O nouă membrană pentru cârnați oferă metode alternative de gătit

0
82

O firmă globală specializată în producția de membrane a introdus pe piață un nou produs destinat creșterii rentabilității preparării acestora, oferind o metodă diferită de gătire a lor, informează Global Meat News.

Membrana „Roasted Flavor” (Aromă prăjită) permite ca produsul să fie prăjit, oferind în același timp un aspect crocant care sugerează că într-adevăr, produsele au fost prăjite. Kalle a susținut că noua membrană reduce timpul petrecut în producție, face produsul mai sigur – prin eliminarea riscului de incendiu – și evită conotațiile negative pe care consumatorii le au în legătură cu prăjirea în adâncime.

„Membrana Roasted Flavor oferă producătorilor de cârnați avantaje competitive semnificative: costuri mai mici, o mai mare siguranță a produselor și o planificare mai flexibilă datorită pre-producției”, a declarat Gerd Ziemes, de la divizia de dezvoltare a afacerilor Kalle.

Dezvoltatorii de produs au lucrat foarte mult la această nouă membrană. Au testat peste 50 de ingrediente diferite și o gamă foarte largă de amestecuri până când au obținut aroma prăjită optimă și aspectul produselor proaspăt prăjite.

În timpul gătitului, mambrana transferă aromele și textura crocantă către conținut (către carne). Odată ce acest proces a fost finalizat, produsul este considerat finit și poate rămâne în membrană până la consum.


Dacă sunteți interesat să vă îmbunătăți produsele, marcați-vă în calendar INGREDIENTS SHOW, expo-conferința organizată de revista RO.aliment în perioada 6 – 7 septembrie la Sovata. Într-un cadru prosper, ce facilitează legături la nivel înalt între furnizorii de ingrediente și procesatorii români, evenimentul reprezintă o premieră la nivel național, fiind primul de acest fel organizat în țara noastră.

Pentru înscrieri până la 31 iulie, beneficiați de o reducere de 10% la oricare dintre pachetele de participare (în auditoriu, partener, stand sau promo). Detalii găsiți aici.