facebook
Wednesday, November 30, 2022
Gustul AlesJuriul „Ora de bun gust” 2021 | Impresii despre...

Juriul „Ora de bun gust” 2021 | Impresii despre concurenți, sfaturi pentru producători

-

Jurații concursului „Ora de bun gust”, specialiști renumiți în domeniile lor, din cercetare, calitate, medicină, degustători profesioniști au ales cele mai bune, reușite, calitative produse alimentare românești.

Ce înseamnă pentru industria alimentară, pentru consumatori și specialiști deopotrivă un astfel de concurs, în care sunt jurizate produse alimentare românești, am aflat în cadrul ceremoniei decernării premiilor.

Mihaela Bilic, nutriționist

Mă bucur foarte mult că am fost inclusă în grupul de jurați Gustul Ales. Există o verigă lipsă între consumatori și industria alimentară. Ca medic nutriționist, sunt un caz atipic pentru că am părăsit zona spitalului și am ales să fiu prezentă printre consumatori, încercând să le redau încrederea în mâncare și să furnizez pe cât pot informații pozitive despre mâncare. E ciudat că noi, în România, avem această apetență pentru negativ, iar mâncarea chiar are de pierdut în momentul în care o încărcăm cu energie negativă. Am descoperit cu bucurie concursul „Ora de bun gust”. Avem nevoie de mai multă transparență și mai multe informații și de o comunicare simplă și autentică în beneficiul mâncării. A fost interesant, pentru mine, și din punct senzorial, să descopăr ce înseamnă să analizezi efectiv un aliment.

Denisa Duță, Director Științific IBA București

Am participat în calitate de jurat și la ediția „Ora de bun gust” din 2016 și se pare că și acest concurs a evoluat foarte mult. Anul acesta au fost și mai multe produse înscrise, toate foarte bune, toate foarte complexe. Organizarea unor astfel de concursuri este în beneficiul industriei alimentare și consumatorilor deopotrivă.

Gabriela Mohan, Doctor inginer specialist industria alimentară

Este a cincea oară când particip în calitate de jurat la acest eveniment. Am așteptat cu mult interes și multă curiozitate concursul și mă bucur că așteptările mi-au fost depășite. Calitatea ridicată a produselor a făcut dificilă departajarea produselor și de această dată. Aș avea o recomandare pentru producători: recomand celor care au câștigat anul acesta să utilizeze bulina Gustul Ales în marketing online, inclusiv pe site-urile companiilor care livrează mâncare acasă sau la birou.

Dana Pop, Doctor Inginer industria alimentară, degustător acreditat brânzeturi, salamuri și cafea

Sunt veterana concursului, am fost cea care l-a prezentat prima oară în 2016. De-a lungul anilor am observat că această competiție a evoluat, atât din perspectiva numărului de produse înscrise, cât și a calității acestora. În ultimii doi ani, am aprofundat foarte mult acest subiect și încerc, prin intermediul cursurilor pe care le organizăm la FNDA, să împărtășesc aceste cunoștințe unui public cât mai larg, astfel încât gustul și aromele și calitățile senzoriale ale unui produs alimentar să fie o bază în alegerea produsului la raft.

Daniela Voica, Director Tehnic ROMPAN

În juriu sunt specialiști absolvenți ai Universității din Galați. Am vrut să punctez neapărat acest lucru pentru că fără facultatea de industrie alimentară din Galați industria alimentară ar fi fost poate diferită. Am vrut neapărat să aducem un medic nutriționist în juriu anul acesta, pentru ca și consumatorii să înțeleagă că trebuie să fie foarte atenți la tot ce e prezentat pe etichetă. Trăim o viață foarte agitată, ritmul nostru este foarte alert și nu avem timp întotdeauna să citim eticheta. În aceste condiții un premiu pus pe ambalaj certifică faptul că acel produs are o valoare recunoscută de specialiști. Și participarea la concurs este o provocare: nu te poți afișa la un concurs în juriu cu un produs de slabă calitate. Nu chiar toți concurenții au completat așa cum trebuie fișa tehnică, pe baza căreia am analizat produsele concurente. Îi felicit, totuși, pe cei care s-au înscris. E greu să alegi din gama de produse unul sau doar câteva produse pentru a intra în concurs. În spatele acestei alegeri, vă asigur că e o muncă susținută.

