Austin intenționează să acorde plăți celor care vor crește păsări de curte, în ideea de reduce deșeurile

0
330

Municipalitatea din Austin, capitala statului american Texas, va începe să acorde plăți celor care vor crește păsări de curte, ca metodă inovatoare ce-și dorește atingerea unor ținte ambițioase privind deșeurile alimentare.

Orașul Austin va plăti 75 de dolari oricărei persoane adulte care locuiește în oraș, care alege să cumpere un coteț pentru pui/găini și să înceapă să îi îngrijească în propria curte.

În cadrul Programului de Reducere a Resurselor implicate în Recuperarea Deșeurilor Menajere al municipalității din Austin, locuitorii orașului pot participa la unul dintre cele cinci cursuri gratuite despre creșterea păsărilor de curte care vor avea loc pe parcursul verii. După absolvirea unui astfel de curs, oamenii pot cumpăra un coteț de păsări și pot trimite o cerere online de rambursare, către municipalitate, urmând să primească un cec de 75 USD de la autorități.

plati_pasari2Administrația orașului Austin a declarat că creșterea găinilor este o “cale minunată” pentru a menține deșeurile  alimentare departe de depozitul de deșeuri, deoarece puii reciclează resturile alimentare. Ei pot oferi ouă proaspete și carne și pot crea un sol sănătos. Oficialii Austin vor să ajungă astfel să nu mai creeze niciun fel de deșeuri alimentare până în 2040. Pentru a atinge acest obiectiv ambițios, vor trebui să reducă volumul de deșeuri trimise la depozitul de deșeuri cu 90%, în următorii 23 de ani. Toate locurile la cursurile de creștere a păsărilor de curte sunt deja rezervate, ceea ce sugerează că cererea de a începe creșterea de păsări de curte în oraș este mare.