Cerere mai mare pentru inghetata cu ingrediente naturale

0
1403

Cererea pentru produse alimentare mai sanatoase, mai naturale s-a extins si in sectorul inghetatei, potrivit unui raport recent de la TechNavio.

Constientizarea tot mai mare a necesitatii de a avea o alimentatie sanatoasa a dus la schimbarea comportamentului consumatorilor si a ofertelor fabricilor de inghetata, inclusiv in ceea ce priveste dimensiunile mai mici ale portiilor, nivelurilor mai mici de grasime si a introducerii in compozitie a unor  ingrediente naturale si functionale, explica pentru DairyReporter, Vijay Sirathi, analist pentru cercetare in domeniul industriei alimentare si al bauturilor la TechNavio.

“Cresterea constientizarii in randul consumatorilor din SUA a necesitatii de a-si mentine sanatatea, a determinat o crestere a cererii pentru inghetata cu un continut redus de grasimi si fara grasimi, produse care genereaza un domeniu de aplicare imens pentru producatori, prin lansarea de inghetate care sa aiba in eticheta mentiunea ”fara grasimi”. Marea provocare pentru producatori este de a comunica potentialilor clienti ca inghetata cu asemenea caracteristici nu isi pierde absolut deloc gustul,” a decalarat Sirathi.

Crestere a pietei

inghetata_4Piata de inghetata nu numai ca in ultimul timp a devenit mult mai constienta de nevoia de hrana sanatoasa, dar ea a devenit, de asemenea, mult mai mare. Piata din SUA a crescut la 12 miliarde $ in 2015, ceea ce se traduce intr-un ritm de crestere de 2,21% pe an. TechNavio anticipeaza ca aceasta va continua ascensiunea in urmatorii cativa ani, ajungand la 13,31 miliarde $ pana in 2020, cu o crestere anuala 2,09% in fiecare an, pe tot intervalul de timp.

SUA este cea mai mare piata din punct de vedere al volumului de inghetata comercializat, dar de asemenea, are cel mai mare consum pe cap de locuitor, a spus Sirathi.

“Cresterea pietei este influentata de o serie de factori macroeconomici pozitivi, cum ar fi dezvoltarea infrastructurii, precum depozitele, frigiderele, si unitatile de productie, dar cererea pentru gama de produse de lux la preturi accesibile este factorul de crestere majora, “, arata raportul TechNavio.

Alte provocari pentru cresterea continua a industriei americane a inghetatei sunt expansiunea segmentului iaurturilor, vremea fara mari diferente sezoniere si o preocupare crescanda a consumatorilor cu privire la respectarea unui regim alimentar sanatos.

Urmatorul lucru important

inghetataRaportul TechNavio arata ca exista un sprijin tot mai mare pentru dezvoltarea marcilor private si a celor premium, dar corporatiile multinationale mari vor domina inca vanzarile de inghetata, declara Sirathi.

“De exemplu, piata de inghetata din SUA este concentrata in jurul a catorva mari companii multinationale, precum si a catorva companii regionale”, a spus Sirathi.

“Calitatea marcilor private este acum perceputa ca fiind la fel de buna ca si a marcilor de producator, oferind, de asemenea, un plus de valoare pentru banii clientilor, deoarece acestea sunt de multe ori oferite la preturi mai mici decat produsele de marca. Inghetata, ca produs, a devenit din ce in ce mai comuna in cateva tari, cum ar fi SUA, unde marcile private au castigat din ce in ce mai multa importanta, situatie care va continua si in urmatorii ani.”

Pentru a-si pastra consumatorii, firmele producatoare au nevoie sa se diferentieze de ceilalti prin inovare in domeniul ambalajului, prin pozitionare si prin modul in care vor comunica, a declarat Sirathi. Poate ar fi util sa aruncam o privire la inghetatele nou lansate care au incercat sa satisfaca nevoile consumatorilor. Sirathi a alcatuit o lista a unora dintre aceste produse, in care a inclus:

Gama Häagen Dazs de inghetata cu aroma de legume, in Japonia;inghetata_9

Gama de inghetata Halo Top ce include in compozitie Stevia organica;

Gama de inghetata A2, care nu mai contine proteine A1;

Gama de inghetata Graeter cu continut glicemic scazut;

In plus, poate ar fi o idee buna sa investim in segmentul inghetatei ce nu are in compozitia sa lapte, in conditiile in care domeniul va inregistra o crestere de peste 8% intre 2015 si 2020, ne sfatuieste raportul TechNavio.