Metro Group a vandut hipermarketurile Real din Romania catre compania Terazone Enterprises Limited

0
360

Metro Group a vandut cele patru hipermarketuri Real pe care le mai detine in Romania catre compania Terazone Enterprises Limited, inregistrata in Cipru. Vanzarile celor patru magazine s-au situat, in anul fiscal 2015/2016, la 57 milioane euro, in crestere de la 49 milioane euro in 2014/2015.

”METRO GROUP a vandut partile sociale detinute in cadrul Real Hyper Magazine SRL (care opereaza 4 magazine in Romania), companiei Terazone Enterprises Limited. Tranzactia a fost finalizata astazi, 20 ianuarie 2017, moment in care noul proprietar a devenit detinatorul legal al acestor parti sociale”, a transmis compania la solicitarea Profit.ro.

Terazone Enterprises Limited este reprezentata, printre altii, de Dusan Wilms, cel care a condus atat operatiunile Metro Cash&Carry in Romania, cat si pe cele ale Real Hyper Magazine, de la tranzactia cu Auchan pana la mijlocul anului trecut.

Grupul a ramas cu cele patru magazine din Arad, Constanta, Oradea si Suceava, dupa conditiile impuse de Consiliul Concurentei pentru realizarea tranzactiei cu Auchan.

Real3In 2012, grupul german a vandut 20 de magazine Real din Romania catre retailerul francez Auchan, intr-o tranzactie de 1,1 miliarde euro, care a inclus si unitatile din Ucraina, Polonia si Rusia. Cele patru hipermarketuri erau inca de atunci la vanzare.

Auchan a platit 257 milioane euro pentru achizitia hipermarketurilor Real din Romania, respectiv a spatiilor in care functioneaza o parte din magazine si galeriile comerciale atasate.

Grupul german Metro mai detine in Romania 25 de magazine cash&carry, cinci Metro Punct, un magazin online de birotica si are afiliate citeva sute de magazine de proximitate La Doi Pasi.