Investitie de 11 milioane de euro in complexul de prelucrare a carnii de vita de la Targu Frumos

0
116

In Covasna, langa Sfantu Gheorghe, vor incepe curand lucrarile de constructie a unui complex de prelucrare si ambalare a carnii de vita, inaugarea acestuia fiind programata pentru vara anului 2020. Proprietarii intentioneaza sa vina in sprijinul producatorilor din zona asigurand locuri de munca pentru oamenii din oras si din imprejurimi.

In prezent, piata carnii din tara noastra este axata pe exportul animalelor vii, fapt ce a dus la o scadere a pietei autohtone de bovine ingrasate. Investitorii de aici intentioneaza sa reduca aceasta tendinta, stiut fiind ca mai mult de 80% din carnea de vita prelucrata provine din import.

„Scopul nostru este tocmai acela de a schimba aceasta stare prin dezvoltarea zootehniei si prelucrarea carnii de aici, sa oferim o perspectiva de viitor producatorilor din localitatile limitrofe”, a mentionat Gyorgyai Botond, cel care a semnat contractul alaturi de directorul Parcului National, Miklos Zoltan.

Investitia societatii Cultivo in acest Complex de prelucrare si ambalare a carnii de la Targu Frumos este materializata printr-un proiect de 11 milioane de euro, reprezentand cea mai mare investitie din Parcul Industrial Targu Frumos si – totodata – une dintre cele mai mari investitii din Transilvania, in acest domeniu.

„Noi am spus intotdeauna ca oamenii care traiesc in comunitati rurale trebuie sa-si gaseasca acolo existenta. Chiar daca sunt primar de oras, eu sunt avocatul comunelor, pentru ca am convingerea ca nivel de trai ridicat poti avea intr-un oras, dar calitatea vietii poate fi buna doar la sat. (…) In loc de vorbe, noi vrem sa facem lucruri concrete, sa-i ajutam pe acesti oameni din mediul rural, sa pota sa traiasca, sa poata sa aiba un trai mai bun si o calitate a vietii cat mai buna”, a declarat Antal Arpad, primar al municipiului Sfantu Gheorghe, la semnarea contractului.

Unul dintre principalele scopuri ale societatii initiatoare a proiectului il reprezinta sprijinul acordat producatorilor, pe o raza de 200 de kilometri, devenind un achizitor sigur pentru animalele crescute de ei, revigorand astfel o piata competitiva. La inaugurare, Complexul de prelucrare si ambalare a carnii va crea aproximativ 60 de locuri de munca pentru localnicii din zona, care prelucreaza animale crescute de ei, iar produsele vor ajunge pe rafturile magazinelor din toata tara.