Stiri Companii Coca-Cola invata lectii mari de la ”start-up”-uri mici

Coca-Cola invata lectii mari de la ”start-up”-uri mici

-

VEB, parte componenta a Coca-Cola a investit si a realizat parteneriate in/cu branduri, precum Honest Tea, fairlife (ultra-filtered milk) si Suja Juice.

Cu aproape un deceniu in urma, Coca-Cola Co. s-a aflat la o rascruce. Compania de bauturi cu sediul in Atlanta, la fel ca si restul firmelor producatoare de bauturi racoritoare carbonatate, a ajuns tinta acuzatiilor pentru consecintele negative ale consumului de zahar asupra sanatatii. Acesta este momentul cand compania a lansat divizia de Venturing and Emerging Brands (V.E.B.) pentru a identifica si realiza parteneriate cu startup-uri inovatoare din domeniul bauturilor.

“Cand am initiat VEB, in 2007, au existat cu siguranta mai multe provocari in materie de inovare si de a gasi noi zone de crestere care pentru noi erau mai putin familiare”, a declarat Matthew Mitchell, vice-presedinte de strategie a portofoliului si parteneriatelor pentru VEB, in cursul unui panel de discutii la Natural Products Expo Vest, in Anaheim.

“Noi vorbim despre achizitii si oferte, dar pentru noi acest lucru a fost de fapt despre cum sa intarim o relatie. Noi am stiut ca acest lucru a fost extrem de important pentru a merge mai departe si nu a fost doar o problema de achizitionare a unor marci, ci una de a investi in oameni, pentru ca ei ne-au ajutat sa ne schimbam mesajul”.

Coca_Cola_5De cand Coca-Cola a investit si a incheiat parteneriate cu marci precum Honest Tea, Suja Juice, Zico coconut water si ”fairlife ultra-filtered milk”, modelul de afaceri al Coca-Cola a fost influentat de misiunile si valorile acestor branduri, explica Matthew Mitchell.

Honest Tea, un brand Coca-Cola

Coca-Cola a achizitionat Honest Tea in 2011, dupa o investitie initiala ce a constat in achizitionarea a 40% dintre actiunile companiei, in 2008. Seth Goldman, co-fondator al Honest Tea, a spus:

“Cand am incheiat tranzactia, Muhtar Kent, CEO al Coca-Cola, a declarat ca, ‘La sfarsitul tranzactiei, in cazul in care Honest Tea devine mai mult Coca-Cola si noi nu devenim mai mult Honest Tea, atunci nu am reusit.’”

coca_cola_6Dl. Goldman a declarat ca parteneriatul cu gigantul american a deschis usi noi pentru marca sa de bauturi organice, inclusiv distributia recenta a produselor sale in retelele de restaurante Wendy’s si Chick-fil-A.

“Nu a fost nimic din ce am facut pentru promovarea marcii noastre pe care sa nu-l fi facut ca marca independenta, si destul de sincer, nu am fi fost in stare sa facem tot ce am facut fara ajutorul Coca-Cola, indiferent daca vorbim despre distributia echitabila a produselor noastre ecologice prin retelele Wendy’s sau Chick-fil-A … sau despre transparenta legata de continutul de zahar al produselor noastre (ceai comercializat in sticle de plastic)”, a declarat Seth Goldman. “Aceasta decizie a venit din Atlanta (sediulmgigantului Coca-Cola, n.ed.), si pentru mine, asta inseamna ca ADN-ul nostru a fost penetrat.”

Coca_Cola_9Pentru Jeff Church, co-fondator si director executiv al Suja Juice, companie in care Coca-Cola a facut anul trecut o investitie minoritara, parteneriatul cu gigantul bauturilor racoritoare reprezinta un pas important pentru o mai mare accesibilitate a sucurilor sale organice obtinute prin presare la rece pentru marea masa a consumatorilor.

Suja Juice si Coca-Cola

Anul trecut Coca-Cola a decis sa achizitioneaze un pachet minoritar de actiuni la Suja Juice.

“Pentru noi, cand am avut confirmarea atractivitatii conceptului nostru de produs pentru canalele de comercializare conventionale, ne-am dorit cu adevarat sa continuam pe aceasta linie, si pentru a face acest lucru, a trebuit sa ne asiguram ca structura noastra de cost este una corecta, si ca dispunem de o finantare adecvata pentru a face acest lucru, deoarece nu am castiga cu o sticla de suc de 8$”, a spus Jeff Church.

“Avem un produs bun pentru ca pastrarea calitatii si integritatii produsului nu este un subiect ce poate fi pus in discutie. Avem un produs interesant pentru piata pentru ca diferenta de pret intre produsele noastre si produsele traditionale nu este atat de mare, dar calea de a creste este aceea de a gasi un partener care sa ne poate ajuta in acest domeniu.”

