PepsiCo se alatura Danone si Nestlé pentru dezvoltarea de sticle PET regenerabile

0
110

PepsiCo s-a alaturat NaturALL Bottle Alliance, un consortiu de cercetare format din Danone, Nestlé Waters si Origin Materials, pentru accelerarea dezvoltarii de sticle 100% regenerabile si durabile.

Scopul general al NaturALL Bottle Alliance (Nestlé, Danone, PepsiCo) este de a crea solutii de ambalare care sa reduca in mod semnificativ amprenta de carbon a sticlelor de bauturi din plastic, iar alianta incearca in prezent sa produca o sticla PET fabricata exclusiv din  materiale bio, cum ar fi cartonul si rumegusul.

PepsiCoIntr-o declaratie, reprezentantii aliantei sustin ca, deja, consortiul a produs esantioane de PET cu un continut de 80% materii prime bio pentru o schema pilot si se asteapta sa obtina o sticla bio in proportie de 95% dupa construirea si modernizarea unui sit de productie din Sarnia, Canada, proces care se va finaliza in 2020. Alianta sustine ca odata ce a parcurs aceasta etapa intentioneaza sa aduca pe piata aceste sticle pentru a fi utilizate de industria alimentara si a bauturilor .

Capacitatile de cercetare si dezvoltare ale PepsiCo vor ajuta alianta sa atinga acest obiectiv, potrivit declaratiei.

Mehmood Khan, vicepresedinte si director stiintific PepsiCo, a declarat:

Crearea de ambalaje mai durabile necesita inovatii prin intermediul lantului valoric. Producerea de PET din surse biologice durabile, care nu diminueaza resursele alimentare si sunt complet reciclabile, este un exemplu excelent de astfel de inovatii si un factor important in programul de realizare al unor ambalaje sustenabile, al companiei PepsiCo. Prin programul nostru, PepsiCo se angajeaza sa reduca impactul emisiilor de carbon in productia de ambalajele, in conformitate cu obiectivul nostru de a reduce emisiile absolute de gaze cu efect de sera cu 20% pana in 2030.

PET-ul realizat din materii prime bio are potentialul de a reduce semnificativ amprenta de carbon a sticlelor noastre PET, o contributie imensa la eforturile noastre in acest domeniu. Suntem incantati sa venim in acest proiect cu capacitatile de cercetare si dezvoltare ale PepsiCo si asteptam cu nerabdare sa vedem ce eforturi pot face impreuna membrii Aliantei, in sensul aratat.

Frédéric Jouin, seful departamentului de cercetare si dezvoltare pentru materiale plastice de la Danone, a adaugat:

Suntem foarte entuziasmati de faptul ca PepsiCo s-a alaturat Aliantei. Prin reunirea actorilor majori si punerea in comun a expertizei si a resurselor noastre complementare, putem face ca plasticul PET 100% regenerabil si reciclabil sa devina realitate, la scara comerciala. De asemenea, ne asteptam sa gasim oportunitati suplimentare pentru aceasta tehnologie revolutionara.

Massimo Casella, seful departamentului de Cercetare si Dezvoltare al Nestlé Waters, a declarat:

Suntem incantati sa primim PepsiCo in Alianta NaturALL bottle. Venirea lor este o dovada suplimentara a importantei acestei tehnologii inovatoare. Alianta a facut un pas important in a lucra impreuna pentru a aborda provocarile legate de ambalajele din plastic. Dezvoltarea PET pe baze bio 100% este una dintre modalitatile in care Nestlé lucreaza pentru a utiliza mai multe materiale din resurse regenerabile gestionate durabil.

Saptamana trecuta, PepsiCo a facut un angajament suplimentar pentru sustenabilitate, asumandu-si sa tripleze continutul de plastic reciclat in sticlele sale in intreaga UE pana in 2030.