Dan C Vodnar

0

Dan C. Vodnar este Profesor Universitar și Prorectorul responsabil cu cercetarea în cadrul Universițății de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Se bucură de o activitate de cercetare ştiinţifică şi de inventică, recunoscute la nivel naţional şi internaţional. La vârsta la care cei mai mulți de-abia își încep adevărata ascensiune profesională, Dan C. Vodnar a ajuns în rândurile celor mai stimați membri ai mediului universitar si de cercetare, fiind și conducător de doctorat și având o echipă de 10 cercetători.

Începând cu anul 2010, fiecare an a adus cel puţin câte un rezultat excepţional pentru Dan Cristian Vodnar.  Premiile internationale obținute s-au datorat rezultatelor inovative de cercetare ce au avut la baza perseverența muncii susținută de pasiune în scopul creșterii calității vieții umane. Premille au crescut ca și impact de la an la an.

Astfel, în 2014 i-a fost decernat premiul Danubius Young Scientist Award la Viena;

În 2015 Aspen Institute Romania i-a decernat premiul Technology and Innovation Leadership Award la Bucuresti, iar Foreign Policy l-a premiat pe candidat pentru munca şi pasiunea sa trecându-l într-un Top “100 de oameni care schimbă România în bine”. În acelasi an, a fost ales Semifinalist în cadrul consursului European Social Innovation din 1408 aplicații;

În 2016 Vira International Foundation, India i-a oferit premiul Young Scientist Award;

Anul 2017 i-a incununat cercetarea științifică și de inventică prin Medalia de Aur la Salonul Internaţional de Inventică de la Geneva, Elveţia pentru invenţia “Biofilm cu acţiune antimicrobiană, procedeu de obţinere şi utilizări”. De asemenea, anii 2017-2016 au fost presăraţi cu nenumărate medalii de aur și premii de excelenţă, în cadrul Salonului Internaţional de Inventică PRO INVENT pentru lucrările coordonate în rândul studenţilor căci viziunea sa are la bază susţinerea potenţialului uman prin insuflare de pasiune şi muncă.

Iar 2018 i-a adus premiul JCI TOYP (Ten Outstanding Young Persons) fiindu-i appreciate eforturile și munca depusă, în dorința de a aduce schimbări pozitive în comunitate.

Anul 2019 l-a consacrat ca și ambassador JRC fiind printre cei 10 tineri cercetători români cu responsabilități în proiecte de cercetare la nivel naţional şi/sau european/internațional. Distinctia “Cinstea Maramuresului”, oferita tot același an, în cadrul Galei Cinstea Maramuresului prin Consiliul Județean Maramureș, subliniază adevarata apreciere a comunității față de valorile sale umane, profesionale și intelectuale.

Valorile sale umane, precum si evolutia profesională ascendenta într-un timp atât de scurt, l-au consacrat ca și INSPIRAȚIE și EXEMPLU DEMN DE URMAT în rândul comunității umane. Astfel, în 2016 TEDxCluj l-a avut ca și speaker invitat (TEDx CLuj Napoca- 20.02.2016), iar in 2017 Forbes Heroes (Forbes Heroes- 27.05.2017) l-a nominalizat ca fiind un adevarat erou, veritabil model care contribuie la progresul societății, la instituirea și consolidarea valorilor în sistemele existente. La finele anului 2017, Dan C. Vodnar a fost prezent la Universitatea din Benin, Africa pentru a-i sustine in evolutia iminenta a calitatii vietii prin deschiderea de noi orizonturi si parteneriate.

În prezent, coordonează 4 proiecte de cercetare internaţionale, 6 proiecte naţionale, 3 proiecte instituționale, a finalizat cu succes 2 granturi academice şi 4 cecuri de inovare şi, de asemenea, este membru în peste 10 proiecte de cercetare ştiinţifică. Este autorul a 3 brevete de invenţie premiate la saloanele internaţionale de inventică. Activitatea publicistică marchează peste 115 articole stiintifice (WoS), având h-index 20.

“Eu cred în puterea exemplului şi în concluzii, precum: PERSEVERENŢA BATE INTELIGENŢA! PASUNEA ÎNSEAMNĂ SUCCES! VALOAREA UMANĂ ESTE MULT MAI MARE DECÂT PREJUDECATA CELORLALŢI! MUNCA ÎNNOBILEAZĂ ŞI INSPIRĂ OMUL”. DAN C. VODNAR 

Forbes Heroes 2017 https://www.facebook.com/forbesromania/videos/1480129378685049/ – video (foarte relevant pentru capturi de imagini)

TEDxCluj 2016 https://www.youtube.com/watch?v=7PRl3HeuIrA – video (foarte relevant pentru capturi de imagini)

Aspen Lidership GALA – Innovation and Technology Leadership Award 2015 https://www.youtube.com/watch?v=s0KaIx_HNw8 – video (foarte relevant pentru capturi de imagini)