Dow dezvolta ingrediente cu continut mai mic de grasime pentru gustarile prajite si carne

0
245

Dow Food Solutions a dezvoltat doua game de ingrediente functionale pe baza de plante, pentru a ajuta producatorii sa reduca nivelul de grasimi si pentru ca acestia sa poata oferi produse mai sanatoase pentru consumatorii lor.

ingrediente3Gama de gume alimentare Wellence pentru reducerea grasimilor alimentare si portofoliului de ingrediente Methocel pentru reducerea grasimilor din produsele din carne sunt destinate a oferi o foarte larga paleta destinata producatorilor care doresc sa-si diferentieze produsele oferite consumatorilor preocupati de sanatate, in conditiile in care tot mai multi dintre acestia “cauta in permanenta noi modalitati de a-si imbunatati obiceiurile lor alimentare si de a reduce aportul de grasimi si calorii” .

Dow a spus ca atunci cand s-a gandit sa lanseze aceasta gama de produse a avut in vedere cerintele de etichetare mai stricte cu privire la continutul de calorii ce apar in domeniu.

Gumele alimentare Wellence de reducere a grasimilor pot fi adaugate la aluat pentru a reduce grasimea si a scadea caloriile asociate, cu pana la 35%. Acest lucru se realizeaza prin reducerea absorbtiei de ulei in timpul prajirii, pastrand insa profilul senzorial, urmare a impactului minim al procedeului asupra aromei si a texturii clare.

ingrediente7Ingredientele Methocel pentru produsele din carne sunt o gama extrem de versatila de ingrediente personalizate, concepute pentru a ajuta producatorii de produse alimentare, la crearea unor produse din carne mai sanatoase, avand in vedere si criteriul cost-eficienta. Ingredientele respective ajuta la imbunatatirea stabilitatii, gustului si texturii la temperaturi ridicate si scazute – de la productie la consum.

“Aceste tehnologii ofera o versiune mai sanatoasa a gustarilor noastre preferate din gama alimentelor prajite si a produselor din carne, fara a pierde aroma si gustul date de continutul mai mare de grasime, pe care le stim si le indragim”, a declarat Christopher Spontelli, market manager la Dow Food Solutions.

Produsele au fost prezentat in cadrul IFT, care a avut loc in aceasta saptamana in Chicago, Dow oferind vizitatorilor standului sau posibilitatea de a proba noua tehnologie la fata locului.