Daniela Paraschiv, Doctor Inginer industria alimentară, degustător acreditat brânzeturi și salamuri

Este o evoluție de la an la an. Ce mă bucură cel mai mult la acest concurs este exercițiul de vizibilitate pe care îl fac producătorii, produsele lor și membrii juriului. Prin acest exercițiu de expunere ne perfecționăm în permanență – descoperim produse noi, descoperim oameni noi. Este foarte important să fim prezenți în viața consumatorilor chiar dacă suntem ascunși în zonele de cercetare, și nu suntem în interfața directă. Pentru că totul se schimbă în jurul nostru (societatea, oamenii, industria, tehnologiile, ingredientele etc) îmi doresc să integrăm într-un echilibru tot ce este inovator și modern cu tradiția, să nu renunțăm la moștenirea culturală, la gustul de acasă și să ne păstrăm personalitatea. Concursul acesta, unic fiind, este mai mult decât bine venit în contextul pieței de astăzi.

Ionuț Cătălin Florea, Președintele Asociației Veganilor din România

Sunt unic reprezentant al certificărilor V-label în România, precum și consilier în industria vegană. Ne bucurăm să putem avea în cadrul acestei competiții și produse de origine vegetală. După cum știți, acest segment al industriei este în continuă creștere și sperăm să avem tot mai multe produse alternative în concurs de la an la an. Produsele de origine vegetală produc o amprentă de carbon mai mică, un aspect foarte important în contextul actual global. Felicitări tuturor participanților pentru curajul de a activa în acest segment inovativ, cât și pentru înscrierea produselor în concurs.

Alexandru Radulescu, fondator Sara Green – un concept de fast food RAW Vegan, bio, ecologic

Eu am prins vremuri mai grele decât acum. Când am început activitatea, mulți dintre clienții noștri ne întrebau ce sunt produsele vegane, de unde acest nume. Este o piață în creștere – ne bucurăm foarte mult că în acest an produsele vegane au ajuns în atenția acestui concurs. Cu această ocazie notorietatea și vizibilitatea produselor vegane vor crește și mai mult și cu siguranță va fi un real ajutor pentru piață. Cu cât reușim să supunem atenției publicului aceste produse vegane, cu atât mai mult va crește această piață. Tendința de creștere este exponențială, chiar și de la lună la lună, din 2015 de când am intrat noi în activitate. Produsele vegane au un conținut bogat de nutrienți, gusturile sunt din ce în ce mai bogate și mai variate. Este foarte important să reușim să mulțumim oamenii, gusturile și să investim în aceste produse pentru că reducerea amprentei de carbon este de un real interes, pe care trebuie să punem accentul din ce în ce mai mult.

DIN ACTUALITATE

Știrile ultimelor zile

Meda participă la Gustul Ales, ediția a 7-a cu patru dintre produsele sale

Compania Meda Prod 89 S.A. a înscris în competiția celor mai bune produse alimentare românești "Ora de bun gust" -...

Cerințe noi privind lipidele și magneziul pentru înlocuitorii unei diete totale pentru controlul greutății

A fost adoptat REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2022/2182 AL COMISIEI din 30 august 2022, de modificare a Regulamentului delegat (UE)...

Gust, textura, sănătate pentru consumator, dar și costuri mai mici pentru producător. Cum le putem avea pe toate?

Oamenii doresc ca produsele lor de panificație și patiserie să aibă un gust și o textură grozave, fiind în...

