Cinci produse pentru viitor, premiate la EcoTrophelia Europe 2017

0
180

O echipă de studenți din Grecia a primit premiul I și 6.000 €, pentru produsul Avoyog, un smoothie pe bază de avocado și iaurt grecesc. Smoothie-ul este ambalat într-o sticlă de plastic ecologic.

Eco Trophelia1

EcoTrophelia Europa – Medalia de Aur: Avoyog Smoothie Beverage (Grecia)

Eco Trophelia22Studenții de la Universitatea din Reading au primit premiul II și 4.000 € pentru proiectul lor de sushi din orez și conopidă și o selecție de legume cultivate în Marea Britanie (morcovi, sfecla marinată), castraveți și spanac. Scopul este de a oferi suhi cu un număr redus de calorii folosind materii prime locale.

 

EcoTrophelia Europa – Medalia de Argint: Yasai Cauliflower Rice Sushi (Marea Britanie)

Premiul III și 2.000 de euro au fost acordate studenților de la Universitatea de Biotehnologie din Ljubljana, Slovenia, pentru produsul lor lactat OnMyWhey. Acesta se compune din zer, fructe și mei și este poziționat pe piață ca (un de snacking) o gustare sănătoasă.

Eco Trophelia31

EcoTrophelia Europa – Medalia de Bronz: OnMyWhey (Slovenia)

Eco Trophelia44Franța a primit “Coup de coeur de l’Innovation” care recompensează munca studenților de la Agrosup Dijon. Ei au primit un premiu de 1.000 € pentru Croc & Vie, un sortiment de grisine crocante cu sos de legume, imaginate  ca o nouă formă de snacking sănătoasă.

 

Ecotrophelia “Coup de coeur innovation”: Croc & Life (Franța)

 

 

Ecotrophelia – Premiul “Strategia de comunicare”: Mixcuit (Germania)

Grupul European de Interes Economic (EEIG) a acordat premiul “Strategia de comunicare” echipei germane în cadrul programului European Food for Growth. Elevii de la Institutul de Tehnologie din Karlsruhe au primit 500 de euro pentru crearea mixului. Acesta este un biscuite fin de 12 cm lungime care conține zahăr sau lapte praf.