Compania Coca-Cola inchide fabrica din Moldova

Coca-Cola inchide fabrica din Chisinau - Moldova, urmand ca aprovizionarea pentru aceasta tara sa se faca din Romania si Ucraina.

0
841
Cola

Compania Coca-Cola precizeaza intr-un comunicat de presa ca acesta decizie face parte din planul strategic de consolidare si dezvoltare pe termen lung.

” Această decizie este rezultatul unui proces permanent de analiză a infrastructurii deținute de Coca-Cola Imbuteliere Chișinău și este parte a strategiei noastre de eficientizare și dezvoltare pe termen lung, susținând în continuare investițiile în piața de desfacere din Republica Moldova”, a anunțat compania într-un comunicat.

De asemenea, reprezentanții companiei Coca-Cola au anunțat că dezvoltarea și evoluția celorlalte departamente – vânzări, marketing, logistică, resurse umane și financiar, vor continua.

În prezent, fabrica de la Chișinău are 155 de angajați, iar 28 dintre aceștia activează în departamentul de producție.  „Ne propunem să le oferim pozițiile vacante existente în momentul de față în celelalte cinci departamente. Pe cei care nu se vor regăsi aici îi vom ajuta oferindu-le asistență în consiliere de carieră, scrisori de recomandare etc”, a declarat, pentru publicația Agora.md, managerul marketing și resurse umane al companiei, Inna Kiriakova.

Compania Coca-Cola Imbuteliere Chisinau SRL opereaza pe piata din Moldova incepand cu anul 1994. In 2009 s-a reconstruit hala de producție și a fost înlocuită linia de îmbuteliere existentă cu o linie pentru butelii PET, cu o capacitate de 12 mii/sticle pe ora. Deschiderea oficială a „Coca-Cola Îmbuteliere Chișinău”, a avut loc în mai 2011, pentru ca la numai patru ani compania să renunțe la activitatea de îmbuteliere.

In Romania, Coca-Cola a intrat la inceputul anilor ’90, iar pana in 2004-2005 businessul companiei a crescut constant, ajungand sa aiba peste 3.000 de angajati si sase fabrici in Bucuresti, Ploiesti, Iasi, Timisoara, Oradea si Vatra Dornei. Vânzările îmbuteliatorului de băuturi răcoritoare Coca-Cola HBC au crescut cu low single digit (între 5 și 9% – n.red), cu performanțe constante la nivelului întregului portofoliu de produse.