Home Ambalaje “AROMA +”, sistemul brevetat de SIAD produce efectul: “Iti lasa gura...

“AROMA +”, sistemul brevetat de SIAD produce efectul: “Iti lasa gura apa”

0

Sistemul de ambalare, în atmosferă protejată, produs de către SIAD sporește excelența alimentelor, păstrând insă aspectul natural și mirosul caracteristic acestora.

Văzul și mirosul sunt primele simțuri implicate in alegerea produselor pe care le mancăm. Primul lucru pe care il observă un consumator la un aliment expus la raft, la vanzare este aspectul plăcut si un miros caracteristic si acesta trebuie ambalat intr-un asemenea mod incat, la desfacerea ambalajului sa producă efectul “Iti lasa gura apă”.

Uneori, în bucătărie, odată cu desfacerea unui ambalaj care contine un aliment ambalat in atmosferă protejată (MAP) este posibil să se răspandeasca un miros neplăcut,
care să nu corespundă excelenței produsului, ceea ce nu depinde de calitatea proastă sau de conservarea precară a alimentului, ci de prezența compușilor organici volatili .

Pentru a oferi consumatorului o percepție senzorială plăcută– din experiența SIAD, o companie multinatională cu origini in Italia si cu prezentă in multe tări europene, specializată în producția și furnizarea de gaze tehnice industriale – s-a născut AROMA +. Un sistem inovator de ambalare a alimentelor, într-o atmosferă modificată și aromată, capabil să îmbunătățească caracteristicile produselor care se găsesc in interiorul ambalajelor. Amestecul de gaze și arome ale sistemului brevetat de SIAD reduce prezența moleculelor responsabile de mirosurile neplăcute și îmbunătățește calitatea produselor, păstrând insă mirosul și aspectul original.

În cazul cărnii, de exemplu, AROMA + , menține, până la sfârșitul duratei de valabilitate, “culoarea roșie strălucitoare și mirosul de proaspăt ca in prima zi” .De asemenea, reduce oxidarea grăsimii pentru un aspect vizual de “proaspăt ambalat”, fără modificarea
culorii si fără a modifica caracteristicile organoleptice și nutriționale.

Avantajele ambalării într-o atmosferă de protecție cu AROMA + sunt multiple: combinate cu FOODLINE, linia de gaze alimentare dezvoltată de SIAD, îmbunătățește conservabilitatea alimentelor, eficientizează planificarea producției și procesele lanțului alimentar si conferă o dezvoltare durabilă e in ceea ce priveste mediu inconjurător prin reducerea costurilor care rezultă cu deșeurile, se optimizează timpul de depozitare și se reduc costurile de transport.

AROMA + este un sistem flexibil care se armonizează cu procesul de producție si ambalare in atmosferă controlată. O echipă de experți SIAD sprijină beneficiarul pe tot parcursul
procesului de instalare și utilizare a sistemului, pornind de la selecția celei mai potrivite arome naturale pentru produsul ambalat in atmosfera protejată. Alegerea este largă, variind de la note olfactive neutre pentru a crește mirosul natural al produsului, până la tonuri mai intense, cum ar fi rozmarinul, pentru a valoriza si mai mult alimentele. Toate aromele sunt naturale si sistemul este conceput pentru a produce efectul dorit de consumator “Iti lasa gura apa”.

Skip to toolbar