” Suja Juice foloseste reteaua de furnizori si de distributie a Coca-Cola construindu-si astfel o structura de costuri asemanatoare cu cea a multinationalei, pastrand in acelasi timp spiritul antreprenorial si viteza de a reactiona la schimbarile de pe piata “, a declarat Jeff Church.

Si Honest Tea, de altfel si-a mentinut controlul asupra tuturor deciziilor majore, arata Seth Goldman.

“Am avut trei ani la dispozitie, pentru a demonstra ca putem respecta aceeasi structura de costuri precum cea a Coca-Cola si ca putem face acest lucru intr-un mod corect, fara a afecta integritatea produsului”, a spus el. “Cand am ajuns la momentul parcurgerii celor trei ani, moment la care Coca-Cola a avut optiunea de a cumpara restul companiei, au spus ca aceste lucruri au fost realizate si au cumparat compania.”

VEB, de asemenea, a investit in Zico

Coca_Cola_8Obiectivul principal al Coca-Cola, vizat prin infiintarea VEB este acela de a cauta si de a dezvolta urmatoarea marca de miliarde de dolari. Acea parte din Coca-Cola care se ocupa de start-up-uri urmareste trecerea lor prin patru faze de crestere: experimentare, dovada viabilitatii conceptului, dureri ale cresterii, si extinderea pe piata pentru a realiza profit. VEB, de asemenea, analizeaza tendintele de consum pentru a anticipa modul in care piata bauturilor va evolua in urmatorii cinci pana la 10 ani.

“Pentru mine, partea interesanta este ca, nu numai ca ne-am schimbat modul in care privim marcile, ci ne uitam si la modul in care ne desfasuram activitatea in raport cu ele”, declara Mitchell.

“In plus, (la nivel de strada) … noi am acumulat foarte multe cunostinte despre segmentare si stim ca ceea ce oamenii cumpara din magazinul de pe o anumita strada poate fi foarte diferit de ceea ce cumpara clientii altui magazin aflat la doar cinci blocuri distanta. Piata ne dicteaza ce anume sa comercializam, iar modul in care segmentam produsele noastre in fiecare dintre aceste magazine este foarte important. Asta nu este un lucru usor pentru noi. Este un drum lung pentru noi, de parcurs, sincer spus.”

DIN ACTUALITATE

Fără tarabe cu preparate din carne, lapte sau ouă în Mamaia

Un nou activ normativ interzice comercializarea preparatelor din carne, lapte sau ouă, ori a produselor de patiserie și de cofetărie în stațiunile turistice a...

Valoarea pieței de mâncare gătită și băuturi out-of-home, minus 29%

Studiul National Foodservice Research, realizat de Hospitality Culture Institute, a concluzionat că valoarea totală anuală a pieței de mâncare gătită și băuturi out of...

Probleme pentru producătorii de ciocolată

Organizația Internațională a Producătorilor de Cacao (ICCO) a estimat că India ar putea deveni piaţa cu cel mai puternic ritm de creştere pentru ingredientul...

Din aceiasi categorie

Fără tarabe cu preparate din carne, lapte sau ouă în Mamaia

Un nou activ normativ interzice comercializarea preparatelor din carne, lapte sau ouă, ori a produselor de patiserie și de...

Vrei să afli ce înseamnă o dietă prietenoasă cu intestinul, sau care sunt compușii antiinflmatori prezenți în alimente?

Cea de-a treia ediție a Maratonului de Nutriție, Nutrienți, Sănătate (NNS) se va desfășura online în perioada 24 -...

Noile eforturi ANSVSA pentru a informa corect consumatorii

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a organizat o întâlnire de lucru cu reprezentanţii asociaţiilor şi...

Probleme pentru producătorii de ciocolată

Organizația Internațională a Producătorilor de Cacao (ICCO) a estimat că India ar putea deveni piaţa cu cel mai puternic...
- Advertisement -

Stirile ultimelor 7 zile

Conferinte si Webinarii RO.aliment

Ce sunt psihobioticele și cum te ajută în pandemie, afli participând la conferința NNS 2021

Psihobioticele sunt bacterii intestinale cu beneficii asupra funcționării creierului. Cum pot să ne ajute în lupta împotriva noului coronavirus...

Rodica Segal, profesor universitar emerit va vorbi despre “Compusii antiinflamatori prezenti in alimente”, la MNNS 2021

Intensele studii care se efectueaza in prezent referitoare la cauzele maladiilor cu care se confrunta civilizatia moderna conduc din...
Zona rezervata bannerelor publicitare

Alte stiri din aceiasi categorieNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar