Actualitate Coronavirus: „legătură semnificativă” găsită între seleniul dietetic și rata...

Coronavirus: „legătură semnificativă” găsită între seleniul dietetic și rata de vindecare

-

Oamenii de știință au identificat o legătură între rezultatul bolii COVID-19 și seleniul dietetic – găsit în pește, fructe de mare, carne, păsări de curte și cereale. O echipă de cercetători internaționali au identificat o asociere importantă între rezultatul COVID-19 și starea regionala de seleniu din China.

Condusă de profesoara de medicină nutrițională la Universitatea din Surrey, Margaret Rayman, proiectul a fost promovat de cercetări anterioare care relevă disparitatea nivelurilor de seleniu din China.

Un lant cu deficiență de seleniu circulă de la nord-est la sud-vest in țară, unde populațiile au înregistrat cel mai mic și cel mai înalt statut de seleniu din lume.

Cât de mult seleniu este consumat de populații depinde de mediul în care sunt cultivate culturile și plantele pe care le mănâncă (sau într-adevăr, animalele le mănâncă),a explicat Rayman.

”Aceasta se referă la diferențele brute de geologie care stau la baza solului și la alți factori precum aciditatea solului, conținutul de materie organică, bacteriile din sol etc. care afectează cantitatea de seleniu care este preluată în plante”, a spus ea pentru FoodNavigator.

 

”Nu numai că mâncăm plantele, dar sunt folosite ca furaje pentru animale, de asemenea afectează și nivelurile din carne și păsări de curte.”

Resursele dietetice cheie ale seleniului

Seleniul este un oligoelement esențial recunoscut pentru efecte largi, incluzând efecte antioxidante și antiinflamatorii.

Spre deosebire de multi alti micronutrienți, este cunoscut și faptul că este un element toxic. Atunci când este consumat în concentrații mari, poate provoca o respiratie neplacuta, pierderea părului și a unghiilor, tulburări ale sistemului nervos și ale pielii, sănătate dentară slabă și paralizie.

”Peștele și fructele de mare sunt resurse bune, ceva mai mari decât carnea și păsările de curte”, a spus Rayman la această publicație.

Cerealele, pe de altă parte, sunt foarte variabile, a continuat ea. În America de Nord, pâinea și cerealele sunt surse bune. În grâul canadian, de exemplu, conținutul de seleniu este „destul de corect” – cu siguranță mai mare decât Marea Britanie și Europa.

”Cu toate acestea, pentru că putem mânca mult din acestea, ele contribuie destul de bine la aportul total de seleniu chiar și în Marea Britanie și Europa.”

Nucile braziliene sunt o altă mare sursă, a continuat ea, însă este posibil să se supradozeze pe ele. Unele pot avea niveluri foarte mari de seleniu, dar problema este că sunt „foarte variabile”.

În ceea ce privește regiunile geografice, starea seleniului – măsurată prin plasmă sau seleniu seric – variază în funcție de țară și corespunde aportului.

Aporturile sunt mari în Canada, SUA, Japonia și Venezuela, însă sunt mult mai scăzute în Europa, în special în Europa de Est. Statutul de seleniu din Noua Zeelandă, care a fost relativ scăzut, a crescut de la importul de grâu australian cu seleniu ridicat. Si așa s-a  menționat anterior, China are zone atât de deficiență de seleniu, cât și de exces.

Legarea nivelurilor de seleniu cu recuperarea COVID-19 în China

Cercetările au efectuat o analiză retrospectivă bazată pe populație folosind colectarea datelor în timp real de pe site-ul chinezesc, non-guvernamental Baidu. Site-urile oferă actualizări zilnice cu privire la cazurile confirmate de COVID-19, numerele cazurilor vindecate și numărul celor care au murit într-o provincie, municipalitate sau oraș.

chipa lui Rayman a comparat aceste date cu datele privind starea seleniului populației orașului, obținute din probe de păr anterioare.

Analizând datele din 18 februarie 2020, cercetătorii au remarcat că rata de vindecare din provincia Hubei, din capitala Wuhan, a fost „semnificativ mai mică” decât în toate celelalte provincii din China. Rata de deces în provincia Hubei a fost semnificativ mai mare decât moartea în alte provincii chineze.

 

Rezultatele au relevat o asociere între ratele de vindecare raportate pentru COVID-19 și starea de seleniu.

