DuPont si The Dow Chemical Company vor deveni DowDuPont

0
514

Companiile DuPont și The Dow Chemical Company au anunțat recent că vor fuziona pentru a deveni DowDuPont – iar dacă afacerea merge înainte, este “probabil să fie una dintre cele mai mari tranzactii de M&A din 2016”, informează Moorgate Capital.

Tranzacția va fi încheiată în a doua jumătate a 2016, după ce vor fi obținute toate aprobările din partea corpurilor de reglementare și aprobarea de acționarilor.

Nick Mockett, șeful departamentului Packaging M&A, Moorgate Capital, a declarat că fuziuni de 130 miliarde de dolari nu se întâmplă în fiecare zi, în special în lanțul de aprovizionare cu materiale plastice și ambalare.

companie_noua

“Pentru producătorii de ambalaje din plastic înseamnă o bază mai concentrată de furnizori. Cu toate acestea, în cazul în care entitatea rezultată în urma concentrării este capabilă să exploateze sinergiile și eficiența ar putea fi în măsură să transfere aceste beneficii clienților.”

DowDuPont va fi separată în trei companii independente, cotate la bursă; o companie în domeniul agriculturii; o afacere în domeniul științei materialelor (Material Science) și una de produse de specialitate (Specialty Products).

Material Science Company va consta în materialele de performanță ale DuPont, plasticele de performanță ale Dow, materiale și produse chimice de performanță, soluții de infrasctructură și soluții pentru consumatori (excluzând afacerea Dow Electronic).

Afacerea Specialty Products va include DuPont’s Nutrition & Health, Industrial Biosciences, Safety & Protection și Dow Electronic Materials.

Andrew Liveris, presedinte si CEO al Dow va deveni președinte executiv și Edward Breen, presedinte si CEO al DuPont va fi CEO al companiei rezultate.

Această fuziune de la egal la egal imbunatateste in mod semnificativ profilul de creștere pentru ambele companii, aducând valoare pentru toți acționarii și clienții noștri.

DuPont România colaborează cu partenerii săi pentru asigurarea unui trai mai bun, mai sigur, mai sănătos, utilizînd știința pentru a răspunde provocărilor globale.