Suedia: Primul magazin fara angajati

0
575
Kaufland3
comenzi, angajati, magazin, comert

Primul magazin fara angajati din Suedia a fost deschis recent in orasul Viken.

Robert Ilijason, un specialist in IT de 39 de ani, este cel caruia i-a apartinut initiativa.

Clientii care pasesc pragul acestui magazin trebuie sa isi faca un cont pe site-ul comerciantului, cu ajutorul datelor din actul de identitate si a unui cont bancar. Acesta va fi utilizat pentru plata produselor, care se va efectua lunar.

Pentru a putea avea acces in magazin, clientii trebuie sa scaneze un cod aflat pe usa magazinului.

„Ambitia mea este de a raspandi ideea in alte sate si orase mici. Mi se pare  incredibil ca nimeni nu s-a gandit la asta pana acum”, spune Robert Ilijason, fondatorul magazinului.

Cu o suprafata de doar 45 mp, magazinul listeaza produse de baza, printre care clientii regasesc: lapte, paine, zahar, conserve sau baururi racoritoare. Din cauza riscului mare de furt, printre produsele magazinului insa, nu se numara tigarile sau medicamentele. De asemenea, un alt avantaj al acestui tip de magazin este si programul non-stop.

Fondatorul unitatii a declarat ca ia in considerare si alte variante prin care clientii pot deschide usa, fara a utiliza aplicatia. Acesta se gandeste ca in viitor sa instaleze un cititor de carduri de credit similar celor utilizate de banci. In plus, o alta varianta luata in considerare este aceea a angajarii unei persoane care sa stea cateva ore in magazin pentru a-i ajuta pe clientii care nu sunt atat de obisnuiti cu tehnologia moderna.