În orașul Enshi din Hubei, de exemplu, rata de vindecare a fost cu 36,4% mai mare decât în alte orașe din Hubei, unde rata de vindecare a fost de 13,1%. Enshi este cunoscut pentru aportul ridicat de seleniu și statutul său, în comparație cu nivelele tipice din Hubei.  ” Atât de mult, încât toxicitatea pe seleniu a fost observată acolo în anii ’60 ”, a remarcat cercetările.

În altă parte, provincia Heilongjian, în afara Hubei din nord-estul Chinei, este o regiune de seleniu notoriu scăzută. Heilongjian a avut o rată de deces mult mai mare, cu 2,4% mai mare decât cea a altor provincii.

Cercetătorii au recunoscut anumite limitări în studiu, nu în ultimul rând că asocierea dintre seleniul din păr și rata de vindecare COVID-19 s-a bazat pe datele privind starea seleniului din populația orașului datând mai ales din 2011 – și în unele cazuri, mai devreme.

In plus, datele la nivel de oraș sau de pacient nu au putut fi colectate pentru anumiți cetateni, incluzând diabetici, boli respiratorii cronice și hipertensiune.

”Suntem pe deplin conștienți de faptul că asocierea arătată este departe de a fi puternică și de a critica confuzia. În cel mai bun caz, indică necesitatea unor cercetări suplimentare, în special atunci când sunt privite în contextul asocierii dintre starea seleniului și rezultatul bolii găsite cu alte viruși ”, au remarcat.

 

”În timp util, vor apărea mai multe date la nivel individual, iar asocierea dintre severitatea COVID-19 19 și mulți factori, inclusiv seleniul, pot fi explorate.”

Ce ar putea însemna aceste descoperiri pentru celelalte state de pe glob

Deci, care sunt implicațiile acestor descoperiri pentru populațiile globale vizând pandemia coronavirusului? Ingerăm suficient seleniu dietetic în viața noastră de zi cu zi?

Potrivit lui Rayman, unii oameni vor avea deja seleniu suficient în dieta lor, dacă consumă cereale, pâine, carne, păsări de curte, pește și în special fructe de mare.

Pentru cei care locuiesc în America de Nord, Venezuela, Japonia și unele părți din Australia, profesorul prevede că dietele vor fi suficiente în seleniu. Veganii și vegetarienii, însă, vor avea un aport mai mic de seleniu, deoarece nu vor mânca pește, carne sau păsări de curte, a continuat ea.

Seleniul poate fi luat și ca supliment alimentar. „Dacă mergeți pentru un supliment, aș recomanda un supliment multivitaminic și mineral, care nu va avea prea mult seleniu”, a recomandat Rayman.

 

”Aportul zilnic de 60 de micrograme pentru femei și 75 de micrograme pentru bărbați este aportul recomandat în Marea Britanie (referință pentru nutrienți admisi), în timp ce este de 55 micrograme / zi în SUA (RDA).”

”Este important să ne dăm seama că seleniul poate fi toxic dacă se consumă prea mult.”

Sursa: FoodNavigator

URL Sursa: https://www.foodnavigator.com/Article/2020/05/04/Coronavirus-Significant-link-found-between-dietary-selenium-and-cure-rate 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Din aceiasi categorie

Cum putem face economii prin alegeri inteligente: 3 întrebări esențiale pentru alegerea mănușilor adecvate

Alegerea mănușilor potrivite, care să fie conforme normelor de siguranță în muncă și siguranță alimentară, poate duce la economisirea...

Producția de cartofi a scăzut cu 21% în 2020

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că producția de cartofi obținută în 2020 a fost cu aproape...

Save the date – evenimentele RO.aliment în 2021 | 15% discount pentru early booking din luna ianuarie –

🟢 24-25 MARTIE 2021: Maratonul de Nutriție, Nutrienți, Sănătate și Imunitate | ediția 3 | ONLINE | vezi program...

Noi reguli privind transparența: aranjamente detaliate pentru părțile interesate

Noul regulament vizează creșterea transparenței evaluării riscurilor în lanțul alimentar devine aplicabil la 27 martie 2021. Ca parte a...
- Advertisement -

România a importat cu 26% mai mult lapte brut

Institutul Naţional de Statistică (INS) informează că importurile de lapte brut în țara noastră s-au majorat cu 26,1% în...

Eurostat: România, peste media UE la reciclarea deșeurilor de ambalaje din plastic

Eurostat, departamentul Comisiei Europene responsabil de publicarea unor statistici comparabile pentru tot teritoriul UE, a anunțat că țara noastră...

Stirile ultimelor 7 zile

- Advertisement -

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar