DuPont vizează piața de 800 milioane EUR a produselor lactate fără lactoză cu o enzimă ingredient

0
804

DuPont Nutrition & Health vizează piața de 800 milioane EUR a produselor lactate fără lactoză cu enzima sa GODO-YNL2 lactază pentru utilizări în produse precum iaurt, lapte și băuturi pe bază de lapte.

GODO-YNL2 este un preparat enzimatic pe bază de lactază lichidă (galactozidaza beta) derivat din lactate fermentate, Kluyveromyces lactis. Lactaza are un termen de valabilitate de 24 de luni de la data fabricației, potrivit companiei.

Oportunitate pe piața de lactate fără lactoză

DuPont a declarat că producătorii de lactate pot profita de numărul tot mai mare de consumatori care renunță la lactate, reducând conținutul de lactoză din produsele lor prin adăugarea de enzime în procesul de producție. Valoarea medie de vânzare cu amănuntul lactatelor fără lactoză este de peste două ori mai mare, decât cea a produselor lactate obișnuite, variind între 3,50 $ și 4,00 $ pentru doi litri de lapte fără lactoză, conform datelor Euromonitor.

„Procesatorul poate înregistra o creștere de maxim 15% a costului de producție, dar va fi capabil să obțină un preț cu 50% până la 100% mai mare la laptele și iaurturile fără lactoză“, arată cei de la DuPont. Godo-YNL2 permite, de asemenea, o tranziție lină la producția fără lactoză, fiind nevoie de minimeă investiții în echipamente suplimentare de prelucrare a laptelui, a adăugat compania.

Aliniere la tendința de reducere a conținutului de zahăr

Procesatorii din industria lactatelor ar putea, de asemenea, să se conformeze tendinței de reducere a conținutului de zahăr din produse folosind enzime precum GODO-YNL2 lactaza. Utilizarea lactazei pentru a descompune lactoza în produse cum ar fi laptele cu arome și iaurturile ajută la obținerea unui gust de dulce suplimentar, fără a adăuga zahăr.

„Demonizarea zahărului continuă să fie o tendință, noua legislație cu privire la etichetare obligând producătorii  să evidențieze zahărul adăugat,“ a declarat pentru DairyReporter directorul regional de business pentru enzimele alimentare, Joshua D. Zars.

În înghețată , reducerea concentrațiilor de lactoză are avantajul suplimentar de a ajuta la evitarea formării de cristale de lactoză, fapt care putea duce la o textură „nisipoasă“. Există o cerere specială pentru enzima GODO-YNL2 pentru producția de iaurturi de băut și de băuturi pe bază de lapte amestecate cu cafea, conform celor arătate de Zars.

“Am văzut, de asemenea, o creștere pentru lactatele sub formă de creme, deoarece consumatorii devin mai interesați de introducerea anumitor grăsimi în dieta lor “, adăuga el.