (titlu in lucru)
 5. Prof. Dr. Nicolae HÂNCUPiramida Alimentatiei Carpato-Danubiene & Iaurtul in alimentatia zilnica – noutati
 6. Conf. Razvan Radu RUSU USAMV IasiProcesarea alimentelor si reducerea alergiilor/intolerantelor alimentare la consumatori
 7. prezentare rezervata IBA Bioresurse

ZIUA 2 | 25 martie – Provocarea momentului > COVID-19 – cum sa mancam sanatos pentru a sustine sistemul imunitar!

MODERATORI: Cristian POPA & Gabriela BERECHET

 1. Prof. Dr. Rodica SEGALCompusii antiinflamatorii prezenti in alimente
 2. Prof. Decan Gabriela BAHRIMConcepte emergente noi pentru funcționalizarea alimentelor, prin tranziția de la probiotice la metabiotice, ca strategie de promovare a sanătății
 3. Prof. Univ. Prorector Dan VODNARPshihobiotice in contextul COVID 19
 4. Dr. Ing. Prorector Carmen ChifiriucDespre imunitatea antivirala
 5. Dr. Dumitru MILITARU ASASIvermectina, un medicament controversat
 6. Codruta Gabriela Nedelea consultant nutriție personalizată și nutrigenetică, tehnician nutriționist Rezultatele testării nutrigenetice și influența factorilor epigenetici (nutriție, stres, somn) asupra expresiei genelor
 7. Reprezentant IDSA Real time PCR > Adevaruri din spatele laboratorului de biologie moleculara

Despre ce vom discuta?

Cine sunt vorbitorii?

Cui ne adresăm?

Imunitate, antioxidanti, probiotice si prebiotice, piramida alimentara, influenta alimentatiei asupra organismului, alimentatia pentru stari nutritionale speciale, alimentatia si COVID-19, medicina alternativa.

Oameni de știință, medici, nutriționiști, diabetologi, profesioniști din domeniul sănătății, industriei alimentare și a suplimentelor alimentare

Consumatorilor in general! Specialiștilor din industria alimentara și a suplimentelor - departamentelor de R&D, marketing, profesionistilor din sănătate,cercetătorilor, cadrelor universitare, biochimiștilor.

FACEȚI CUNOȘTINȚĂ CU...

INVITAȚII SPECIALI AI EDIȚIEI 3

Samanta Maci

SENIOR TECHNICAL MANAGER EMEA

Responsabilă pentru suportul tehnic și științific intern și extern din Europa in cadrul companiei Kemin, departamentul Human Nutrition and Health.

Gabriela Bahrim

DECAN UGAL

Profesor titular la facultatea Știința și ingineria alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, cu o vechime de 35 de ani în învățământul superior și în cercetare, dezvoltare și inovare.

Dan VODNAR

PROFESOR UNIVERSITAR ȘI PRORECTOR CERCETARE

“Eu cred în puterea exemplului şi în concluzii, precum: PERSEVERENŢA BATE INTELIGENŢA! PASUNEA ÎNSEAMNĂ SUCCES! VALOAREA UMANĂ ESTE MULT MAI MARE DECÂT PREJUDECATA CELORLALŢI! MUNCA ÎNNOBILEAZĂ ŞI INSPIRĂ OMUL”

Nicolae HANCU

MEDIC ȘI NUTRIȚIONIST, PROFESOR UNIVERSITAR DOCTOR, MEMBRU DE ONOARE AL ACADEMIEI ROMÂNE

Presedintele Federatiei Romane de Diabet, seful catedrei de diabet, boli de nutritie si metabolism al Universitatii Iuliu Hatieganu din Cluj Napoca, formatorul scolii de nutritionisti din tara noastra

Amedeo GRIGOREAN

MEDIC SI NUTRITIONIST IN ONCOLOGIE

Pasiunea pentru nutriție debutează în jurul anului 2010, la început ca o preocupare pentru îmbunătățirea sănătății și stilului de viață personal și al familiei. Pregătirea ulterioară prin cursuri specializate duce la obținerea calificării profesionale de nutriționist în 2015.

Rodica SEGAL

PROFESOR UNIVERSITAR EMERIT LA FSIA GALATI, DOCTOR INGINER, MICROBIOLOGIE INDUSTRIALĂ

Cu o vasta sctivitate stiintifica in domeniile: Caracteristicile nutriţionale ale alimentelor; Componenţi biologic activi ai alimentelor; Alimente functionale; Relaţia alimente- alimentaţie – sănătate ; Influenţa procesărilor asupra potentialului nutritional si biologic al alimentelor; Calitatea produselor alimentare.

Gabriela BERECHET

SPECIALIST GASTROTEHNICĂ ȘI TEHNOLOGII ALIMENTARE

Autor a peste 70 de articole stiintifice destinate alimentelor, tehnologiilor si amenajarilor tehnologice ale bucatariilor profesionale.. Autor al mai multor carti: Cartea bucătarului profesionist - 2016, Cartea cofetarului-patiser | 2018.

Gabriela Mohan

SPECIALIST INDUSTRIA ALIMENTARA

In anul 2003 a obtinut titul de doctor în științe inginerești cu lucrarea “Cercetari privind influenta unor procese fizice asupra calitatii si valorii nutritive a pastelor fainoase”. Ulterior s-a dedicat activității de cercetare, la început prin constituirea departamentelor R&D ale unor mari companii din sector, apoi în echipele de management ale unor proiecte naționale și internaționale.

Cristian Popa

Inginer de industrie alimentară

Carmen CHIFIRIUC

DOCTOR INGINER PRORECTOR

Este coordonator/membru cheie/responsabil a 17 granturi de cercetare cu finanțare internă și 5 cu finanţare externă și membru în echipa de cercetare a 50 de proiecte naționale și internaționale.

Nastasia BELC

DOCTOR INGINER CONFERENTIAR UNIVERSITAR

Cercetător gradul I și Director general al Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare, IBA București. Este conferențiar la Facultatea de Biotehnologii din cadrul Universității de Agronomie și Medicină Veterinară din București

Liviu PANTA

DOCTOR IN MEDICINA VETERINARA, NUTRITIONIST

Liviu Pantă este membru fondator al Societății Naționale pentru Nutriție în Zootehnie și Medicină Veterinară cu experienta. În cariera sa de peste 38 de ani, a lucrat și a pus bazele multor firme de succes din România, din domeniul industriei agroalimentare și funcțiilor conexe.