Home Ingrediente Brutarie – culturi starter si maiele de la Expertarom

Brutarie – culturi starter si maiele de la Expertarom

0

Chiar daca painea „cea de toata zilele” este un produs de baza in alimentatia majoritatii popoarelor lumii, produsele de brutarie se supun, la randul lor, acelorasi curente care dirijeaza industria alimentara la nivel mondial, cum ar fi functional, healthy, natural, clean label, bio/organic/eco. In plina epoca a vitezei si tehnologiei, ne intoarcem catre metode traditionale, preparare artizanala, „de casa” si ne dorim produse proaspete, de calitate si cu o lista de ingrediente simple si usor de identificat.

Dar, mai presus de orice trend, gustul este caracteristica cea mai importanta a unui produs alimentar. In brutarie gustul bun se poate obtine natural, prin procedee de preparare traditionale cu maiele, ceea ce constituie si un argument important de promovare.

Expertarom Food Ingredients a inceput de 3 ani un parteneriat cu unul dintre cei mai mari producatori de culturi starter si maiele, prin care oferim producatorilor din domeniul panificatiei o gama variata de ingrediente naturale pentru a imbunatati aroma, textura si prospetimea produselor, pastrand eticheta curata.

Compania germana Böcker este un pionier in domeniul prealuaturilor, producand de peste un secol culturi starter si maiele.

Produsele Böcker sunt destinate brutarilor ce vor sa prepare maiaua traditional, care pot gasi in gama o varietate de culturi starter ce pot fi utilizate indiferent de dotarea tehnica (in instalatii specializate sau in cuve).

Mai mult, gama de maiele Böcker reprezinta salvarea pentru operatorii ce nu au o instalatie de preparare a maielei „in house”. In lipsa unei astfel de instalatii sau a culturii starter, prepararea maielei poate deveni un proces nesigur, costisitor si neeficient. Calitatea maielei are de suferit, datorita variatiilor microflorei fainii si a imposibilitatii de a controla fermentatiile spontane nedorite, deci, implicit, calitatea produsului final va varia.

Böcker prepara prealuaturile si starterele natural, in mediu controlat, le ambaleaza aseptic si le livreaza gata pregatite sa intre in malaxor.

Paleta de produse pe care Expertarom o ofera pietei romanesti cuprinde culturi starter active, maiele lichide active sau inactive, paste si maiele deshidratate, totul obtinut prin fermentatie naturala din cereale si pseudocereale.

Skip to toolbar