PRO AGRO – protest prin neparticipare la dezbaterea organizata de A.F.I.R.

0
599

Astazi, 14.03.2016 o delegatie a Federatiei PRO AGRO a participat la o dezbatere organizata de M.A.D.R. si A.F.I.R. in Parlamentul Romaniei privind ghidul de conditii artificiale instituite in Romania.

Din partea Comisie Europene a participat expertul Peter BAADER, consilier antifrauda din cadrul Directoratului aflat al DG AGRI.

Urmare a pozitiei si a discutiilor din CAMERA DEPUTATILOR Federatia Nationala PRO AGRO a hotarat sa protesteze prin neparticiparea la intalnirea organizata de A.F.I.R. de la ora 14.00.
Motivul este atitudinea reprezentantului Comisiei Europene prin care fermierul roman este prezentat a fi vinovat din start.  C.E. a initiat seminarii in Europa pentru combaterea neregulilor, iar Romania prin functionarii sai, la sugestia C.E., a elaborat un ghid de conditii artificiale draconice nemaiintalnite in alt Stat Membru, acest lucru reprezentand un abuz.

Functionarii romani trebuie sa urmareasca interesul national al Romaniei si sa sprijine cu toate parghiile legale cresterea gradului de absorbtie, nu sa considere din start majoritatea beneficiarilor hoti, iar daca au aprobat proiecte rezulta ca le-au verificat, deci,  sa nu mai indrazneasca, cu 3 luni inainte de finalizarea monitorizarii, daca sunt respectati indicatorii financiari din proiect, sa vina cu propuneri de restituire totala a sumelor incasate, desi in cei 6 ani in care au verificat tot, au subliniat ca sunt indeplinite toate conditiile legale si ca nu sunt conditii artificiale. Aceasta denota lipsa de profesionalism din partea angajatilor A.F.I.R. si tradare de tara. Ei ar trebui sa suporte eventualele inputari.

Federatia Nationala PRO AGRO reuneste in prezent peste 62.000 de angajati si este o structura infiintata in anul 2011 in interesul producatorilor din agricultura, industria alimentara si servicii conexe din Romania ce are drept scop principal promovarea, reprezentarea, sustinerea si apararea intereselor membrilor organizatiilor profesionale reprezentative la nivel national in raport cu institutiile europene si nationale publice sau private. Federatia Nationala PRO AGRO este singura organizatie reprezentativa la nivel national pe sectorul agricultura si industria alimentara. Pentru detalii suplimentare puteti accesa www.cnproagro.ro.