Studiu MKOR: Consumatorul Etic din România în 2022 vs. 2021

Pentru a reliefa relația dintre modul în care consumatorul etic ia decizii în actul de cumpărare și informațiile care...

Avertisment ANSVSA: Botulismul – o boală extrem de rară – a făcut deja două victime în Olt

Autoritățile sanitare avertizează consumatorii asupra modului în care prepară conservele, dar și cum sunt păstrate alimentele în gospodărie, în...

Ce opțiuni au cramele pentru a-și diversifica portofoliul? Vermut, cocktail-uri și brandy cu distilat din vin

Producția de vin din România a atins anul trecut o valoare de 4.451,1 mii de hl, nivel în creștere...

ANSVSA: Controale în comerțul cu produse lactate și bulion

În cinci cazuri, la produsele lactate s-a constatat substituirea laptelui de capră cu lapte de vacă sau adaos de...

Ambalaj comestibil setat pentru a rezolva dintr-un foc problema deșeurilor alimentare și a plasticului

Bio2Coat din Spania speră să rezolve problema dublă a deșeurilor alimentare și a celor de plastic care provin de...

Știrile ultimelor 7 zile

Cerințe noi privind lipidele și magneziul pentru înlocuitorii unei diete totale pentru controlul greutății

A fost adoptat REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2022/2182 AL COMISIEI...

Studiu MKOR: Consumatorul Etic din România în 2022 vs. 2021

Pentru a reliefa relația dintre modul în care consumatorul...

Avertisment ANSVSA: Botulismul – o boală extrem de rară – a făcut deja două victime în Olt

Autoritățile sanitare avertizează consumatorii asupra modului în care prepară...

Ce opțiuni au cramele pentru a-și diversifica portofoliul? Vermut, cocktail-uri și brandy cu distilat din vin

Producția de vin din România a atins anul trecut o valoare de 4.451,1 mii de hl, nivel în creștere...

ANSVSA: Controale în comerțul cu produse lactate și bulion

În cinci cazuri, la produsele lactate s-a constatat substituirea laptelui de capră cu lapte de vacă sau adaos de...

Ambalaj comestibil setat pentru a rezolva dintr-un foc problema deșeurilor alimentare și a plasticului

Bio2Coat din Spania speră să rezolve problema dublă a deșeurilor alimentare și a celor de plastic care provin de...

Secretul Bunicii s-a înscris la Gustul Ales 2022 cu „Șprițați – digestivi cu merișoare”

Produsul „Șprițați - digestivi cu merișoare” comercializat de firma Tual Fast Chance sub marca Secretul Bunicii - Bunătăți ca odinioară...

Toneli s-a înscris în Concursul „Ora de Bun Gust 2022” cu Ovital Omega 3

Peste🔔40 de produse înscrise deja în concursul „Ora de Bun Gust”- Gustul Ales 2022, competiția celor mai gustoase produse...

Teste de compostabilitate certificate de DIN CERTCO și TÜV AUSTRIA – WESSLING GreenLab

WESSLING GreenLab este primul laborator al grupului international WESSLING care a obținut certificarea DIN CERTCO pentru testarea compostabilității în...

Energie verde -din paie- ignorată. România este singura țară din lume care are tehnologia pentru ea

Inventatorul Horneț: „Anual, se pot produce peste 300 de milioane de megawați din biomasă”. Acesta își exprimă speranța că...

Metode de reducere a costurilor folosind tehnologii de măsurare portabile și staționare

Echipamentele Testo combinate cu un software specific vă pot oferi informații relevante despre procesele proprii, precum și pentru realizarea...

Inovație SIAL Paris 2022- Tartinabile realizate din alge albastre-verzi

Motivul pentru care spirulina uscată este cel mai comun format este că în formă proaspătă ea este dificil de...

Premixurile potrivite pentru o dietă sănătoasă

Una din cinci persoane va dezvolta o afecțiune cardiacă gravă în timpul vieții. Aflați despre ingredientele cu potențialul de...

Alte știri din aceeași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă