Andrei BUTARU, noul presedinte ANSVSA

0
1678
butaru-dsv-dolj_b

Noul preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, numit prin decizie a primului – ministru, domnul Dacian CIOLOŞ, este  domnul Andrei BUTARU.

Andrei BUTARU şi-a început activitatea la Staţiunea de Cercetare de la Dăbuleni, judeţul Dolj, iar din anul 1990 îşi desfăşoară activitatea în cadrul Direcţiei Sanitare Veternare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj.

Medic de circumscripţie sanitară veterinară, cadru universitar, cu o experienţă de peste 30 de ani în profesia de medic veterinar, Andrei BUTARU a ocupat funcţia de director executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj, din anul 2005 până în prezent.

Serviciul Comunicare ANSVSA


 

Scurta prezentare

Andrei Butaru este fost director Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Dolj. Este pasionat de animale, de istorie, biologie, de munca la catedra universitara. Are un puternic cult al familiei, isi divinizeaza sotia si cei doi copii, respecta si isi sustine oamenii cu care lucreaza.

butaru-dsv-dolj_bS-a nascut in urma cu 48 de ani intr-o familie de oameni simpli, in comuna doljeana Amarastii de Jos. A urmat scoala generala in comuna natala, dupa care si-a continuat studiile la Liceul Teoretic „Ionita Asan“ din Caracal. Pasionat de medicina si iubind foarte mult animalele, Andrei Butaru s-a gândit sa uneasca oarecum cele doua placeri, alegând astfel Facultatea de Medicina Veterinara din Bucuresti.

„Am oscilat la alegerea carierei intre cibernetica si medicina veterinara. Imi amintesc si acum ca decizia pentru alegerea medicinei am luat-o in momentul in care am vazut un pui de caprioara ranit. M-a miscat foarte mult suferinta animalului si am decis in acel moment sa devin medic veterinar. Mai am o sora care lucreaza in invatamânt in judetul Olt“, a povestit Butaru ziarului Gazeta de Sud.

Medic de circa, profesor, cadru universitar, director DSV Dolj

Andrei Butaru este pasionat de biologie, al carui domeniu il considera inca „nedescoperit“, de istorie, si a marturisit zâmbind ca este abonat la Magazinul istoric din 1977. Dupa terminarea studiilor universitare, s-a angajat la Statiunea de Cercetare de la Dabuleni ca medic si profesor, dupa care s-a mutat la Circa Sanitar-Veterinara din comuna Leu. Din 1990, anul in care s-au infiintat directiile judetene sanitar-veterinare, s-a angajat prin concurs la locul de munca in care isi desfasoara si astazi activitatea.

„Am inceput de jos, fiecare noua functie am capatat-o doar prin concurs, multa munca si invatat. Nu am vrut sa fac mariaje politice de nici un fel, considerând ca un medic trebuie sa ramâna departe de aceasta latura. Am fost pe rând medic de circa sanitar-veterinara, inspector la Directia Sanitar-Veterinara, sapte ani am lucrat la combaterea tuberculozei la animale in comunele Doljului, am predat trei ani si la o facultate particulara. In 1995 am dat examen pentru gradul de medic primar. Am facut si un doctorat pe tema poluarii, permanent studiez si citesc.Am participat la congrese internationale, am chiar si câteva referate si comunicari in strainatate. Sunt asociat al Facultatii de Agronomie, predau disciplina Control si expertiza. Ma tenteaza extrem de mult o cariera universitara, dar in paralel cu meseria pe care o am deja, la care nu as putea nicicând renunta. Fara nici o modestie, la cursurile mele prezenta este aproape suta la suta, vad ca studentii vin cu drag, desi predau un curs greoi, de legislatie, dar pe care il concep in asa fel incât sa fie cât mai interactiv, cu exemple concrete, de actualitate. Dupa examen, chiar ii rog pe studentii mei sa imi scrie pe o hârtie, fara sa se semneze, ce le-a placut si ce nu la curs, incercând astfel sa ma autoperfectionez“, a povestit Andrei Butaru.